Kaderde her şey yazılı ve karşımıza neler çıkacağı da belli. Levhi mahfuzda yazlınlar değişmiyor. Değişmeyecekse neden dua edelim ki o zaman?
Cevabın nedir?
+1 yılLevh-i Mahv-ı İsbat (Muallak) Adlı Kader Defterinde Bir Kulun 70 Yıl Yaşayacağı Yazılmıştır. Ancak Bu Yazı Kulun Sadaka Verme Şartına Bağlamıştır. Eğer O Kul Sadakalarını (Kaideler Dahilinde) Verirse Bu Kadar Yaşayacaktır, Zira Vermezse Daha Az Yaşayacaktır.
Kul ALLAH (C. C.)'ın Kendi Hakkındaki Ezeli Takdirini ve Değişmeyen Kader Defteri Olan Levh-i Mahfuz'daki Yazının Ne Olduğunu Bilmediğinden Kaderin Değişen Bu Defterini Dikkate Alarak Bereketli Bir Ömre Sahip Olmak Ya da Musibetleri Def Etmek Gibi Maksatlar İçin Sadaka Vermeye, Akraba Ziyaretlerine ve Diğer Hayırlara İcabet Eder.
ve Bu Sayede Sevap Kazanır.
ALLAH (C. C.)'ın Sonsuz Merhameti Bu Defterden Anlaşılmaktadır..
Bu Defter İle ALLAH (C. C.) Kullarını Tembellikten Kurtarmak ve Hikmet Dünyasında Yaşadıkları İçin Onları Sebeplere Yapışmaya Teşvik Etmek İstemiştir.
Bu Sayede ALLAH (C. C.)'ın Ezeli Takdirinin Ne Olduğunu Bilmeyen Kul, Daha Uzun Yaşamak İçin Ameliyat Olur, Sağlıklı Olmak İçin Spor Yapar, Rızkı İçin Çalışır..
Dolasıyla Kul Düşünür: ALLAH (C. C.) Bana Vereceği Rızkı Çalışmam Şartına Bağlamış Olabilir Ben Bu Yüzden Sebeplere Yapışarak Vazifemi Yapmalıyım, Sağlığım İçin Gerekeni Yapmalıyım ve Daha Sonra Neticeyi ALLAH (C. C.)'dan Bekleyerek Kısmetime Razı Olmalıyım Gibi Sebeplerle Kul Tembellikten Kurtulur.
Levh-i Mahv-ı İsbat Adlı Kader Defterinde Yazılanlar Kulun İradesi Dahilinde Değişebilir Dolayısıyla Mutlak Kader Defteri Olan Levhi Mahfuza Geçer.
Ayrıca Sakın Dualarım Kabul Olmuyor Vs. Şeklinde Umutsuzluğa Kapılma Birçok Cahil Bu Vs. Sebeplerden Dolayı Dinden Bilerek Çıkmıştır.
DUASI Kabul Olanların ki? Nasıl Oluyor? Diye Sorsan Boş Konuşurlar Cevap Veremezler Tesadüf Derler..
Bir 2 3 4 5 Tesadüf Hepsi mi? Tesadüf..212 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel şeyler yazmışsınız. Ancak dua ettikçe hayatım daha da kötüye gidiyor. Allah dualarımı kabul ediyor ancak her geçen gün daha da kötüye gidiyor hayatım sanki dualarımı müsibet gibi veriyor başıma. Dua etmeye çok korkuyorum artık.
- +1 yıl
Tabi zaten çocuk yaşta ölenler hep sadaka vermedikleri için ölüyor
- +1 yıl
İlginç Örnek Verir misin?
- +1 yıl
@KelvinJora Kimin Ne Zaman Öleceğini ALLAH (C. C.) Bilir Kaderinde Ne Yazdıysa O Olur. Anladığını Yazmışsın Ama Anladığını Sana Cevap Vermeye Dahi Tenezül Etmezdim Ama Bayram Günü İnsan Görüyoruz Herkesi Cahilde Olsa Sazan da Olsa.
Soran+1 yılEn son yaşadıklarımdan bir örnek vereyim. Evlenmeyi çok istedim. Hem de dualarımdaki gibi birisiyle evlendim. Aynı en ufak ayrıntısına kadar. Ancak başıma gelmeyen kalmadı. Sanki dualarım müsibet olarak bana geri döndü. Hemde hiç aklına gelmeyecek şeyler...
- +1 yıl
Olabilir Sen Şimdi Bu Durumdan Duaları mı? Sorumlu Tutuyorsun..
Soran+1 yılNe istediysem Allah gerçekten verdi hemde istediğim gibi. Ama sanki Allah tövbe haşa al sana der gibi verdi. Başka neyi sorumlu tuttayım ki?
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q5226529-duanin-gucune-inaniyor-musunuz Oku. İsyan Etme Madem İNANÇLISIN.
- +1 yıl
Bu yazılanların kaynağı nedir? Kimsenin bilmediği Levh-i Mahfuz'dan bilgiler mi gelmiş dünyaya..
Gelişmiş müslüman olmayan ülkelerde 80-90 yıl.. Bunlar sadakayı bol mu veriyor yani.. Aksi gibi müslüman olupta 50-60 yıl ortalamayla nal toplayan ülkeler var.. Allah'ın verdiği aklı böyle kullanmamak gerek.. Aklını dünyevi ilimlerde gelişmek, hastalıklara çareler bulup hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını düzeltmek gibi işlerde kullanırsan ömür uzar haliyle..
Soran+1 yıl@derdils iyide dua edince ömür uzar derken antibiyotik yerine geçer demedi ki. Adamın kafasına saksı düşer yine ölür. Bunlar sadece sebeplerdir.
- +1 yıl
buda ek olarak
Berat Gecesi “kısmet ve kader” gecesidir
Resulullah (asm) buyurdu ki:
“Şaban’ın yarısının gecesinde senenin tüm işleri kesin karara bağlanır. Yaşayacak olanlar, ölecek olanlardan ayrılıp yazılır.” (Suyuti)
Bir rivayette ise şöyledir:
“Şaban’ın yarısının gecesi, Allah-ü Teala ölüm meleğine, o sene öldürmek istediği her canlının ruhunu kabzetmesini vahiyde bulunur (isimlerini bildirir).” (Suyuti) - +1 yıl
Okumadan Anlamadan Dolayısıyla #ALGILAMA SOrunu Ülkemizde Çok Fazla. Bir de Aklınca #Ayar Verdiklerini Sanan #Dangalaaklarda Var.. :)
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır o olay şöyle, Allah insanı özgür irade yaratmıştır. İstersen Allah'a bile karşı gelebiliyorsun > (düşünün özgür iradeyi).. Ve bu kader olayı öyle bir ince çizgi ki, farklı farklı kaderler vardır aslında insanın hayatında tek bir kader yoktur. yani şöyle ki Allah'ın senin kaderini kesinkes bilmesi sadece olağanüstü bir tahmin'dir. Senin ne karar alacağını %100000000 oranla biliyor. Kaderinde o olacağı yazmıyor. Ve sen o kararı alıyorsun. Şöyle ki havaya baktığınızda yağmur yağacağını hissediyorsunuz. ya da ne biliyim romatizma tutuyor, içinizde bir his oluyor kaderi bilmiş oluyorsunuz ya da maç sonucu hangi takımın kazanacağını bilirsiniz ama kaybeden takımın kaybetmesi onun kaderi değildi, sadece tahmini biliniyordu. !! .. İşte Allah C. c'deki öyle bir kudret ama bizimkiyle kıyaslanmayacak düzeyde.. yanılmıyorsam yaradan Allah'da öngörü var, senin bizim onun ne yapabileceğini biliyor asla ve asla elle yazılmış yazılı bir kader yoktur. Sen kaderini seçersin, Allah'ta konuya hakim'dir sadece.
09 Yorumla- +1 yıl
Belki milyonlarca kaderimiz var ve Allah bizi en iyi tanıyan kişi olduğu için hangi kararı alacağımızı hangi yönü seçeceğimizi biliyor.
- +1 yıl
Kaderimizde ne çıkacağı belli değil ayrıca > öyle birşey yo. Allah C. c sonuca yönelik hakimdir bizim kaderimize. Senin iyi kararlar alacağını da o bilir , kötü kararlar alacağınıda. Sen şu an neden dua edelim dediğin için kaderini kaybettin bir kere !
Soran+1 yılKaderimi kaybettim ne demek?
Soran+1 yılAyrıca kader levhi mahfuzda yazılı falcılar cinler aracılığıyla levhi mahfuzdan bilgi çalarlar. O gökteki kayan yıldızlar hırsızlık yapan cinlere atılıyor. Allahom bilmesi olayı şöyle, allah için zaman kavramı yok bizim için vardır. Zaman yaratılmıştır bir mahluk olarak geçer. Dolayısıyla allah için şuanda bir 100 yıl sonrası da. Bu sebeple kaderi bilir.
- +1 yıl
zaman kavramı diye birşey yok ! böyle küçükten ezbere yetiştirildiğiniz çok belli.) Ortam kavramı vardır, bulunduğunuz yere göre zaman hızlı veya yavaş geçer, mesela sıkıcı bir ortamda zaman geçmek bilmez size göre. ya da şöyle söyleyim oyun oynarken zaman hızla akıp gider nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. ve birde sıkıcı bir insanla sohbet ettiğinizde zaman hiç geçmek bilmez. Bu zaman kavramı özellikle de askerlere sorun siz.)) 1 saat'lik zaman dilimini, eğitim sırasında 20 saatmiş çektiriyorlar askere.
Soran+1 yılO insanın zevk alıp almamasından kaynaklanıyor. Hiç bir küçük çocuğa böyle şeyler öğretilmez. Sen biliyosun ama bildiklerini çorba yapmışsın. Bastı zamana örnek vermek istiyosun ama öyle bişey değil. Bence sen daha fazla aklını bulandırma. (Zaman kavramı bizim için var Allah için yok!)
- +1 yıl
Soran+1 yılAyy verdiğin cevaba bak ilkokul 3 😂
La çocuk bas git cahil sapan saçması konuşma 😄- +1 yıl
Ok.
+1 yılSimdi soyle bir mantik var. Allah senin dua edecegini biliyor ona gorede senin kaderini istedigi gibi tayin eder. sen dua etmeyeceksen yine ona gore belirler. dua herseyi degistirir derler. bu bakis acisiyla bakiyorum olaya
07 Yorumla
Soran+1 yılDua ediyorum ediyorum değişen bişey yok
- +1 yıl
Sadece dua etmekle degistiremezsin , cabalaman gerek. biz herkesin kaderini kendi cabasina bagli kildik diye ayet var.
Soran+1 yılNe kadar çabalarsan çabala nasibinin önüne geçemezsin diye de bir hadis var.
- +1 yıl
Peki istedim olmadi diyorsun hic hayirlisini istedin mi? Ben herseyin daima hayirlisini istedim. olanda Rabbimden olmayanda Rabbimden cunku.
Soran+1 yılİstedim verdi hemde ne istediysem istediğim şekilde verdi. Ama müsibet olarak verdi. Sanki al sana der gibi😞
- +1 yıl
Hayirlisini iste her zaman sadece soyleyebilecegim tek sey bu
Soran+1 yılHayırlısını demeyi unutuyorum çoğu zaman ama hayırlısıyla derim yine de 😞
Olm irade diye bişey var ne tür bir akla sahipsiniz böyle şeyler düşündükçe inanç zayıflar inanç zayıfladıkça kafa karışır al sana salata
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKapasite yetmeyince engel atan Serkan kekosuna cevap;
Bir kulun 70 yıl yaşayacağı (kesin bilgiymiş gibi) yazılmıştır. Ancak bu yazı kulun sadaka verme şartına bağlanmıştır. Eğer o kul sadakalarını verirse bu kadar (yani 70) vermezse daha az yaşayacaktır. Yani diyor ki ömrümüzün süresi sadakaya bağlı. Burdan bunun dışında bir anlam çıkaran sanırım tek sen varsın. 30 yaşına gelmiş hala kelimeleri bir büyük bir küçük yazan insana bişeyler anlatmaya çalışarak ben hata yapıyorum zaten de işte bayramdır.00 Yorumla Allah'ın ilmini ve kudretini bilmek lazım.. Olmadan bilen için çok kolay aslında.. Kulunu yarattığı zaman doğumundan ölümüne kadar ne yapacağını bilir.. Önceden bildiği için Levh-i Mahfuza yazılır... Özgür iradenle yaptığın ve yapacağın seçimlerin önceden bilinmesi diyelim.. Dua ise bu yolda yürürken Allah'tan destek istemektir..
Dahası, O'nun katında kıyamet kopmuş hesap görülmüş cennet cehennem dolmuştur..05 Yorumla
Soran+1 yılDua ettikçe hayatım daha da kötüye gidiyor. Allah dualarımı kabul ediyor ancak her geçen gün daha da kötüye gidiyor hayatım sanki dualarımı müsibet gibi veriyor başıma. Dua etmeye çok korkuyorum artık.
- +1 yıl
Bir imam ve haham boks maçına gitmişler.. Boksörlerden biri müslümanmış.. Ringe çıkmışlar sporcular.. Müslüman olan ellerini açıp dua etmiş..
Hamam imama sormuş.. Bu yaptığının anlamı nedir..
İmam: Dövüşmeyi bilmiyorsa ve antrenman yapmamışsa bir anlamı yok...
Bize tevekkül etmek düşer.. Önce çaba sonra dua..
Soran+1 yılHayatta çabalamaktan çok yoruldum inan bana istediğin kadar çabala bu hayatta nasibinde ne varsa onu verir allah sana. Çabalamak çok yersiz. Duaya gelince artık dua etmeye korkuyorum. Müsibet olarak geliyor dualarım😞
Soran+1 yılYoruldum artık 😕
Sevgili bacım, herşey Allah'ın elindedir. Diyelim ki siz bir istekte bulundunuz ve bu istek kaderiniz de yok. Ama Yüce Rabbimiz Allah isterse bunu yaratır zira Ayet-i Kerim'e de şöyle buyuruluyor.
" Gökleri ve yeri bedî olarak (örneksiz) yaratandır. Bir işi kadâ ettiği (olmasını istediği) zaman, o şeye sadece “Ol!” der. O, hemen olur. "
Bakara/117017 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok güzel bir ayet ancak senelerce dua ediyorum ama olan bişey yok
Soran+1 yılNormal insanların istediği basit şeyler..
Soran+1 yılBende birşey koyuyorum veriyor ama müsibet olarak veriyor. Hayır olarak vermiyor.
Soran+1 yılYoktu.
Soran+1 yılSenin yaşın kaç kş umudunu kaybetcen sen dur daha.
- +1 yıl
Sevgili bacım daha 21 yaşındayım. Senin gözünle belki de daha çocuğum ( bunu hakaret olarak demedim, yaşın büyüktür vs ). Bence bunun yaşla alakası yok. Umudunu kendi içinde bulmalısın. Benim yaşantım çok mi iyi hayır? Ama kendime güveniyorum. Çünkü istediklerimi alacağımdan eminim. Bence sen de kendine güven. Ne de bir ihtimal daha var oda ölmek mi dersin? İşte benim düşüncem bu.
Soran+1 yılÖnceden kendime güveniyordum dediğin gibi senin yaşlarında aynı şeyi düşünürdüm hep ama bu yaşıma kadar hep mücadele ettim artık yıldım. Bittim.
Soran+1 yılHayatın gereği mücadele ediyorum zaten ancak sonuç hep hüsran
- +1 yıl
Ne yaşıdığını ve ne istediğini bilmiyorum ama umarım bir gün olur. Ne istiyorsun ki hayattan iyi bir eş veya ev veya araba veya iş. Bunları alman için çabalıyorsan olmuyorsa o zaman sen bir şeyleri eksik yapıyorsun bacım. Bende bazı şeyler de çabaladım ama olmadı sonra anladım ki problem bende. Tabi ki sen " ben sen değilim " diyebilirsin. Ama nedir senin benden farkın? Ben deniyorsam tekrar tekrar sen de dene. Elektriğin bulunmasını biliyorsun değil mi? Adam kaç kere denemiş sonunda olmuş.
Soran+1 yılSenin dünyanla benim dünyam farklı. Elbette ki ne yaşadığımı bilmiyosun bunun üzerine de yorum yapman çok tuhaf. Keşke yapmadaydın.
Soran+1 yılÖyle bişey yok
öncelikle çok güzel bir konuya değinmişssin fikrine sağlık. evet kader vardır doğrudur ama yinede herşey insanoğlunun istemesi ile alakalı birşeydir istedği sey olmayıp benim kaderim böyleymiş diyip pes etmesi bana saçma geliyor. dua ya gelicek olursak dua en önemlisidir birbiriyle bağdaştırma.
09 Yorumla
Soran+1 yılSenelerdir dua ediyorum kaderim aynı hatta daha kötüye gidiyor
Soran+1 yılBu kadar musibetleri hayra yormakta zorlanıyorum😕
Soran+1 yılUmudum bitti ama hayat mücadele. Elbette mücadele etmeye devam ediyorum ama çok yılgın bitkin ve ümitsiz. Hayır mı bilmiyorum ki ama çok büyük sıkıntılar yaşadım hala yaşıyorum😕
Soran+1 yılBaşıma gelen şerri rabbim tez vakitte hayra çevirsin öyleyse. Dayancak gücüm kalmadı😕 Kötü günler güzel günlere gebedir inşaallah.
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılKaderi iyi araştırın yahu Alimlerin anlattığı şeyi iki dk nette araştırır sonra kendinizi bilgili sanarsanız böyle tökezlersiniz biri de gelip aklınızı karıştırır sonra yok efendim dinde açıklar var iyi okuyun efendim
00 Yorumla
+1 yılKaderi iyi araştırın yahu Alimlerin anlattığı şeyi iki dk nette araştırır sonra kendinizi bilgili sanarsanız böyle tökezlersiniz biri de gelip aklınızı karıştırır sonra yok efendim dinde açıklar var iyi okuyun efendim
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok bilgili isen bilgilendir
Soran+1 yıliyi misin ben dinde açıkmı var dedim
+1 yılAllah kadir-i mutlak (omnipotence) olduğu gibi alim-i mutlaktır (omniscience). Bu iki kavram birbiri ile çelişir. Dua etmenin bir faydası yok, boşuna zorlamayın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılbende senin gibi herşey üzerime geliyor şu aralar ama duanı eksik etme.
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
Fe inne meal usri yusrâ (yusran).
O halde, muhakkak ki zorluk ve kolaylık beraberdir.02 Yorumla
Soran+1 yılİnşirah suresini çok severim ve biliyorum. Ancak bazen bazı zorlukları artık kaldıramıyorum. Benim hayatım boyunca üzerime geliyor. Artık yoruldum. Bittim.
- +1 yıl
bende
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaderinde ne olcagi belli degil... kaderin yol ayrimlariyla dolu senin bazi yerlerde secimlerine gore kaderin degisir... kaderini kendi secimlerin sekillendiriyo.. yani anlicagin kaderin birden cok yola sahip sen hangisi uzerinden gdersen ona gore sekilleniyo.
00 Yorumla
+1 yılYaratıcı her zaman esnek davranır. O senin ne dua edeceğini de önceden bildiği için zaten sana gerektiği ölçüde birşeyler sağlar :) HİCR SURESİ oku
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
+1 yılallahın yazgsıı belli olsada kader seninde yapacaklarınla belirlenir...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. allah ezelden beri biliyor cunk u bız kurana göre hayat surdurdugumuzu bılıyor
00 YorumlaLevhi mahfuzda her şey yazılı ama İRADEN sana bırakılmış..
014 Yorumla
Soran+1 yılDuasını sonucuda irademe bağlı değil ki
Soran+1 yılUmarım Allahın sevdikleri aeasındayımdır. Çünkü buna çok ihtiyacım var.
Soran+1 yılBaşıma musibetler sürekli geliyor ama koruması üzerimdedir herhalde bilmiyorum ki
Soran+1 yılAllah sevdiği kulunu imtihan eder. Doğru. Ama bazen insanın nefsine zor geliyor. Daha iyilerini tez vakitte verir inşallah.
Soran+1 yılDaha öncede imtihan çok oldum ama bazen insan kaldıramıyor uzun ve çok zor geliyor. Bakalım rabbim ferahlara çıkarsın.
Soran+1 yılBen pek mesajlaşmam
Soran+1 yılNe şansı ki
+1 yılDua zaten bir ibadet hikmetini araştır hadis oku biraz öğrenirsin niye ediyoruz.
00 YorumlaKaderi değiştirecek tek şey duadir bunu bilmiyorsun
013 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle diyordum ama umudumu kaybettim artık
Soran+1 yılBazen insanların başlarına öyle musibetler geliyor ki sanki bir daha düzlüğe çıkamayacakmış gibi geliyor. Her şerrin altında hayır vardır denir ama bazı şerler şer olarak kalıyormuş. Benim için şer mi hayır şimdi?
- +1 yıl
Senin şer sandığın Hayır hayır sandığın şer olabilir gaybı yalnız allah bilir o yüzden iyi şeylere şükür kötü şeylere hamd etmek gerekir öldürmeyen acı kuvvetlendirir ve başına gelen musubitlerde bir hayır vardır senin gönlünü yalnız Allah bilir belkide senin ona yonelmeni istiyor seni seviyor
Soran+1 yılZaten abdestinde namazında biriydim ki 😕
Soran+1 yılHala öyleyim. Hatta bu musibet isabet ettiği zamanlarda esmalarımı da çekerdim. Çok kötü günler geçirdim. Hatta bir ara o kadar ümidimi yitirdim ki namazlarımı dahi bırakmaya aksatmaya başlamıştım çok şükür toparladım.
Soran+1 yılYaşadığım sıkıntıları konuşmak istemem açıkcası çünkü anlattıkça sıkıntılar çoğalıyor. İnsan daha çok üzülüyor. Belkide doğrudur ibadetlerim de eksiklik vardır. Bilemem ben tabi. İnşallah inşaallah bayram gecesi yapılan dualar kabul olurmuş. Rabbim o güzel günlerimi tez vakitte yaşatsın artık.
Soran+1 yılZaten ondan başka kiminle derdimi paylaşabilrim ki? Yine o var derdimi dinleyen.
Soran+1 yılNasıl anlaşılıyormuş?
+1 yılDua kaderi yonlendirir çünkü
05 Yorumla
Soran+1 yılBenimki hep kötü yöne yönleniyor ama
- +1 yıl
Hayırlısıni sen bilemezsin
Soran+1 yılO zaman tez vakitte başıma gelen şerleri rabbim hayra çevirsin çünkü artık ben çok yoruldum ve ümidimi yitirdim 😕
- +1 yıl
İnşallah gönlüne göre verir
Soran+1 yılAmin
Kişilik & Karakter konusunda 25,7b cevap paylaştı. Allaha inancımız için
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılhaklısın ;)
10 Yorumla
+1 yılSen et yine de
00 Yorumla
+1 yılkaderin senin elinde
00 YorumlaAkıl yoksa neyleyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet neden
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz