Merhabalar Herkese🌸

Daha önce yaptığınız iyiliği görmezden gelip size nankörlük yapan birine, ihtiyacı olduğunda tekrar büyüklük bende kalsın deyip iyilik yapar mısınız?
Merhabalar Herkese🌸

Daha önce yaptığınız iyiliği görmezden gelip size nankörlük yapan birine, ihtiyacı olduğunda tekrar büyüklük bende kalsın deyip iyilik yapar mısınız?
Derviş ile Yaren yolda sohbet ederek giderken, tarlanın birinde yakılan anız sonucu ateşin ortasında bir oraya bir buraya koşan akrebi görmüşler.
Yaren, şimdi kendini sokar olur, demek ki her zehir yaşatıcı değilmiş der.
Derviş ise elini uzatıp kurtarmaya çalışır. Derviş her elini uzattığında akrep dervişi sokmaya çalışır.
Yaren "sen ne yapıyorsun, seni sokacak, bırak şunu" der.
Derviş ise yarene tasavvuf dersi verir.
"Herkes kendi fıtratına uygun davranıyor, Allah ona sokmayı bana ise iyilik yapmayı nasip etmiş, bırakır mıyım hiç" der ve kurtarır akrebi.
Buradaki derviş bana çok benziyor...
Vay be etkileyici
Yapmam.
Büyüklük niye bende kalıyor, kalmasın paylaşalım 😀
Bu iyilik konusu aslında o kadar önemli ki ben o ilk iyiliği bile yapmamaya çalışıyorum ama zorlanıyorum. Çünkü senin iyilik diye yaptığın veya yapmak istediğin karşı tarafa iyilik olmayabiliyor.
O yüzden "kişi kendisi istemedikçe" iyilik yapmama konusunda kendimi ayarlamaya çalışıyorum ama bu da yineleniyor 😂
Doğru diyorsun
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Hakkımı savunmamı, adalet talep etmemi bi tür eziklik ve kötü insanlık olarak algılatmaya çalışanların dünyanın en ikiyüzlü kişileri olduğunu düşünüyorum çünkü kendileri kulislerde tehditler yağdırarak geçimlerini sağlayan iyi insan maskeli hainler; yemin edebilirim fakat dediğim gibi kulisler olduğu için icra alanları, ŞİMDİLİK, ispat edemem! Bana nankörlük edeni bi daha tanımam, iki cihanda da iki elim yakasında olur kesinlikle. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Çok güzel yazmışsın👏
Teşekkürlerimle 🌷
zor tatlım
Cevap
21Cevap
Halik bilmezse malik bilir..
Bana göre kimsenin bilmesine gerek yok açıkçası. Herkes kendine yakışanı yapar, bana iyilik yapmak yakışıyor. Bu kadar net.
Evet, yaparım. Böylede nalet bir huyum var.
Bilmiyorum. Muhtemelen verdiğim değerin devam edip etmemesi ile alakalı bu durum
hayır tabi ki bana nankörlük yapan birisi benden yardım isterse yardım etmem. ne olursa olsun ne kadar zor durumda kalırsa kalsın. çünkü bunları baştan düşünmesi gerekiyordu.
O da doğru
Ben yaparım. İyi bi insan olduğum için yaparım. Ben yaptım o da bana yapsın diye beklemem öyle bir durumda
Güzel bir düşünce
😌
İyilikleri karşılık beklemeden yapıyorum. Ben o nankör kişisi gibi olmak zorunda değilim. Bazen hakketmiyorlar diyorum ama benim hamurumda yok o. İyilik içimden gelen bir şey.
Teşekkür ederim EiG 🌺
Rica ederim❤️🌸
Yok aman büyüklük falan kalmasın. Ben iyilik meleği değilim. Affedersin her bku yapacak sonra ben bunu sineye çekip yardım mı edeceğim cehennemin dibine kadar yolu var
Bu benim merhametime göre ve o anki duyguma göre değişir şu an sorsan yapmam ama işte o anki ruh hali çok önemli değişebilirim her an
bana nankörluk yaptıktan sonrakı genel tutumuna bakarım bu benım için buyuk bır krıter
Mantıklı
Vicdanen hak ediyorsa evet. Etmiyorsan cehennemin dibine kadar yolu var
Yaparım, yapmam desem de yine yaparım hatayı da burada yaparım 🙄
Tek kötü yanım odur gerçekten bilerek nankörlük yaptığına inanırsam silerim ve biter
Yok yapmam ya mecbur değilsem. Ama biri bana iyilik yaptıysa unutmam.
Hayır yapmam nankör insanlardan nefret ediyorum
Hayır, yapamam, eskidendi o günler, ne hali varsa görsün
Yaptım... yapmasan suclusun yapsan suclu... belki bu sefer kiymetimizi bilir dedik de yaptık
Evet. Bazen böyle apt*llıklar yapıyorum. Ne gerek varsa ¢
Yapamam içimden gelmez ama sebebi o sonuçta kuşu o öldürdü beybisi
Bir defa daha yaparım yine nankörlük yaparsa üçüncü kez daha şansı olmaz.
Yakın zamanda bunu gördüm, iyilik yapmamayı düşünüyorum.
Çok oldu. İyilik yap denize at diyenlerdenim.
Bu alemde bana nankörlük bir kere yapılır..
Yürü be
Dönüp yğzğne bile bakmam
Zamanında yaptım benden çok özür diledi 🙂
yaparım ama sonrasında muhatap olmam yine
Duruma göre değişir
İyilik yapmam. Kendi başına halletsin.
Yapmadım yapmam da tekrar o fırsatı vermem
Yapmam örnekkleri mevcuttur
Hayatımdan çoktan gitmiştir
Asla
maalesef yapiyorum.
Yapmam