sizce arkadaşlar olur mu?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

sizce arkadaşlar olur mu?
Okumak, insanın kendine yapacağı en büyük yatırımlardan biridir elbette, bu sayede kendini geliştirebilirsin ve gelişim, özgüvenini arttırabilir. Bu bir ihtimal…
Şöyle de bir ihtimal var ki; okudukça çok donanımlı, çok bilgili, kendini yetiştirmiş ancak kitaplardaki dünyaya hapsolmuş, gerçek dünyadan kopuk biri de olabilirsin. Kendimizle ilgili seçim yapma gücümüz hep var tabii…
Benim fikrimce, insan çok okumalı, araştırmalı, öğrenmeli ama her şey de okuyarak öğrenilmez; yaşamak, deneyimlemek, görmek, duymak gerek bazı şeyleri. Bunun için de sosyalleşmek gerek.
Nasıl sosyalleşileceği ise bambaşka bir soru ve konu… Ama ufacık bir öneri vermek gerekirse; herkesin becerileri, yetenekleri olduğuna inanıyorum. Yeteneklerinin üstüne git. Neye yeteneğin olduğunu bilmiyorsan, kurslara git… Seninle aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışma ihtimalinin en yüksek olduğu yerler senin seçeceğin bu kurslar olacaktır. Ortak ilgi alanların olan insanlarla daha kolay iletişim kurabilir, kaynaşabilirsin.
Yeteneklerin konusunda ilerleme kaydetmek ise, özgüvenini yükseltecek başlıca bir etken…
Hayır olamazsın kitap okuyarak kültür seviyenizi arttirabilirsiniz ancak çekingenlik ten kurtulmak için sosyallesmeniz toplum içine karışmanız gerekiyor spor , resim , müzik tiyatro , gibi etkinliklere katılabilirsiniz , kafelere gidebilirsiniz , sosyal mecralardan faydalanabilirsiniz
Hayır olmaz. Kitap okuman sana oldukça fayda sağlar ama özgüvenin açısından bir katkısı olmaz. Bunun için insanların içerisine karışmalısın. Tek başına bi kafeye gidip baristaya istediğin kahveyi söylemek bile biraz da olsa sosyalleşmektir.
Eğer özgüvenden kastın dışarı çıkmak istememek, çıktığında herkes sana bakıyormuş hissiyatına kapılmak falansa (instagramda çok görüyorum bunu) kimse seni izlemiyor, kimse sana bakmıyor herkes işinde gücünde kahvesini yudumlarken yaptığı dedikoduda 😂
Cevap
19Cevap
Evet tabi ki kitap okumanın faydası olabilir
Okuduğunu faaliyete geçirmekte önemli. Beyin okusun, özümsenme olmadıktan sonra zor. İstek varsa, kazanmakta var.
Hemde aşırı derecede katkısı olur özellikle psikoloji ve felsefe ağırlıklı kitapları öneririm
kitap oku tabi güzel bir şey ancak kitap okumak böyle bir şeye yaramaz. çekingenlikten kurtulman için insanlarla daha fazla iletişim kurup daha fazla vakit geçirmelisin.
Evet öyle
Kotap okumayin. Her millette kitap okuyan akillanirken. Bizim millette ise cehalet baki kalip tek artan şey kendini bisey sanmak oluyor. Kendini bisey saninca da kendini bilgiye kapatip iyice cahil kaliyorlar.
Saçmalama
Oooouuuuvvv birileri 2 kitap okumuuuuşşş😂😂
Kitap okumak cahilliği giderip bilgili biri yapsa da pek ozguvenle ilgisi yoktur. Ozguvenli olmak istiyorsan daha sosyal olmalisin. Kurslara toplu yerlere gitmelisin. Ozguvenle ilgili kisisel gelisim kitaplari okuman yararina olabilir canim.😘
Okumak yetmez.. ne okudugun ve farkindaligin olusmasi.. da gerekir..
destek alman daha mantikli bence
Bir filozof kitap okumanın sosyal fobiyi geçirebileceğini söylemişti. Bertrand Russle ya da J. P.. Satre'dı.
Burada bir yazı var ama türkçeye çevire bas
psychcentral.com/.../how-reading-reduces-anxiety
Cekingenligizden kurtulmak icin daha cok insanlarla iletisim kurun
Mümkün ama sadece kitap okuyarak öz güven kazanamazsın ¢
Sade kitap yetmez bence biraz anlamak lazım her şeyden. Kültürü falan geliştirmek lazım.
Kitap okumak çok güzel bişiy ama çekingenlik adına sosyalleşmek gerek
Hayır, insanlar ne düşünürler diye düşünmeyi bırakıp içinden geleni konuşmayı dene
Kitap okumayla değil aslında.. yani kitap okumak çok güzel bir şey tabi. Oku sürekli. Ama özgüvenine etki etmez pek. Bunun için insanlarla sohbet etmelisin
Düzenli kitap okursan çekingenlik gitmez. Düzenli olarak insanlarla muhatap ol
alakası yok. Sadece kendini insnalara maruz bırakman gerekli.
Kitap okuyarak af Edersin ma la bağlarsin ne ozguveni
Niye
Kesinlikle faydası var
Evet tabikide ya çok geleceksin ya da çok okuyacaksın
Daha çok içine de kapanabilirsin. Özgüven daha çok sosyal hayatta kazanılır.
Sakın öyle bir hata yapma
Niye
Ne yani kitap okumak o kadar mı etkili
Dalga geçiyorsun 😂
Ne faydası oldu kitabın saba
Sana
Kesinlikle etkili olur.
Hayır ben de denedim ama hiçbir şey değişmedi
evet kazanabilirsin diksiyonun da gelişir
of ben de bunu merak ediyordum bence işe yarar ama
Olmaz bence real hayatta aktif olmak lazım
Tek başına bir işe yaramaz