Seçimlerin yanlış olursa zaten belli eder kendini yanlış kişi olduğunu anlarsın yani ama bundan sonrasınıda senin tercihlerin belirler
015 Yorumla
Soran+1 yılPeki bir gün doğru insan çıkar mı karşıma?
Soran+1 yılÇok güzel bir sözmüş. Ama insan hayırlı bir eş için nasıl gayret edebilir ki? Yani ne yapabilir?
- +1 yıl
Gayret etmek derken sadece fiili olarak düşünmeyebiliriz. Mesela sürekli dua etmek sabretmek gibi bir süre sonra doğru insan benim hiç karşıma çıkmacak gibi kötümser düşüncelere sahip oluyor insan kendimden biliyorum ama elden sabretmekten başka bişey gelmiyor çünkü yapacağımız seçimlerin affı yok tüm hayatımızı etkileyecek
Soran+1 yılBende hep dua edip sabrediyorum. Ama bazen ya eşimle imtihan olursam diye korkuyorum. Ya doğru insan çıkmazsa ya da ben göremezsem diye...
Soran+1 yılO ihtimali de düşündüm. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ben 🙄
Soran+1 yılHaklısın ama akışına bırakmak hiç bana göre değil. Yapamıyorum yani
- +1 yıl
Bazen insan ne yapsada çok istediği bişeye sahip olamıyor mutluluk mesela nasıl sahip olucaz buna, her şeyi kafamıza takıp düşünüp durursak mutsuzluktan başka bişey geçmez elimize sen buraya sorunu niye yazdın çok mutlu olduğun içinmi yoksa kafana takıp mutsuz olduğun içinmi? Karşında konuştuğun insanın doğru insan oldup olmadığı senin kontrolün dışında olan bişey yaşa ve gör takma kafana çünkü bu durumda mutsuz olan birtek sen oluyorsun
Soran+1 yılÇok haklısın boşuna takıyorum kafama. Sonuçta illa olsun demedim. Hayırlısıysa olsun dedim. Değilmiş demek ki. Bu bir sorun mu? Değil aslında. Ama yine de kendime dert ediniyorum. Takacak bir şeyler buluyorum. Ne olacak nasıl olacak bilmiyorum ve bunu düşünmek yoruyor. Olacak olan zaten olacak. Bu kadar düşünerek kendimi mutsuz ediyorum gerçekten.
- +1 yıl
Ben sana yazıyorum ama senin gibiyim düşünüp düşünüp kafama takığım benimde oluyor insan kendine yardımcı olamıyor bu konuda hatta ne kadar konuşsak aradığını bulmadan bu düşüncelerinin azalıcağınıda düşünmüyorum ama insan hiç tanımadığı biriyle dertleşince biraz rahatlıyor umarım hayatındaki her şey ettiğin dualar kadar güzel gider çünkü hak ediyorsun iyi akşamlar 🙂
Soran+1 yılHaklısın konuşmak iyi geldi gerçekten. Çok teşekkür ederim. İnşallah senin hakkında da hayırlısı olur. Rabb'im hep hayırlı, güzel şeyler nasip etsin sana 😇
Soran+1 yılİnşallah gelir o gemi hayırlısıyla 😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Secimler duaları belirler bosuna dememişler işini saglama al gerisini allaha bırak
068 Yorumla
Soran+1 yılHayırlı bir eş için dua ediyorum sürekli. Ama bunun için ne yapabilirim ki?
- +1 yıl
Gelen ya da senin sectiklerini acele etmicen sans verdiysen bir insanı onun yazını kısını neye kızar nasıl kalpli iyimi kötümü anlamam için 1 sene falan fırsat verecen baktın oldu biş diyorsan adım atacan baktın anlayıssız görgüsüz hemen onu sutlucan iş buyumeden bu iş nanay.. Unutma her şey mukemmel olmak zorunda degil. Karsına cok kişi cıkacak tercihler bunu belirler sonrası dua🤲🤝 mevlananın dedigi gibi" sabret ki her şey hissettigin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki her sey gönlünce olsun "...
Soran+1 yılSabrederim sabretmesine de çok merak ediyorum kiminle evleneceğimi, nasıl bir hayatım olacağını. Sevmek, sevilmek, saygı görmek istiyorum. Hep dua ediyorum. İnşallah Rabb'im hayırlısını nasip eder. Biri var aslında olacak gibi geliyordu hep. Çok inanıyordum. Ama iki gündür çok şüpheye düştüm. Kafam allak bullak oldu
Soran+1 yılMemurlar sıradışı oluyormuş gibi söylemişsin 😂 ben en çok onunla evlendiğim için şükür mü edeceğim küfür mü onu merak ediyorum😂😂😂
Çok detaya girmeyeyim. Bu kişi bana görücü gelecek ve üniversite mezunu istiyormuş. Ayak üstü muhabbetimiz var bana hep çalışıp çalışmadığımı soruyor. İşi ne yaptın başvuru yaptın mı falan filan. Dolayısıyla bende çalışan biriyle evlenmek istediğini düşünüyorum. Kendi işinin patronu. Paraya ihtiyacı olan biri de değil. Bende acaba paraya tapanlardan mı diye şüpheye düştüm. Başka nedenlerde var bilmiyorum hevesim heyecanım kalmadı. Sadece ne olacaksa olsun istiyorum.
Soran+1 yılÜniversite mezunuyum ama işsizim 🙄 aradığı kişi ben değilim ve anladığım kadarıyla benim aradığım kişi de o değil 🙄
Soran+1 yılNeden öyle dedin ki😁
Soran+1 yılAslında önemli olan birbirini tamamlamak bence. Ne zıt biriyle ne de aynı olduğun biriyle anlaşmak zordur bence 😁
Soran+1 yılOhoo ben bunların birini bile zor yaparım. Hepsi bir aradayı nasıl bulayım😂 atom parçalarım daha iyi 😂
Soran+1 yılYok ya dün konuşayım diye gitmiştim o yoktu abisi vardı. Artık gitmem ne olacaksa olsun. Sıkıldım ve içime dert oldu artık. Kanserli hücre gibi kesip atmak istiyorum bir an önce.
Soran+1 yılHayat işte 😂😂
Soran+1 yılEğer mantıklı bir açıklama yaparsa inanırım heralde 😂 ama bunun mantığı yok ya. Hakaret etti dönüşü yok yani. Bitti bu iş😂
Soran+1 yılAramızda bir ilişki yoktu ki 😂 biraz karışık bir mesele. hatta arap saçına dönmüş bir mevzu 😂
Soran+1 yılBen karşılıklı sanıyordum da meğer kendi kendime gelin güvey olmuşum. 😂
Soran+1 yılYok daha da kötüsü bana hakaret ettiği gün babam eve görücü olarak davet etmiş. İnşallah gelmezler diyorum şu an.
Soran+1 yılKüçük bir yerde yaşıyorum. O da esnaf. Biliyorlar ama tam tanıyorlar denemez. Bir iki ay kadar önce bir aracı bahsetmiş babama bundan. Babam hep sallıyordu erteliyordu. Bende yanına gidip ayak üstü sohbet ediyordum. Çünkü hakkında iyi şeyler duymuştum. Abim bile iyi çocuk falan diyordu. Ama her şey arap saçına döndü. Aylardır adamları erteleyen babam adamın bana hakaret ettiği gün buyurun gelin diyesi tuttu. Bende hep hayırlısı için dua ediyordum. İnşallah mevzu ayağıma dolanmaz. Nasıl çıkacağım işin içinden bilmiyorum. 🥺
Soran+1 yılNeden uzaklaşayım? 😁 Hayır Konya'da yaşamıyorum 😁
Soran+1 yılPazar günü söylemiş babam. Ne zaman gelecekler, gelecekler mi bilmiyorum. Bence gelmezler. Sen hakaret ettiğin birine görücü gider misin?
Soran+1 yılGelmezler ki gelmesinler de zaten. Kapansın bu mevzu istiyorum. Yüzleşmek istemiyorum. Açıklama duymak ya da herhangi bir konuşma yapmak zorunda kalmak istemiyorum
Soran+1 yılİşte benim aptallığım o da. Babam aracıya ne dedi bilmediğim için bizden haber bekliyor sanıyordum. Numaramı istesin tanışabilelim diye didindim durdum. Babam başta eve davet etse hiç böyle bir duruma düşmeyecektim aslında. Ben onunda bana ilgisi var sandım. Abisi de sen yabancı değilsin falan demişti bana. Sürekli iş soruyordu adam da. Babamda borcum var falan diyordu herkese ki borcumuz yok. İşe girmemi bekliyor sandım adam benim. Meğer kendi kendime gelin güvey oluyormuşum. Adam üniversite mezunu birini istiyormuş aracı da beni söylemiş. Olay buymuş. Sevdiğim falan yok sadece doğru insan olduğunu sandım.
Soran+1 yılEvet babam sağolsun arap saçına döndü mevzu. Birine kafayı takmıştı. Beni onunla evlendirmek istiyordu. Herkesi geri çevirdi ya da oyaladı. O düşündüğü çocuk nişanlandı da rahat bir nefes aldım.
Soran+1 yılAğlanacak halime güleceğim neredeyse😂 abime kız bul kaçır düğün masrafı olmasın diyor babam. Annemde kızı kaçırsa bile düğün yapılacak diyor. 😂 Bize de sizde bu baba varken zor evlenirsiniz diyor 😂😂
Soran+1 yıl😂 seninde başını ağrıttım😂
Soran+1 yılGelinlik giymek isterim tabi evlenmek anne olmak isterim... Nişanda takı töreni yapan bile var 😂 ben istemiyorum ama. Nişan aile arasında olsun isterim 😁
Soran+1 yılNe dertler var be derken minik dertler mi büyük dertler mi anlamında 😂😂
Soran+1 yılÜniversite mezunu araması da ayrı saçmalık bence 😁
Soran+1 yılTam tersi olması daha mümkün. Beni beğendi bence ki görücü meselesi çıkmadan önce birkaç defa gitmiştim oraya benimle konuşmaya çalışıyordu ben kaçıyordum. Sonra ben yanına gidip konuşmaya başladığımda (fazla heyecanlanıp saçmaladım) işsizlik falan durumumda ortaya çıktığında vazgeçmiş olabilir. Çevremdekiler güzel olduğumu söyler. O yüzden beğenmediğine ihtimal vermiyorum. Saçıma fön çektirdiğimde bile fark eden biriydi.
Soran+1 yılBunun cevabını ben veremem. Ne derece güzel olduğum ya da güzel olup olmadığım göreceli zaten. Kişiden kişiye değişir. Ama genelde beğenildiğimi düşünüyorum. Yine de yalnız kalacak kadar yetenekliyim maşallah 😂
Soran+1 yılAllah hayırlı bir eş nasip eder inşallah bana 😂
Soran+1 yılHayırlısı olsun da görücü usulü fark etmez 😂
Soran+1 yılAynen hayırlısı😁
Soran+1 yılBen sitede takılmıyorum zaten. Teşekkür ederim 😇
Soran+1 yılGünaydın 😁
Soran+1 yılGüneşli ama soğuk gibi😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence, tabi ki ilk basta aklini mantigini kullanmak lazim, kendince en iyisi secmek lazim sonra hayirlisi dememiz gerek. "Hayirlisi" = ben ellim dan geleni yaptim artik hayirlisi ise olsun, degilse olmasin
011 Yorumla
Soran+1 yılPeki gönül işlerinde yani hayırlı bir eş istiyorsun mesela elinden geleni yapmak nasıl oluyor? Ne bileyim birisi için hayırlısıysa olsun derken onunla iletişim kurmaya çabalamak, onu görmeye gitmek falan elinden geleni yapmak mıdır?
Cevap sahibi+1 yılHoca degilim ama bence yapmasi gereken ilgilendini belli etmez ya da soylemek yeterlidir. kendini yipratmamak lazim. benim bildim "Hayirlisi" demek kisaca bir istihare gibidir. yani Yuce Allaha diyoryuz ki, eger bu is benim dunya ve benim ahiret icin hayirli ise kolaylastir, hayirli degilse uzaklastir/zorlastir. dolayisiyla gerekti kadar cabalamak gerek, olmuyorsa hayirli degil diye de inanman gerek. israr ile devem edeceksek "hayirlisi" dememin bir anlam yok gibi geliyor bana.
Soran+1 yılBen çabalama konusunu fazla abarttım sanırım. İstihare duası ettim sürekli. Namazını da kılıyorum aslında ama rüya falan görmüyorum 🥺
Cevap sahibi+1 yılIlla ki ruya goreceksin gibi bir kural yok. cok basit, istihare dua de dedin gibi, hayirli ise kolaylastir, degil ise zorlastir, yani burada ruya da goster gibi bisey demiyoruz ki. hayirli olursa karsilikli kolay bir sekil de isiniz olurdu, belli ki degil, isiniz olmuyor, zorlasiyor. ozgur iradesini kullanarak genece israr edip isinizi yaptirabilirsiniz.
sadece istedin olmadi diye tekrar istihare yapmak dogru degil. Isimiz oldu zaman, "istihare yaptim da oldu" dedimiz gibi "istihare yaptim da olmadi" da diyebilmemiz gerekiyor. (benim mantik boyle diyor)
Soran+1 yılHaklısın bende öyle düşünüyorum. Ama hayırlı mı değil mi algılama konusuda sorun yaşıyorum. Çok ince her detayı düşünüyorum. Bir sürü olasılık falan... İşin içinden çıkamıyorum sonra tabi 😁 ama şuna inanıyorum hayırlısını istediğim sürece neticede hayır olacaktır. 😁
Cevap sahibi+1 yıl:D :D :D :D :D "li" eklemeye unutun galiba
Soran+1 yılAhahah unutmadım aslında ama olumsuzluk anlamındaki hayır olarak düşünmedim 😂
Cevap sahibi+1 yıl:D :D ama olumlu dusun derim, cok ince dusunme, ellinde olan seylar var olmayan var. olmayan Allaha birak!
Soran+1 yılHaklısın daha dikkatli olacağım bu konuda teşekkür ederim 😁
Cevap sahibi+1 yılBol sans dilerim. :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😁
Kişilik & Karakter konusunda 460 cevap paylaştı. Olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki hayırlı bir eş için dua edersek o kişi karşımıza çıkar mı mutlaka?
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdigin var mı
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok. Hoşlandığım biri vardı ama ona dair de şüphelerim var artık
Cevap sahibi+1 yılNe suphesi knk srfsizmi cocuk
Cevap sahibi+1 yılTanisma falan varmiydiki sizde
Cevap sahibi+1 yılYazmaasan yazmaya evd3 kalacan zatwn ilerde hala suphw diyo oda bayiliyodu sana zaten sanki baska kizlar yok
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat