Bu yabanilikten nasıl kurtulabilirim?

Ben doğduğumda babamla annem dedemgilde yaşıyormuş ve haliyle ben de dedemgilde doğdum, doğduktan sonra da 5 yaşıma kadar dedemgille birlikte yaşadık. Bizimkiler karşı cinsle ilişki konusunda biraz çelişkili bir düşünceye sahip. Yani hem, aralarında nikah bulunmayan bir erkekle bir kadının bir arada bulunmasının dinen haram olduğunu söylerler, ama hem de yaşı 20'nin altında bir erkekle bir kızı yan yana görünce hemen bir anlam çıkarmaya çalışırlar. Bizi de o şekilde yetiştirdiler ve dedemgille birlikte büyüdüğüm için bu konuda en çok etki altında kalan torunları da ben oldum, ama şu anda üniversitedeyim ve konakladığım yurt hem kız öğrencilerin, hem de erkek öğrencilerin konakladığı bir yurt. Lobide, yemekhanede, etüt salonunda yanımdan bir kız geçtiği zaman hemen rahatsız oluyorum; üstelik kız biraz güzel bir kızsa rahatsızlıktan patlayacak hale geliyorum ve bunu karşımdaki kişiye de hissettiriyorum. Elimde olmadan, gözüm kızın orasına burasına kayıyor ve bu yüzden hiçbir kız yanımda rahat edemiyor; ama dediğim gibi bu istemli yaptığım bir şey değil; ben bile isteye hiç kimseyi rahatsız etmek istemem, üstelik, bir kişiyi böyle bir konuda asla ama asla rahatsız etmek istemem. Sizce bu yabanilikten nasıl kurtulabilirim? ( Ayrıca fazla sosyal biri olmadığım için çok fazla arkadaşım da yok. )
Bu yabanilikten nasıl kurtulabilirim?