Sebep/sonuç ilişkisini düşünerek hayatınıza yön verir misiniz?

Bir şeyin sonunu bilemeyiz tamam. Ama öngörü yaparak az çok tahmin etmek mümkün bence.
Spontane mi yaşarsın? Düşünerek mi?
Alacağımız kararlar elbette bizi sonuca götürecektir. İnsan evden bile çıkarken havaya bakar. Hava yağar mı? yağmaz mı? Yağarsa tedbir için en azından ya şemsiye alırsın ya da kalın bir giysi giyinirsin üzerine. Evvela öngörü yapılmalıdır.
Usulsüz vûsul olmaz demişler. Bu da hayatımızın bir gerçeği. İlişkilerde keza öyledir. Tabii bu kişidene kişiye değişir. Kimisinin niyeti sadece flört etmektir, kimisinin de niyeti ciddi bir ilişkidir.
Hayat her zaman tedbir alığ bizi korumayabilir. Ama şunu da düşünmek icap gerek. Ya tedbir almasaydım başıma daha kötü bir şeyle gelmezmiydi.
İş konusunda da insan daha çok güven sahibi olmalıdır. Hep olumsuzlukları düşünmemek gerekir. Bazen şunu demek gekekir. Ya başarırsam.
Açıkçası bir yola koyulmuş isek başımıza gelecekler vardır Azizim. Önemli olan tedbir almaktır. Bu iş olsun isterse meşk olsun. Ben hayatıma yön verirken düşünürüm. Yola çıktıklarım mı? beni yolda bırakır yoksa yolda karşılaştırdıklarım mı? beni yolda bırakır.
Elbette ki spontane şeyler gelişebiliyor hayatımda ve uyum sağlamak planlı da plansız da yaşamayı denemiş biri olarak iyi ya da kötü yaşadığı tamamen kişiye göre değişen durum. size, karakterinize, hayatı anlama biçiminize hangisi uyuyorsa, ruhen ve bedenen neye ihtiyaç duyuyorsanız o sizin için doğrudur. sanırım tek önemli nokta bir denge tutturma yıllarca planlar programlar yaparak sürekli geleceği, olası problemleri ve çözüm önerilerini düşünerek yaşayıp hatta daha doğrusu debelenip durdum. bu şekilde yaşamak çok yorucuydu. çünkü bir noktadan sonra obsesif bir hale evriliyor sanki; en ufak kontrol dışı olayı kabul etmek ve uyumlanmak çok zor oluyordu. oysaki hayat böyle yaşanabilir bir şey değil ki. durup bir sorgulayınca anlıyorsunuz aslında güzel olan bu bilinmezlik, her şeyi tahmin etme ve önlemler alma gayreti tamamen boşa bir çaba. keyifli bir yaşam için sürprizleri de kabul edebilmek hazırlıklı olmak önemli. aksi halde pek de yaşamış olmuyor insan.
Görüş
5Görüş
Bazen olabilecekleri hesaplarım evet ama bazen hesaplanamayacak olanlar vardır ya da ne kadar hesap yaparsak yapalım nasipte olan gerçekleşir.. O yüzden çok da net olmamak lazım.. Keyifli geceler..
Ben spontane şuraya ne yazılmışsa onu yaşarız felsefesiyle yaşıyorum valla. Zaten bizim için olması gerekenler yazılmış çizilmiş, ben sadece bu yolda edineceğim bilgilere alacağım derslere bakıyorum.
Bu sıralarda spontane yaşıyorum. Çünkü ne kadar düşünürsem düşüneyim her şey olacağına varıyor 😬😬
O kadar derin düşünmüyorum. Hayatımı yaşıyorum amacım sadece mutlu olmak...
Düşünürüm ama kendime, yapmak istediklerime engel olmam.
Fotoğraftaki filmi seyrettim güzeldi
Film ismi nedir fkdk ben de izlerim belki
Bir yanım bir adım atmadan 5 adım ötesini düşünse de bir yanım sonunu bilmeden tüketmeyi seviyor. İnsanın bazen sürpriz sonlara da ihtiyacı var.
Evet. Anlık hareket ederim ve bir karar almadan önce babama danışırım onun öngörüleri de kuvvetli olduğu için 😊
spontane her zaman güzeldir ne zaman birseyi planlasam olmuyor sabah mesela saati kurarim ya önce kalkarım ya da sonra
İster istemez herkes yapar bunu. Kimse anı yaşıyorum kem küm ayak yapmasın.
Sonucta insan düşünen canlı , güdülerimizle hareket etmıyoruz
Allam yarabbim sanane yazmak istiyorum şu an ama görüşüm uçar 😃 ah şu KS nin kuralları.. kimi zaman spontane kimi zaman düşünerek değişiyor
Tam ortada yaşıyorum, her ikisinden de biraz var..
Zaten pek çok kararımda buna göre hareket ederim.
Düşünerek , planlayarak yaşarım. Nadiren de spontane yaşarım
evet yön veririm
Evet adım atmadna önce sonunu dişünürğm
Sonucu düşünmüyorum sadece yapıyorum
Evet öyle denilebilir hayatım
Eee yani bile bile lades oynamaya gerek yok.
Tabikii, öyle yaparım.
Düşünerek sonunu düşünen kahramanlardanım
En İyi Görüş