İnsanlar susarak sorunu çözmeye çalışmıyordur. Konuşarak çözemediği sorunlara katlanıyordur..

İnsanlar susarak sorunu çözmeye çalışmıyordur. Konuşarak çözemediği sorunlara katlanıyordur..

Sorunlarımı içimde yaşıyorum çünkü sorunumu anlatsam da sorunum anlatmak ile geçmiyor ve zaten anlatabileceğim kimse de yok. bunun yerine genelde sorunlarımı her zaman içime atmayı seçiyorum. yani aslında içime dönük birisi değilim.
Yani kafa dengi insanlar olduğu zaman çok konuşkan olabiliyorum. ama aynısı sorunlarımı anlatmak konusunda geçerli değil. kendimden bahsetmeyi hiç sevmiyorum daha çok karşımda ki insan hakkında konuşmayı seviyorum.
Bu yüzde sorunlarımı her zaman içime atarım dışa olabildiğince yansıtmam hatta mutsuzsam bile mutlu gibi görünmeyi denerim her zaman.
Eğer o konuda fikir edinebileceğim, farklı görüş alacağım birileri varsa çevremde onu rahatsız etmeyecek, negatif enerji yaymadan açar düşüncesini öğrenirim.
Hatta yakın zamanda da yaptım bunu.
Fakat sadece içimden çıksın diye anlatmam çünkü ister istemez anlattığın kişiye de geçiyor o.
Aaa bunu demişken sen bu konunun uzmanı Vasfiye Teyze'yi izledin mi bakim geçen akşam? 😂
Soruna göre değişir 🙄😂😬😬
Sen eksiledin 🤨
Teşekkür meleğimsi. ✨
İçimde içimde
Genelde her daim sorunları açma taraftarıyım. Ancak açtıktan sonra istediğim yanıtları al alamıyor ve karşı taraf tarafından ısrar ile anlaşılmıyorsam içimde yaşamaya geçiyorum. Bu da epey üzücü. Çünkü konuşarak çözülür susarak sadece çözülmeyen sorunlara katlanıyorum.
Cevap
23Cevap
Genellikle her sorunumu herkesle paylaşacak biri değilim. Dertleştiğim insan sayısı sınırlıdır.. Keyifli akşamlar..
Abimle, kardeşimle ve bazı dostlarımla paylaşırım dertlerimi
Ben içimde yaşamayı tercih ediyorum çözüyorum
İçimde yaşarım içimde hallederim kimseye anlatmam tesellide beklemem ben cok güclüyüm herseyi hallederim herseyin ustesinden kendim gelebilirim baskasina gerek yok bilmiyorum beni birileriyle konudmak derdimi anlatmak rahatlatmiyor ya ustune daha cok sinirlendiriyor yoruyor daha cok canımı sıkıyor bunalıyorum. Ben kendi sorunlarımı kendimle bile konusmuyorum cogu zaman zamana bırakıyorum uyuyorum sabaha geciyor😂 ayrıca anlatsam ne olacak sanki. Ne degisecek degistirebilecek misiniz. d daha ben degistirememisim ve zaten baskalarinin dediklerinin bi önemi yok benim için isterse 1000 kisi ayni seyi soylesin senin icin cok iyi boyle yap ya da yapma hata desin asla dinlemem üzgünüm ama burnumun diki sabit fikir dik kafaliyim basima buyruk bi yapim var kim ne derse desin kendi bildiğimi yapar kendi bildiğimi okurum. Bu böyle o yuzden anlatmaya gerek yok bos muhabbet
ben sorunlarımı pek konuşmayı seçmiyorum genelde kendi içimde çözüyorum olanı biteni sorunlarımı yani konuşmak çözümden ziyade çözümsüzlük geliyor ya da anlattığın kendi sorununu anlatıyor ya da tam olarak sen güçlüsün ya aşarsın
iyi de ben teselli edilmekten ziyade sadece dinlenilmek istemiştim bunu da pek yaşamadığım için öyle.
Susarak hiçbir sorun çözülmez. İçinde biriktirirsin ve bu da kötü hastalıklara sebep verir. Bazı sorunlar seninle çözülmez o, sorunu yaratan insanlarla çözülmesi gerekir. Ağlamayan bebeğe bile süt vermezler diye bir tabir var. Sen sorununu ortaya koymazsan kimse hatasını idrak edemez.
Sorunumu, açtığım zaman karşımdaki kişi ile birlikte çözebileceğime inanıyorsam konuşurum ama buna dair inancım yoksa içimde yaşamayı tercih ederim. Eğer ortada sürüp giden bir çözümsüzlük ortamı varsa o zaman sorunu kökten ortadan kaldırırım..
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Kimseye sıkıntımı anlatmam, kendi çözümümü kendim imal ederim evelAllah. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Kendimizi o kadar inandırmişizki güçlü olduğumuza sorunları açarsak bu zayıf olduğumuzu gösterir diye çok yükleniyoruz kendimize bunu sevdiğimiz için yapmıyoruz mecburiyetten olsa gerek bizleri bu duruma iten hayat utansın
Kendi içsel sorunlarımsa aşamayacak durumdaysam açarım ama bir arkadaşımla aramda olan sorunsa kesinlikle söylerim. Sorunu çözelim yola devam edelim yoksa o sorun büyür arkadaşlığı bitirir
Bazen öyle anlar olur ki karşımdakinin de büyüsüyle minik bir çocuk olur, yaşadığım sorunları şikayet ede ede anlatırım. Bazen sadece susarım ve zihnim konuşur. Bi' derdim olduğunu bile anlayamazlar.
Çoğu şeyimi paylaşabildigim insan sayısı Sıfır
Haliyle kendi içimde yaşarım çoğunlukla
Cunki anlatabilecegim ve anlayabilecek insan yok olsaydı seve seve anlatırdım
İçimde çözmeye çalışıyor ve yapamadığım yerde destek alıyorum. Her sorunumu dışarıya en şeffaf halinde yansıtmak da rahatsız ediyor, tamamen içime atıp karanlığa boğulmak da.
Denedim anlatmayı, insanlarla paylaşmayı. Ama olmadı. Sonunda ya pişman oldum, ya kırıldım. O yüzden artık kendime saklıyorum ve yalnızca Allah'a açıyorum dertlerimi ¢
bizim sorunlarımız sadece bizim umrumuzda.
içine atma diyenlere kulak asmıyorum ben içime atarım çünkü konuşarak enerji tüketmek yorucu gelmeye başladı
Ben içime atıp, kendime zarar veren biri değilim. Sorunlarımın kaynağı olan kişiye bizzat açılır, konuşurum. Diğer türlü psikolojimi bozamam maalesef..
Sorunlarım sadece beni ilgilendiriyor. Başkalarına anlatıp birde derdimin arkamdan sakız yapılmasıyla hiiiiç uğraşasım yok
Ben sorunların çözülmesinden yanayım. Yoksa çok canımı sıkar. Sorunlara karşı pek susamam açıkçası
Pek sorunum olmuyor. Var olan sorunlar da siyasi. Onu da bu halkla çözmeyeceğimi bildiğim için içime atıyorum
Genelde kendi içimde yaşarım kimseye S
Yansıtmamaya çalışırım ama yüzümden konuşmamdan belli oluyor
çözüm mutlaka sorunun kendi içerisinde ve bunu bulmak zaman alsa dahi kendi başımın çaresine bakmayı ilke edindim
Sorun türüne göre değişiyor. Ciddi ise kendime saklarım ama pek önem vermediğim sorunlarsa anlatmaktan cekinmem
Kişiye göre değişir bu
İçimde, içimde ! Bazen insan patlıyor söyleyiveriyor birilerine
İkisinide yapıyorum genellikle konuya göre değişiyor
denedim ikiside işe yaramadı artık takmamayı öğrendim
Çoğunu içimde yaşarım öfkem canımın acıması yine beni yakar
İçimde yaşarım açtığım kişi sayısı yok denecek kadar azdır
Sorun herkese anlatılmaz. En yakınlarıma anlatırım sadece.
İçimde kendim hallediyorum açsan bile anlayan yoksa açmanın da bir mânâsı yok
Açtıkta noldu iyice sarpa sardı oyüzden içimde yaşıyorum
Kesinlikle katılmıyorum neticede hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşırlarmış
İçimde bir volkan var, her an patlama potansiyeline haiz...
Serap ablacım bu hayatta birisinin derdi kimsenin umrunda değildir hayatın kanunlarında var bu madde
Konuştukça artıyor bu yüzden sakince çözüm aramak lazım.
İçime atmam mutlaka çözerim.
Sorunlarımı çözerim
İçime ata ata şiştim.
İçimde yaşarım, en sevdiğim.
Arkadaşlarım her boku biliyo ben sorunları biriktirmeyi sevemem
Yalnız kalıp kendim çözmek isterim kimseye açmam
Kendi kendime çözmeye çalışırım
İçimde yaşarım anlatinca ne degisiyorsa sanki
Sorunumu cözebileceklere ararim..
konuşurum birileriyle
Kendim yaşıyorum genelde.
Beni öldüren şey içime atmak olacak kesin bilgi
herkese açmam sadece anneme ve kız kardeşime
İçimde tutarım
Bi yere kadar içimde yaşarım sonra açarım
Güvendiğim kişilerle paylaşırım.
Daha çok içimde yaşıyorum
Genelde içimde yaşarım
İçimde tutarım daha çok
İçimde aşmaya çalışırım diyelim. 🙂
Çok fazla paylaşma taraftarı değilimdir..
Kendimle yaşarım.
İçime atarım
İçimde yaşarım bazen
Çözemiyorum yaşamı görmezden geliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?