Merak ettim..
Bir iki tamam da uzayan durumda alışılıyor mu? 🙄
Merak ettim..
Bir iki tamam da uzayan durumda alışılıyor mu? 🙄
Yalnızlığıma eşlik eden sessizliği aşmak gibi bir çaba içine girmiyorum. Sessizliğim içimde olup bitenleri dinlememe ve onlarla haşır neşir olmama sebep oluyor ve bu güzel bence. Öyle ki önümüzdeki dönemlere dair planlamalarımı bu yalnızlık ve sessizlik üzerine kuruyorum.
Bu bir yaşam biçimi demek ki...
13 yıldır yalnızım ve bundan artık rahatsızlık duymaya başladım.
İdeal ve kriterlerime uygun bir eş adayı arıyorum ama ülkede kadın kalitesi beni korkutuyor. Bu kadar mı moron ve sürü psikolojisi içinde yaşayan şuursuz bir kadın topluluğu olur...
Kendimi bu ülkede bu kadınlarla cehennemde gibi hissediyorum...
Sözüm meclisten dışarı. Neticede sizi alan almış, enişte şanslı...
Çok hoş kadınlar var.. Kültürlü, tatlı, hanımefendi... Baktığınız yöndeki kadınlar cehennem gibi ise, yönünüzü değiştirin... Bir yerlerde aradığınız hatun kişi vardır muhakkak
Nereye baktığımı artık ben şaşırdım. O bahsettiğiniz özelliklere sahip hanımefendiyi bulmak için girip çıkmadığım yer kalmadı. Artık Allah'a bıraktım. Bazen içimden elma dersem çık armut dersem çıkma şeklinde bir uyarı söylemi bağırıp arkasından boğazım yırtılırcasına elmaaa diyesim var. Nerede bu kadın? Vallahi artık canımı sıkmaya başladı saklandığı yerden çıksın. Yoksa dizime yatırıp eşek sudan gelinceye kadar...
Yalnızlık her daim huzur verdi bana. Yalnızlığıma sessizlik değil, müzik sesi eşlik ediyor.
Yalnızlığı tercih eden bir insan, yalnızlıktan keyif almak ve alışmak zorundadır. Bunları yapamıyorsa ya ölür, ya da aklını kaybeder.
https://www.youtube.com/embed/rBMgeVhvJUkGeçici olarak katlanılır. Kalıcı olması hüzne boğar
Genellikle yalnızlığıma şarkılar eşlik ediyor sıkıldığım zaman ya da kendimi kötü hissettiğim zaman şarkı dinleyip hayal kuruyorum, ayda mutlaka film/dizi izliyorum. bu şekilde insan yalnızlığa alışıyor
Belki gençlikte daha çekilir ama yaş ilerleyince insan bi can yoldaşı arıyor bence
Cevap
31Cevap
Müzik dinleyin hemen aşarsınız
Kimselerin duymadığı,
kulaklarımı sağır eden çığlıklarım vardı.
Gecenin sessizliğinde yalnızlığıma eşlik eden.
Karanlık soğuk ayaz kimsesizligimde.
Demiştim bir aralar bir siirimde. O sessizlik bazen iyi geliyor o yalnızlıkta o sessizlikte kendini dinleyip kendini buluyorsun kafanda olanlara sen soruyor sen cevapliyorsun zamanla alışıyorsun buna.
Güzel betimlemişsin... Bazen, kısa süreli iyi gelebilir belki... Ama her zaman değil. Ben belki de alışmak zorunda olmamanın verdiği rahatlıkla böyle düşünüyorum
uzun yıllardır yanlızım akşam eve gittiğim zaman yanlızlığımla gecenin verdiği o huzurla sohbet ederim yanlız olduğunuz sürece bunu hiçbir zaman aşamassınız müzik dinlemek veya tv izlemek bunlar kapandıktan sonra yine yanlızsınızdır o sessizliği aşamasınız
Ben, geçici olmasının verdiği şımarıklıkla davrandım sanırım... 😊 Alışkanlıklar aslında çok etkiliyor çevde hep bi hareketlilik olup da bi anda böyle sessizliğin içine düşünce şaşırıyor insan.
Öyle..
Denerim
Yalnız bir yere gitmek anca zorunluluk halinde oluyor benim için.
İş için yalnız bir yere gitmem gerekiyor. O durumda mecburen yalnız gezip oturup yemek yiyor kafede takılıyorum. Mecburiyet yani..
Yalnızlık ilk başta tercih ise çok keyiflidir. İnsana huzur verir iyi gelir. Süreklilik arz etmeye başladığında yıpratıcıdır. Nihayetinde insan sosyal bir canlı. Yalnızlık tabiatına aykırı. Aşılmaktan ziyade alışılıyordur belki.
Kesinlikle haklısın
İnsan çok berbat bir his olduğunu " tercih edilmeyen yalnızlık" olduğunda idrak ediyor. Yalnızlıktan korkabileceğimi hiç düşünmemiştim. Ne diyelim, umalım ki hiç kimse tercih etmediği yalnızlık ile yüzleşmesin. Bu korku uğrunda endişe taşımasın.
Amin.
Son ses bunu dileyerek
Müzik iyidir ama insan yine de bi ses bi nefes istiyor bee
Valla yalnızlığımı paylaşmayı hak edecek biri yok şu anda her selam veren kendi menfaati için selam verdi
Kumar alkol ikisi eşliğinde yarın da yağmurlu havada motorla uzun yola çıkacağım hadi inşallah diyelim
İnşallah kendi güzel kalbi güzel aklı güzel biri ile yalnızlığını aşarsın
2 gun önce tam da öyle biriyle birlikteydim ama yanlışlarla dolu bir ilişkinin içinde olduğumuz için ayrıldık
Insallah yeni biri doğru biri tam olarak dediğin gibi olur
Ne aşkmış bu 😀 ikü günde hasretten depresyona giriyorsun
🤣 Evet yaaa seviyorum napayım 💙🧿💙🧿💙🧿
Çok nazarım değer benim bak 🤣
yok yok.. sevmem sevmem... nazarın değmesin
🤣 Maşallah dedim benden günah gitti akşama kavga edersen benden bilme
etmem inşallah :)))
Emin değilim yinede der gibi 🤣
geçen bi kavga bi kavga... biraz küfür de ettim ona... sonra birkaç saat geçti.. o bişey yok gibi davrandı ben de öyle.. kapattık üstünü :)))) dayanamıyorum adama napayım... :)))
😀 Kibar adam demekki
o bana edemez... ben edebilirim. neticede benim küfrümde fiili imkansızlık hali var. o ederse imkansız bir durumdan bahsetmiyordur... bu şık değil. :))) katlanacak yani.. arada kızınca küfür ediyorum. sinkaflı baya küfür
🤣🤣 Evet aptal şaşkın pis adam
niye pis olsun
Senin küfürler 🤣Küfür ediyorsun ya
hee yok ben hadi oradan manasında s. g dedim.. ya deli misin bi sakin ol dedi.. çektim gittim :)))
🤣 Nazarım değecek bak kıskandım
sonra birkaç saat geçti.. işimi halletmiştim zaten.. geliyorum beni duraktan al dedim. tamam dedi.. açmadık konuyu :)))
😀 Kavga olunca haber ver bari az güleyim
Yok akşamları kavga etmez
Onuda öı saate bağladın 😀 resmen evde anayasa kanunları işliyor
Akıllı adam akşam saati eşiyle kavga etmez
Ben tabi ol mutlu ol prensibine uyan bir adam gördüm 😀
Onu anladıysan bişey diyemem 😊
😀 Doğru anladım yani
Anı yaşayarak, akışına bırakarak. Bazen çok üzerine gitmemek gerekiyor.
Evet mecburiyetler şekillendiriyor çoğunlukla 😊
Bu durumda ne yaparsan yap aynı kapıya çıkıyor. O nedenle akışa kalmak mantıklı
iki çocuk, ev, iş, eş derken bir hengame içinde alışmışım gürültüye.. Sessizlik bir an çarptı beni.
Bazen bir şeyleri düzeltmek, kendimizi iyi hissetmek adına çok şey yapıyor, çabalıyoruz. Ama sonuç alınamıyor, insan tükeniyor. Gerek yok fazla zorlamayı yaşamda. Benim dediği zaman, kendi değerinin farkındalığını anladığı zaman hayattan daha keyif almak için sebepler oluyor.
Doğru dedin. Hayattan keyif almanın önünde milyon tane engel çıkıyor bazen.. Her şeyi kenara bırakmak her daim mümkün olmuyor. Aslında bu da bir disiplin işi
Aslında doğasal bir döngü. Doğanın disiplini, enerjilerin etkileşimi. Biyoenerji çalışmalarında bu tip duygusal yoğunluk değişimlerinde çakraların durumu, kapalı çakraların kapandığı görülüyor. Biyoenerji seansı takiben çakraların açılması için yapılacak masajlar ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sessizlik de iyidir kendiniz ile kalın. Yaşamınızı, deneyimlerinizi gözlem yapın. Yapamadığınız, fırsat bulamadığınız çalışmalara odaklanın. Sevdiğiniz şeyleri yapın.
Güzel öneriler. Dikkate alacağım. Teşekkür ederim
Yemek yapmayı severim. O esnada genelde tek olurum mutfakta... İçeriden gelen çocuk sesleri, kafamdan geçen düşüncelere, hayallere eşlik eder. Sahilde yürümeyi severim. Çevredeki insanların rahatlığı, sakinliği, denizin sesi, martılar, sumrular, pelikanlar mutluluk verir.
Yalnız başıma seyahat etmeyi de severim. Yol, bir yere ulaşma, kavuşma telaşı mutluluk verir.
Ama yalnız bir odada uzun saatler, bazen günler kalmak sıkıcı geliyor. 😊
Psikolog musunuz?
Teşekkür ederim aklımda tutacağım 💙
Ben teşekkür ederim. İyi geldi
Bilmukabele
Kısmet...
Psikolog değilim; biyoenerji uzmanıyım. Kalp gözüm açık olduğu için insanın iç dünyasına girerek onu daha iyi anlayabiliyorum. şu an kendinizi boşlukta hissediyorsunuz biran sessizlik olunca. Alışmış olduğunuz durumdan farkı , kendiniz ile kalmak. Her yer dar geliyor, evin her köşesinde anılar, yaşanmışlıklar geliyor. Kendiniz ile kaldığınızda müzik mi dinlesem? kitap mı okusam? Tv mi izlesem* diye düşünüyorsunuz. Ne yapacağınıza tam karar veremiyorsunuz. Bir kısır döngüde olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bir an geliyor kendi kendinize enerji geliyor bir şeyler yapmayı planlıyorsunuz, yapmak istiyorsunuz. Cesaretle adım atıyorsunuz. iş hayatınız var çalışıyorsunuz motivasyonunuzu kaybetmek istemiyorsunuz. İş ortamı insanların biribirinin açığını kovalayan bir ortam. Bazen de başınızı alıp gitmek istiyorsunuz ama aile aklına gelince o duygu halini erteliyorsunuz. Disiplinli, düzeni seviyorsunuz, programlı bir yaşam var ama bazen farklı şekilde aktivitelerinizi az da olsa yapıyorsunuz.
Teşekkür ederim. 🙏
Saolsun kafam benimle hep bir kavga halinde olduğu için o sessizliği tadamadim daha😕
Hep öyle aslında... O sessizliğin içinde insanın kafasının içindeki mücadele çetin
Bitiriyor insanı zaten 😑
Müzik açıyorum.
ya da motordayken uygun yolda gaz veriyorum.
Motor güzel.. Keyifli ama tehlikeli
Tek yaşadığım için alışıyor insan tabi bazen takılıyoruz gelenler oluyor falan geçiyor zaman
Gelenler olunca tamam da hep yek hep tek çok sıkıcı
Evet zamanla alışıyorsn huzuru buluncada kimseye ihtiyacın kalmıyor miss gibi :)
Kalıcı yalnızlık, boğucu olur
Bi yerden sonra kendin istemiyorsn zaten
Dırdır çekmekten iyidir diye teselli veriyorum. Sonra bakmışım huzur hissi yoğunlukta 😅
Ya kadın dırdırı o kadar mı kötü 🙄
Ben susunca benim adam sürekli baskı yapıyor konuşsana diye 🙄
Hahaha öyle demek..
Adamın yanında değilim ya
Ben çıktım şehir dışına. Ne kadar ön yargılısın yahu 😊
😊
Alışıyor insan.
Sen ne yaptın, eve gitmedin, sanırım, nasıl gidiyor?
Bu gece buradayım. Yarın dönüş nasipse. Yalnızlık kötü ya... Yasla elma açtım. Herkes bir şeylerin peşinde anlayamadım ne bu
Aslında yalnız olmanın daha eğlenceli ve sorunsuz daha mantıklı mantıklı olduğunu anlıyorsun.
Anlıyorum
Zaman zaman bunu istiyoruz ama sürekli olması sıkıyor. Yürüyüş yaparım ben.
Yürüyüş iyi geliyor. Sahilde olacak, günün erken ya da geç saatleri olacak...
Evet. Benim oğlanlar 07.40 ders başı yapıyor. Onları okula bırakınca arabayı park edip ofise geçiyorum. O esnada yürüyüş yapmak keyifli oluyor.
Yarın yaşarım muhtemelen 😊
Yüzümde tebessüm oluştu. Ama küçük fındığımın bembeyaz pambık yanaklarına konduracağım koca öpücüğün ve büyük oğluma zorla sarılmanın verdiği mutluluk da tebessümün nedenlerinden... İnşallah bu geceye yetişirim onlar uyumadannnn
İnşallah... İkisi de başka alem. Küçük hemen sırnaşır sevdirir kendini. Kedi gibi. Büyük daha vakur, daha demir gibi.. Ama keyfi yerinde ise pek şakacı... Bakıyorum bakıyorum.. Rabbim diyorum, ne şanslı kadınım ben. Onlar ne güzel hediye.. Ya ne güzel doğurmuşum diyorum hey maşallah analarının kuzuları diyorum pyyy kurban olurum ben sizi veren Allaha diyorum ohhh beee 🧿 iyi ki doğurmuşum keşke imkan olsaydı daha çok çocuğum olsaydı 🧿🤣
Yaa işte bence de aynı değil. Ben çok tatlı doğurmuşum 🧿🤣 var mı çocuk sende? Yoksa yap biran evvel. Çocuk lazım kesinlikle.. Bünye istiyor
Yaptım çok şükür 🤣🧿
Eyvallah gözüm
Sessizlik bir süre sonra senin vazgeçilmez bir parçan ve enerji kaynağın haline geliyor.
saskinomayra valla aşamıyorum hayat evlılere güzel sap gıbi gezmek zor iş :D
Yalnızlık zor
Ne bileyim. Ben 24'te evlendim
Partner bulunabilir veya yalnız vakit geçirmeyi seviyordur insan şu an evde yalnızım ama keyfim yerinde
Geçici olarak tamam da kalıcı olunca sıkıntı bence
Canın neyi istiyorsa yaparsın imkanlar elverdikçe sıkıntı olmaz istedikten sonra
ben alışığım yalnızlığın ayazına bahar ağır gelir bana
Alışmak zor bence.
Aşmak istemiyorum ki.. Hoşuma gidiyor bu durum..
Ben sevmedim 🙄 neyse Allah bilir kulunu, ona göre verir çulunu hesabı..
Kendimle sesli konuşuyorum.
Nereye kadar? Ben de kendi kendime konuşuyorum ama bir yerden sonra muhabbet dönmüyor be ya 😊
Muhabbet dönüyor dönmesine ama, delilik yaftası herkesin ağzında hazır bekliyor.
Bu siteye giriyorum.
Evet gerçekten kafa dağıtıyor
Hayaller ve fanteziler.
Ben evli olduğunu düşünmüştüm.
Yok patron. Ben bir kadının hayatı için kendiminkini feda edemem.
😊 Peki
Bu kadar çok zıplayan bir erkekle kimse evlenmez.
Bence de.. 🤣
Videolu dinlemeler yaparım bazen
O ne? Film mi izliyorsun? Nedir anlamadım?
Tamam.
Eyvallah gözüm
Hahaha buradan dağıtalım yargı 🤣
Akışa bırak.. 😊
Pek aştigim soylenemez
Çok sıkıntılı yahu.. Neyse ki benimki geçici
Geçici benim yalnızlık. İş için mevburi
Kalıcısı çekilmez. Sessizlik boğucu
Alışır insanoğlu zaman herşeyin ilacı
Buna alışmak istemiyorum
Evet bu doğru
İçimdeki hırs sayesinde
Ne hırsı?
Hayırlısı olsun
kendi halimde takılıyorum
Sıkıcı değil mi?
alıştım
Zamanla alışılıyor
Sessizliği severim 😄
İnsanoğlu her şeye alışıyor
Doğru
Cep telefonu ile 😎
Ben de aldım elime.. Bi de saçma dizi.. Yapacak bir şey yok
Konusarak😎
Zamanla
Zaman boğuyor
Evet
Resmi kedi güzel miş
Benim kedim
Van kedisi mi
Evet.
Benim de kedim var
Cins mi?
Gördüm. Profilindeki. Çok tatlı görünüyor 💙
Normal siyah beyaz tekir
Tatlı bir kedi. Sevimli bakıyor. Huyu nasıl?
Sakin yanlız döşme koltuk tırmalıyor kötü huyu o
Benimki sadece halı.. Sıkıntı olmuyor
Boğuluyorum
Boğucu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?