Bence dünyada kötü insan çok her insanın içinde bir nebze de olsa kötülük iyilik vardır ancak tamamen hep iyi olabilir mi?

Bence dünyada kötü insan çok her insanın içinde bir nebze de olsa kötülük iyilik vardır ancak tamamen hep iyi olabilir mi?
Tabi ki melek kadar iyi insanlar vardır ama bu insanlar o kadar azdır ki yani az rastlanır ki genelde bulduğumuz zaman aslında değer vermeliyiz. insanlar genel olarak bencil canlılardır. yani kendilerini düşünürler ve bu benciliği en kolay bozan şey sevgidir. insan birini sevdiği zaman duyguları devreye giriyor ve önceliği kendisi değil sevdiği kişi oluyor. bunun dışında ben kötü insanların her zaman iyi insanlardan daha fazla oluklarını düşünüyorum. ama tabi ki dünyayı güzelleştirmeyi deneyen iyi insanlarda var her zaman
İnsan, kişilik yapısı olarak bencil olmaya meyilli olduğundan melek gibi insan tabiri pek kimseye yakışmıyor. Çünkü insan, önce kendi faydasını önceler ve sonra başkalarının durumlarına bakar.. Oysa birine melek kadar iyi insan diyebilmek için onun önce başkalarının iyiliğini önemsemesi gerekir..
Diğerlerini bilmem..
ben kötüyüm iyi filan değilim iyi olmak istemiyorum da iyi olunca daha bir kötülük görüyorsun gibi
en azından kötü olmak insanların senden uzak durmasına sebep oluyor
Kimsenin o kadar saf bir iç dünyaya sahip olduğunu düşünmüyorum ben.
Herkes fırsat verildiğinde içindeki kötülüğü bir şekilde dışa vurur. Bu farklı şekillerde gerçekleşir, ama mutlaka olur.
Cevap
4Cevap
Hayır. Kalbinde ve ruhunda asla kötülük olmayan tek bir insan vardı; Hz. Muhammed (s. a. v) o da. Onu kaybettikten sonra başka bir insanın melek kadar iyi olabileceğini sanmıyorum. Ama güzel kalpli, düşünceli insanlar var elbette ¢
Vardır ama bulmak zordur. Tanıdıkça iyi olup olmadığını anlarsın. Tamamen iyi olamazsın tamamen de kötü. Tamamen iyi olursanız suistimale uğrama olasılığın yüksek olur.
Melek kadar yok. olamaz. ama melek gibi deriz ya hani çok iyi manasında onlar var evet. Ama melek gibi insanları görmek için melek gibi olmak lazım bazen. Çünkü kötü insanlar anlayamaz onları
Hayata nasıl bakarsanız , öyle görürsünüz.
Hiç bir şey tek olamaz.
Herşeyin bir çifti olduğu gibi.
Önemli olan sizin onu ne dercede gorebildiginiz.
Tabi birde ne istediğiniz.
Melek kadar iyi olmasa da o kadar iyi olmaya yakın insanlar vardır
Tabiki varlar annem mesela
Hiç kimse tam anlamıyla ne iyi ne de kötüdür 🤷♀️
Varlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?