Merhabalar,
Son zamanların popüler lafı "yeto" ile soru sorayım dedim. Ne zaman "yeter" dersiniz?

Merhabalar,
Son zamanların popüler lafı "yeto" ile soru sorayım dedim. Ne zaman "yeter" dersiniz?

Eğer sınırlarım zorlanırsa. yani ben olduğunca sakin ve anlayışlıyım insanlara ve hayata karşı ama sabrım tükendiği zaman ya da karşımdaki kişi beni anlamadığı zaman yeter diyorum. bu daha çok aslında insanın kendi iç sınır ile alakalı.
Birde artık dayanamadığım zaman yeter diyorum yani olaylara karşı gücüm kalmadığı zaman ve artık mücadele edemediğim zaman
Limitlerim zorlanırsa.
Çok esnek, gayet anlayışlı olabiliyorum, çünkü insanları anlamaya çalışmayı ve anlamayı seviyorum. Fakat bazen bazı insanlar limitleri aşmaya çalışıyor. İşte orada yoruluyorum ve yeter diyerek ben bitiriyorum iletişimi.
Bardağın dolup dolup taşması gibi, taşmadan uyarırım...
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Birilerinin doğrularını ben yaşamaktan kendi hayatımda kendi doğrularımı yaşayamaz olduysam o birilerine seri zincirleme YETO YETO YETO YETO derim!! ⭐😎😎
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
13Cevap
Kullanıldığımı ve kandırıldığımı hissettiğim anda yeter derim. Çünkü bu iki durumda insan açısından gayet aşağılayıcı durumlar.
Her şeye eyvallah ama konu vatan, aile, namus, din veya sevdiklerim ise, orada bir “dur” yani “yeter” derim
Üstüme herhangi bir konuda gelindiği zaman veya kısıtlandığım zaman.
Herkes çok kızsa da ben bu kelimeyi çok seviyorum. Gün içerisinde sıklıkla da kullanıyorum. Aa artık yeto ama diye😂
Hayatında yeter diye birisi olan herzaman yeter der öbür türlü ise bıçak kemiğe dayanınca bana gelirsek ben yeter demem bunu tavrımla belli ederim 😊
Hiç kullanmadım yeni duyuyorum desem yeridir. Yeter diyorsam genel olarak ciddi bir şekilde söylerim o yüzdün bu kelimeyi kullanmam sanırım 😄
Herşeyi çok kafaya takan bir arkadaşım var o soru sormaya başladığı an YETO diyesim geliyor
Yeto diye laf olduğunu ilk duyuyorum. Rahatsız edilmeye yeter derim.
Yeto demem. Hodri meydan bende😏gelsin alayı😏çok güzel savarım adileri
Ben kimseden hiç yeto diye bişi duymadım 🙄 ilginç
her şey de olduğu gibi sabrında bir sınırı var o sınırı zorlayana yeter derim... yeto demem😅
Hiç yeto diyeni duymayım sokak ağzında olsa bile yeter dediğim de hatırlamıyorum
Demem yeto meto sedo Allah herkesin yolunu açık eylesin derim okadar
Hocam bu kelimeyi senden beklemezdim 😃
Ummadığın taş baş yarar😅 öğrencilerim diyır bana👀
Doğuya atanmışımdır
👀😅
Hep aklımda coğrafya diye kaldı ya
Coğrafyayı seviyorum. Tatil seyahat etiketinden ötürüdür.😅 Türkçe öğretmeniyim
Sitede ne çok öğretmen, öğretim elemanı var maşallah
Bense hep mühendislere ya da fatklı meslek dallarına denk geliyorum 😅 öğretmenim diye takılan kadın üyelerin çoğu burnu havada ve boş insanlar. Kimse kusura bakmasın ya da baksın 😅😴Erkekler daha mantıklılar.
Kadının düşmanı yine kadınlar 😂
Bugün dedim. Yeni kadınlar ve savaşmaya gücü kalmamış bir ben 🥺
Diyorum zaten yeto hayat yetoooo
Yetoo artık çalışmaktan bıktım. 😂
Bunaldığım zaman yeto. 😃
Z kuşağı gibi konuşmam
Çok sinirlendiğimde veya yorulduğumda
4. Tabaktan sonra
Yeterrr derimde yetooo dersem kimse anlamaz 🤣🤣
Ben herseye yeto diyorum çok yorucu sıkıcı bir düzenin içindeyim ama başka alternatifim yok
Sabrım sınandığı zaman yeter derim..
kelimelerin bu şekilde bozulmasina ayar oluyorum.
Neye yeto diyeceğiz
Demem , yeto demem
Sabrımın sonunda
Aşkoo yetoo 😄
Yetoooooğ 🤣
Bilmiyorum
Yeni duydum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?