Merhabalar Herkese🌸

Bir söz okumuştum "Belirsizlik en kötü ihtimalden bile daha kötüdür" diye. Bana kalırsa da öyle. Sonunda ne olacağını bilmeden hatta bazen bilerek bile olsa beklemek çok acı verici.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Merhabalar Herkese🌸

Bir söz okumuştum "Belirsizlik en kötü ihtimalden bile daha kötüdür" diye. Bana kalırsa da öyle. Sonunda ne olacağını bilmeden hatta bazen bilerek bile olsa beklemek çok acı verici.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet kötünün kötüsüdür.
Misal Müge Anlı'ya çıkan aileler kayıplarını ararken o kadar çaresiz oluyorlar ki.. en sonunda öldüyse de bir mezarı bari olsun gidelim dua edelim diyorlar.
O kadar yani kayıp ve nerede olduklarını bilememek hergün eziyet oluyor onlar için.
Doğru, güzel bir örnek
Evet ama bazen insanın elinde olmuyor. En basitinden yaşadığımız hayatın sonucu belli mi? Ama yaşıyoruz sonunu bilemiyoruz. Kim ne zaman ve ne şekilde ölecek belli değil. Ölümden sonra ne var belli değil (inançlı olmayanlar için) . O yüzden de bazen sonunu bilmeden belirsizce yürürsün yolun sonunu göremez ve tahmin edemezsin umutta yoktur. Sadece yürürsün öylece
Cevap
7Cevap
Bilmediğin bir şeyle mücadele etmek ve bu mücadele sürecinin sadece kuruntulardan ibaret olması en kötü ihtimallerden daha kötüdür. Evet söze katılıyorum
Bence en kötü ihtimal daha kötüdür.
En kötü olasılık en iyi belirsizlikten her zaman iyidir 😂
Şu an yaşadığım şey ve senelerdir yaşıyorum. Artık tükendim
Ne konuda hissediyorsun belirsizlik özel değilse. Merak ettim
"Türk gibi başla, Almanlar gibi devam et." sözünü bilirsin.
Bir iş var; çalışacağım kişilere projeyi anlatıyorum, projeyi çok sevip bir an önce başlamak istiyorlar. Projeye başlıyoruz, 2-3 gün iyi gidiyor, sonra projeyi bir nedenden dolayı duraklatmamız gerekiyor. İşte o araya bir soğukluk giriyor, daha da çalışmak için geri döndüremiyorum. Başka birilerini bulsam yine aynı belirsizlik -acaba bunlar becerebilecek mi?- oluyor. İşin olmaması için herhangi bir sebep yok, ama insanları ikna edip iş bitene kadar orada tutamamaktan imanım gevredi.
Kesinlikle ve yanında kararsızlık.
Bu ikisi deli eder insanı.
Kesinlikle çok kötü. İnsanın canını çok sıkıyor.
Belirsizlik çok b. ktan birsey yaa belirsiz kalacağına hiç olmaması çok daha iyi
Belirsizlik olmaz ya yaparım ya da yapmam orta şeker sevmem, net ve açık sözlülük iyidir hızlı karar verme yeteneğine de sahibim
aynen tatlım
Kesinlikle dogru
işkence
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?