Bne terapiye başladım. 4 kere gıttım ama bır degışıklık yok tam olarak ne yaptık ettik anlamadım.
5 sene olmuş başlayalı 5 sene önce mezun olmuş bana toy geldi sızce
Bne terapiye başladım. 4 kere gıttım ama bır degışıklık yok tam olarak ne yaptık ettik anlamadım.
5 sene olmuş başlayalı 5 sene önce mezun olmuş bana toy geldi sızce
Selamlar,
Aslında baktığın zaman biz seni hiç de az bir süre değil. Tecrübe kazanmak amaçlı belki aranızdaki sinerji tam olarak oturmamış olabilir. Özellikle psikolog ve hastası arasındaki enerji gerçekten de çok önemli. Sen kendini ona tam anlamıyla ifade edebildiysen aslında her şey çok da sağlıklı yürümesi gerekiyordu. Bu süreç öyle hemen sonuca ulaşmıyor birazcık sabretmen gerekiyor.
Tecrübe kazanmalarına müsade edinn.
Bazıları ticarete döküyor.
Bazı seanslar uzun sürer. Onlardan biri misin onu kontrol et önce.
nasıl yanı hr seans 50 dk duruyor
ıyı dınlıyor ama terapi tedavi bence yok sadece anlatıyorum dınlıyor arkadaşıma anlatıyormuşum gıbı
birde musayıt olmadıgımı söyledıgım halde 2 kez aradı ne zaman randevu verelim diye
O zaman ticaret derim buna.
Hatta buna benzer bir şey dinlemiştim denk gelenler olmuştur. Adamın biri psikoloğa gidiyormuş. Adamaın sorunu şu; yatağa yatınca altında biri var sanıyor alta geçince yatakta biri vsar sanıyor. Gidiyor anlatıyor ama nafile. Sonra bırakıyor gitmeyi. Ve o psikolog karşılaşıyor ve tanıyor adamı. Soruyor böyle bir sorununuz vardı naptınız çözebildiniz mi diye soruyor. Evet 10 liraya çözdüm diyor. Nasıl ya ben çözemedim demiş ve başlamış anlatmaya. Bir gün bara gittim 10 lira verip bira aldım başladım içmeye ve barmene de aynı sorunları anlattım. Barmen de dedi ki çözümü çok basit yatağın ayaklarını kes demiş ve sorun çözülmüş oldu demiş.
Yani bazı insanlar vardır 10 dakikalık sorunu 10 gün çözenler var. Para için yapılıyor maalesef.
Bende onu anlatmaya çalışıyordum çok ıyı özetledin. Yanı mezun olması tecrübesiz yapabilir belki ama anlatmaya çalıştığım başka. 4 seans oldu en ufak degısıklık yok tıpkı arkadaşıma anlatırmışım gıbı ama çözüm yok. Bende aradım dedim bu sıralar gelemıcem işlerim yogun falan oda ne zamana randevu verelim dedi ben size döncem dedim. Dun yine aramış randevuyu ne zamana verelim dıyor ben söyledim aslında döncem diye
Benimle tecrübe kazanmasın, tecrübeli olup bana bir şeyler katsın.
O nedenle yeni mezun sadece okul, kitap bilgisi olan biri bana cazip gelmiyor gitmem yani.
Banada. 4 kere gıttım pek bır şey farketmedi evet mucize beklemiyorum ama azda olsa degısmesı gerekirdi çok ıyı dınlıyor ama tedavi tam yok. Birde bır ıkı kere arayıp ısrarla randevu vermeye kalkması tuhaf geldi 5 senelik doktor ve bence tecrübesiz yanı
Cevap
4Cevap
5 sene az bir zaman değil. 5 senede ciddi tecrübe kazanılır
Giderdim. Sonuçta o adamı yetiştirecek, yönlendirecek kişi benim. Hakkınızda eleştiri yapsam kabul eder miydiniz der görüşlerimi belirtirdim o da kendini o yönde gelistirirdi
Bilemiyorum kendimi bi psikoloğa açabileceğimi sanmıyorum ama mesleklerine saygım sonsuz
Şöyle bır yerden sonra anlatmak istiyorsun. Benimde sorunlarım var sevgilimle var sonra panik anksiyete vs depremden sonra cıktı. Ama gıttıgım terapist 5 senelikmiş bence daha deneyimli olması lazımdı
Benim de 9 senelik tecrübem var.
Psikologun deneyiminden ziyade rahatsızlığın ciddiyetine göre hareket etmeni öneririm.
Ya şöyle başladım ama yanı mezun yanı İster İstemez deneyim lazım
Özel değilse ne gibi bi sorundan dolayı basvurdunuz?
Travma sonrası stres bozukluğu anksiyete öfke bozukluğu ve sevgilimle olan sorunlar kısaca basım degıl. 9 sene yine ıyı ama 4 .. 5 senelik deneyim bence az
basıt degıl yazıcaktım otomatik düzeltme
Sizi güzelce bir dinledi mi?
Travma; trafik kazası gibi bir hikayeniz var mı?
Nefes egzersizi yaptınız mı?
Depremle alakalı.
Dınlıyor ama mesela bana emir denen bışıey yapacagını söyledi. Sonra bır daha konusunu hıç açmadı.
4 kere gıttım her seans ordan burdan konustuk bır yere bağlanmadı. Mesela ılk gun travmalarımı anlattım oda emdr dedi. Sonrası seans sevgilimden konuşmaya başladık 5 dk sonra eski sevgilimden 1 dk sonra travmamdan alakasız konular bu arada sonra kardeşlerimden ve sonunda ış yerimden hep alakasız. Dınlıyor çok ıyı ama tedavi yok gıbı
emdr yazcaktım bu otomatik düzeltmenin çok fena ya of
nefes egzerszınden bahsetmedi ama emdr yaparız dedi ama 4 kere gıttım yapmadı
Yanlış anlamaz iseniz; aynı şehirde isek yardımcı olmak isterim.
Nerede yaşıyorsunuz?
Ankaradayım. Ama sızce biraz deneyimsiz degıl mı fıkırnızı merak ettım
Bence bu konular için yeterli ancak.. ufaktan bi çözüm sunsa daha iyi olurdu.
Üzgünüm ben Ankara 'da yaşamıyorum.
Sizce degıştırmem gerekir mı sonuçta 9 sene gayet normal ama 4 ıla 5 sene az bır sure deneyim icin
Bence değiştirmeyin çünkü yeni gideceğiniz birisi de sizi tanımaya çalışacak ve sizin kendisine alışmanızı bekleyecek vs derken yine bir süreç geçecek.
O süreç içinde bu arkadaş size çözüm sunacaktır diye umuyorum. Eğer isterseniz buradan mesaj kutusundan da sizi dinleyebilirim...
Giderim evet neden olmasın ki..
Giderim nolcak
tam da bu senin anksiyetenle alakalı
Gitme sebebine baplı
ciddi sebepler basıt degıl. Bence deneyimsiz ya sonuçta mesleki tecrübe önemli hala ögrnecı sayılır
2 ya da 3 yaş büyük
25 benim. bazıları yenı mezun olması sorun degıl dıyor ama bal gıbıde sorun işi 20 sene yapanla bır olamaz deneyim başka şey.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?