Korkularınla yüzleşmeyi mi tercih ettin, yoksa korkularından kaçıyor musun?

#DeliMavi
14 ARALIK 2022
Korkularınla yüzleşmeyi mi tercih ettin, yoksa korkularından kaçıyor musun?

#DeliMavi
14 ARALIK 2022
Hayır, yüzleşmek insanı daha güçlü kılar. O korkular öyle ya da böyle bir gün mutlaka karşımıza çıkacaktır. O yüzden hazır ve nazır bir şekilde onu karşılamamız gerekiyor. Bunun içinde yüzleşmek her zaman en iyisidir.
Korkularımdan y
beterince kaçtım. Senelerce görmezden geldim. Aklımdaki düşünceler kimi zaman rahatsız etti ve neredeyse "yeter sus artık!" diye bağırmak istedim. Yüzleşmeye çalıştım ama yok yine olmadı. En sonunda YouTube'da videosunu izlediğim bir psikologtan duyduğum bir cümleyle bununla baş etmeyi öğrendim.
"Bir otobüs düşünün bu sizin zihininiz olsun. Şoför sizsiniz, yolcular ise düşünceleriniz. Onları otobüse alın ve bir süre sonra inmelerine izin verin. Onlar gelip geçici fakat kalıcı olan sizsiniz. Rahatsız edici düşüncelerden kaçmayın ama onlarla savaşmayın da. Sadece izleyin ama dinlemeyin. Seyredip gitmelerine izin verin"
Bu sözleri söyleyen kadın aslında direkt olarak korkularımızdan bahsetmedi fakat beni en çok rahatsız eden düşünce korkularım olduğu için ciddi anlamda rahatlamamı sağladı.
Teker teker yüzleştim, insanın en korktuğu şeyle karşı karşıya kalması o kadar acı verici ki.. bunu bana yaşatanları ne bu dünyada ne de ahiretde asla affetmeyeceğim, akıttığım o gözylarımın hakkını helal etmiyorum kimseye. Elbet ilahi adalet vardır, bir gün onları bulacaktır..
Bazılarıyla
Cevap
24Cevap
Özellikle kaçmıyorum ama yüzleşme fırsatım da olmadı. Öyle bir ortam oluşursa kaçmam. Zaten korkularımın olmasını da sevmiyorum. O yüzden yenmek ve daha güçlü hissetmek işime gelir.
Korkularım yok, bir tanesi hariç. Ondanda ne kadar kaçarsam kaçayım eninde sonunda yakalayacak nede olsa. Tek korkum sevdiklerimi kaybetmek.
Yüzleştim artık çok yüksek yerlere çıkmıyor aşağıya bakmıyorum. Gondola bilmiyor kendime harakiri yapmıyorum 🤣🤣
Yüzleşeceğim bir korkum yok diyebilirim.
Tek korkum hastalığım bazen kaçıyorum bezen kovalıyorum ama şu sıralar gidişat iyi değil
Geçmiş olsun, Rabbım şifa versin.
Korkularımı tanıma aşamasındayım henüz. Hepsini keşfedemedim ki yüzleşip kaçayım. Ama tanırsam da yüzleşirim sanırım. Çünkü kaçmak bir çözüm olmaz hiçbir zaman ¢
Korkularla, üzüntülerle, bana zarar veren her şeyle mücadele etme biçimim bu, kaçmak; benim tabirimle uzaklaşmak…
Her şeyi çözmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. Bazı düğümler, düğüm de kalsalar, sadece geride kalmalılar belki.
Çözmeye çalışmak, çabalamak daha pahalıya patlar bazen, daha çok yaralar, süreç daha çok yorar. Kazanç maliyet hesabı yapmak lazım belki de.
ben yüzleştim hayatta korktuğum tek şey arıydı 2 sene önce halk eğitimin arıcılık kursuna katıldım peşine 2 kovan arı aldım şimdi 10 kovan arım var sokulmadıgım zaman gidip parmak atar oldum :D
Korku düşünülen kehanettir başa gelir. Bu durumda korkmak hiç akıllıca değil.
korkularımı yani fobilerimi 30 yaş sonrası yendim
babam, babam bile ölüyorsa kim korkar ölümden dedim (ölümden korkuyordum)
yüzleşmedim hiçbiri ile bodoslama daldım beni korkutan şeylerin, insanların içine en doğrusu bu
Korkulardan kaçmak bana uygun değil. Bir an önce yüzleşip, ne olacaksa olsun diye düşünürüm.
Korkularım yok her şeye hazırım ve her şey için cesurum
Neden korktuysam bir bir yaşadım korkum filan kalmadı.
Çoğuyla yüzleştim ama yüzleşmediğim de var tabi. Özellikle kaçma gibi bir durumum yok.
Bazılarıyla yüzleştim , bazıları bekliyor.
Ben insanlara güvenmekten korkuyorum ve bunu aşamıyorum
Yüzleşmeye gidiyorum 😃
Korkunun ecele şiire gazele
Yüzleştik, bitti.
Korkularımın üzerine gitmeyi tercih ederim.
Üzerine giderim korkularımın
Yüzleşmedim 😓
Korkularımla uüzleştim ama yenemedim.
Kaçıyorum
Korkularım olmadı olsada yuzlesirim
Kacamiyorsun maalesef onlar yuzlesiyorsun
yani pek bi korkum yok.
Kaçmak bana göre değil.. yüzleşirim
Mümkün olanlar ile yüzleşirim.
Korkularımdan kaçıyorum
Yüzleşmek zorunda kaldım
Kaçıyorum