Değersizlik herşeyi herkesi en çokta kendini sorgulatan his. Kendini hicbirseye layık görmemek. Bazen bu savas bitti beni biri sevdi biri bana değer verdi diyorsun ama içinden bir ses diyor ki seni sevdi çünkü şu şu. Sen normalde sevilecek biri değilsin. Bu his hep sorgulatir neden ben tercih edilen değilim çünkü yeterince güzel yeterince iyi yeterince becerikli degilim. Kendine sorarsın sevilecek tarafım ne var diye ama hiç bir sebep bulamazsın ama sevilememek için bir çok nedenin vardır. Bu hisle yaşamak zor bu hisle yaşayan insan varmıdır?
Yaşıyorum şu ana ama emin ol bu da bizim yüzümüzden. Kendi değerimizin farkında değiliz. İnsanların hareketlerini çok umursuyoruz.
Şu an çevremde güzeller güzeli olan kendini değersiz hisseden 1 kız var. Emin ol bu senin iç güzelliğin, maneviyatın, iç huzurun ile alakalı. Güzellik meselesi değil.
Kabul edilmemek özellikle çok sevdiğin, duyguların olduğu biri tarafından ne kadar acı bir şey de olsa yine de ayağa kalkıyorsun bir şekilde.
Evet böyle insan çoktur ve insanlara böyle hissettiren en sevdikleridir. Sen sever değer verirsin fakat o sana kendini değersiz hissetmem için tüm çabasını gösterir, örneğin bazı eşler hanımlarına sen neden anlarsın sus derken çok duydum heryerde bu bi piskolojik şiddet ve çok değersiz hissettirir.🤷
İlk kez bu sene yaşadım, iliklerime kadar hissettim. Çok kötü bir durum, özgüveni yerle bir eden, kendinden nefret ettiren bir his. Toparlanması uzun sürüyor.