Olumsuz olun … Hayır Evet kadar güzeldir ama Belirsiz olmayın!

Olumsuz olun … Hayır Evet kadar güzeldir ama Belirsiz olmayın!

Belirsizlik ve olumsuzluk, insan hayatında sıkça karşılaşılan iki durumdur. Belirsizlik, gelecekte ne olacağına dair net bir bilgi olmaması durumunu ifade eder. Bu durum, genellikle kaygı yaratır ve kişinin karar verme süreçlerini zorlaştırabilir. Öte yandan, olumsuzluk, mevcut durumdan memnuniyetsizlik ve karamsarlık hissi ile ilişkilidir.
Belirsizlik, bazen yeni fırsatlar yaratma potansiyeline sahipken, uzun sürdüğünde olumsuz düşüncelere yol açabilir. İnsanlar, belirsizlikle başa çıkmak için net hedefler koyarak ve olumlu bir bakış açısı geliştirerek bu durumu daha yönetilebilir hale getirebilir. Dolayısıyla, belirsizlik ve olumsuzluk arasında bir denge kurmak, bireylerin psikolojik sağlıkları açısından önemlidir. Bu dengeyi sağlamak, kişinin hem içsel huzurunu artırabilir hem de geleceğe dair umutlarını canlı tutmasına yardımcı olabilir.
Bir durumu değerlendirdiğinde, eğer sadece belirsizlik varsa, bu kötü bir şey olmayabilir. Fakat eğer o belirsizlik, olumsuz sonuçlar yaratma ihtimali taşıyorsa, hem belirsizlik hem de olumsuzluk bir arada olabilir. Ben gerekirse net bir şekilde hayır diyemem ama yanlış olduğunu göstermek için elimden geleni yaparım.
Belirsizlik hayal kırıklığıdır..
Teşekkür ederim
Cevap
6Cevap
Belirsizlik insanı yıpratır ama içinde bir umut da taşır. Olumsuzluk ise kesin ve net ama daha yıkıcıdır. Uzun süre belirsizlik içinde kalmaktansa, olumsuzu bilip ona göre hareket etmeyi tercih ederim.
olumsuzluk ben belirsizlige gelemiyorum
Ben de
Belirsizlik ölüm resmen olumsuzluk daha iyi ya
belirsizlik sevmem
Belirsizlik insanı her zaman yorar. Çünkü başı ve sonu da tam malûm değildir. Olumsuzluklar ve zıtlıklar ise ne kadar zor olsa da hayatın renkleridir aslında.. Bazen bir olumsuzluğun getirdiği tecrübe ile çok daha güzel kapılar açılır.. Veya insana yolda daha temkinli ve dikkatli yürümeyi öğretir. Kar ve zarar dengesini daha iyi anlamayı ve yakalamayı idrak ettirir..
Belirsizliğe asla tahammül edemiyorum sıffır sıffır sıffır
Fazla netlikten de korkarsın ama korkmaz mısın
Belirsizlikten nefret ederim. Ya hep ya hiç gibi ya da hayır-evet gibi. Yani belirsizliktense varsın olumsuz olsun.
Belirsizliği hiç sevmem tahammül edemem bir şey Ya vardır ya yoktur net insanım ne istediğimi bilirim o yüzden karşımdaki olaylarda kisilerde öyle olsun isterim...
Belirsizler içinde çürümektense olumsuzluk olsun da , bende genel bunları hallediyorum tarafımds çekim var
İkisi de değil nötrlük.. Ben olumsuz olunca hapishanede sürekli arabesk dinleyenler gibi oluyorum
Olumsuzluk tabi ki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir belirsizlik insanı yiyip bitiren bir durum
Belirsizlik, çünkü kesin bir yön belirtmiyor, ucu açık bırakıyor.-_-
Belirsizlik incitir bahanedir net olmak gerek gri reğil ya siyah ya beyaz
Belirsizlik hayatın kendisi olduğundan bu kadar boşluk içinde kayboluyoruz.
Belirsizlik daha kötü insanı yiyip bitiriyor o belirsizlik
Belirsizlik en sevmediğim şey. Nefret ettiriyorlar belirsiz insanlar
Netliği severim. olumlu olsun ya da olmasın net olsun yeterli
Hayatın kendisi belirsizlik zaten. Ölünce nereye gideceğini bile bilmiyorsun.
Ölümsüzlük yani belirsizliğe kimse gelemez ya
Bazı süreçler olumsuz gibi görünsede sonuçları güzeldir. Sabır en büyük ödüldür
Olumsuzluk bence de. Belirsizlik çok daha rahatsız edici
Belirsizliğe şarap kaldırmıştım arkadaşlarımla. Korkunçtu.
İkisi de olmasın netlik ve pozitiflik insanıyız
Yesss
Beni en çok belirsizlik yoruyor
Net doğrular önemli olandır
Zor soru ama kendini kandırmaktansa hayır
Belirsizlik çok kötü ölüm gibi
Beni en çok yoran şeylerden birisi belirsizlik...
Belirsizlik daha iyi bana da sürpriz oluyor
Olumsuzluk.
Olumsuzluk
Belirsizlik
Belirsizlik iyidir
Olumsuzluk
Olumsuzluk düzelebilir de belirsizlik yorar.
Belirsizlik..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?