Abimle aram hiç iyi değil, birazda benim suçum var. Facemde erkek kankalarımı, sevgilimle olan konuşmaları gördü. Bizim aile böyle kızlar asla yabancı erkeklerle konuşamaz. Tamam belki haklılar ama her insan hata yapar onlarda mükemmel değil. Şimdi abimle aram buz gibi. Hiç konuşmuyo benimle anca mecbur olduğu zamanlarda. Benden nefret ediyo biliyorum çünkü her konuşmamda iğneleyici laflar sokuyo. Sürekli yasaklar koyuyo. Yüzüme bile kötü kötü bakıyo. Onu öldürmek istiyorum, telefon bile almıyo arkadaşlarım arasında onun yüzünden dışlanıyorum. Şimdi soruyorum sizlere nerde adalet? O sırf erkek diye sevgilisi var rahat rahat anlatıyo annemlere, ama kızlara gelince günah. Bu nasıl mantık?
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılAbinden nefret etme hatta onu daha çok sev neden? çünkü siz kadınlar yaratılış olarak narin ve hassas bir yapıya sahipsiniz çogu zaman insanların masumane yüzlerinin altındaki niyetleri farkedemiyosunuz bu yüzden bu durumu bilen abin ve abin gibi insanlar ise seni korumak için agır yaptırımlar uyguluyo sınırı kaçırdıklarıda oluyodur elbetki ama bu yapılan herşey (çok klişe olucak ama) seni korumak ve sana zarar gelmesini önlemek için dir emin ol misal kısa giyme diyosa o elbiseyi sana yakıştıramadıgı için veya senin güzel olmanı istememesi için degil dışarıdaki insanların seni rahatsız edecek bakışlar/laf atmasından vb. durumlardan kurtarmak içindir bu konuda adalet aramak pek bir sonuç vermez çünkü Türkiyede aile kültürün sevgili olayını diger ülkeler gibi benimsenmedigi için bu tarz sıkıntılar bayanlara oluyo ama emin ol yapılan herşey senin için
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çifte standart var sadece sizin evde değil bu durum bence genel olarak böyle kızlar her zaman ikinci plana atılıyor kadının yeri dini bahane ederek bence alakası bile yok dini kitaptan ogrenmek yerine sakallılardan öğrenmek onları dinlemek işimize geliyor erkektir hersey serbest kız dediğin evde oturmali zamanı gelince kocaya verilmeli diye bir anlayış olduğu ülke burası burası Türkiye...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynisini ben yasadim kardesim sevgilim oldugunu ogrenince aylarca konusmadi benimle kotu davrandi ayni banada boyle laf sokuyodu simdi yine sevgilim var ama bilmiyo simdi unide benim hakkimda bisey duymuyo cunku hep evdeyim sevgilimle bulusmuyorum şu an duzgun gorundugum icin cok seviyo beni sende dikkat et arani duzeltmeye bak simdilerde hemen duzelmez bir zaman sonra duzelir cok dikkat et olur mu
01 Yorumla
Soran+1 yılolur çok saol :)
sevgi, zoraki saygı korku içeren değişik bir ilişkidir. öldürmek istiyorum ne demek yaa? ergenlik günlerinin en darlanılan anlarındasın sen bence önce büyü sonra abine laf et bir abi kardeşinin bacısının kötülüğünü asla istemez.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
55Cevap
+1 yılŞimdi ne küfürler ederdim de edebimi bozamıyorum. Empatiden inadına yoksun olan bu insanlara ne desen laf anlatamazsın güzelim. Allah akıl-fikir versin onlara. Sana da sabır versin. Ve emin ol, o insan gerçek bir ağabeyliğin ne demek olduğunu zerre kadar bilmiyor. Yazıklar olsun ona her iki cihanda!
20 YorumlaArkadaşım ben bir abi olarak sana açıklayayım.
Ben kız kardeşimi her ama. hsrşeyen sakınıyorum kiskaniyorum elimden geldigince yumusak davranip onu kirmadan hareket ediyorum abin sana bir zarar gelmesinden korkutugu icin boyorle seyler yapiyor yoksa niye yapsin guzel arkadasim sana garezi mi var kin mi besliyr yoo sadece seni dusundugu icin ama davranis uslubu yanlis nefret etme sen git konus bencd ortak noktayi bulursunuz gizli sakli isler yapma yeter11 Yorumla
Soran+1 yılevet düşünüyo ama nasıl bir düşünce bu hayvan muamelesi gibi
abin konuşmalarının içerisindeki hangi detaylara taklıldı bu çok önemli. konuşmak var , konuşmak var. birde camdan cama taş atmak var. bilmem anlatabildim mi
bize gerceklerı söylersen abinle konuşur aranızı duzeltırız.
olmadı deneriz olur belki.
dert etme olursa ekime olmazsa tekine
o da olmadı olur mu olur bellimi olur
yaz kızım melahat20 Yorumla
+1 yılaz bile yapmış.. siz hala aklınız sıra masal dünyasındasınız.. biz sizin geçtiğiniz okul sıralarından sokaklardan geçeli çok oldu.. hangi kızların başlarına nerelerde neler gerdi çok gördük.. o yüzden abin olduğu için şükür et.. facede orda burada erkeklerle konuşmaya çok meraklısın belli.. şimdi burada küfür ettiğin abin yerine seni bozup ortada bırakan yabancı birinede küfür ediyo olurdun.. yok ona etmezdin çünkü deveye diken insan s.. yaranır
03 Yorumla
Soran+1 yıldüzgün konuş erkek düşkünü değilim çok şükür okulda full hepimiz kızız sadece 12 sınıfından anadolu karışık ordada 9 erkek var onca kız onlara bakarken ben zina olmasın diye gözlerimi çeviriyorum gözgöze gelmiyelim diye
- +1 yıl
ya bırak bu götünü yediğim ayaklarını.. zina olmasın gözlerini çeviriyomuş... facedeki konuşmalarda gözlerin tavana bakarken olmuştur.. ergen olduğunu farketmeden yazdım ama belliydi zaten
+1 yılyahu öyle kin mi olur oldurcem vs. Abin sonucta senin yeri gelir hakli haksizda olur kimse 4 luk 4 değil. Seni korumak istiyor çünkü çok seviyor. Unutma herkes yalan olur aile esas. Git boynuna sarıl öp buzlarda erisin olmaz mı :) (:
01 Yorumla
Soran+1 yılçok mu seviyo :) buna hayatta inanmam
abine bu kadar nefret beslemen seni iyi etmez konuşarak çözümleyebilirsin sonuçta seni düşünmemiş olsa hiç umursamaz başına birşey geleceğinden korkuyordur sanırım doğulusunuz bu yüzdende sınır koyabilirler
00 Yorumlahaksizlik oldugunu bende biliyorum abim cok ccocuksu hareketlr yapiyo bence, hep kendini dusundugu icin bide anne babalar erkekleri boyle yetistirdikleri icin belki abininde burada sucu yok suc annelerimizde babalarimizda erkek her b, ku yesin kadina kiza geldimi olmaz yasak, cok sacma bir davranis bence ikisde esit olmasi alzim
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen bana günahsa onada günah
+1 yılBigün abi/abla olursan anlarsın Kardeşini gözünden sakınmanın ne demek olduğunu. bide gelecekte birlikte olmayacağın biri yüzünden bu genç Heyecanlı kafayla Bekaretini kaybettiğini düşün. gelecekte keşke yapmasaydım diyeceğin hataları düşün , abine hak verirsin. sıkma canını
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 531 cevap paylaştı. kendi karısını kardeşini kolluyor
milletin karısına kızına acımıyor
yani iki yüzlülük
ama sen yinede abini sev
sonuçta seni koruyor02 Yorumla
Soran+1 yılçalışıyorum ama gene bişey oluyo sürekli mesafe koyuyo
+1 yılBenimde
Abim
Var
Inan
Facebook Twitter
Yasakladı
Hıc
Acmadım
Ama
Iyıkı
Acmamısım
Sımdı
Izın
Verselerde
Acmam
Seni
Düsündügün
Icın
Yapıyor
Ileride
Ona
Tesekkur
Ediceksin03 Yorumla- +1 yıl
Kainat
Biliyor :D
Soran+1 yılne bilmesi gizli giriyorum yoksa bu kadar rahat konuşur muyum :)
+1 yıltelefon almamasi sacma ama git o abinin ellerini op yasin 14 15 abisini öldurmek istiyomus !
25 Yorumla
Soran+1 yılne biliyosun yaşımı?
- +1 yıl
bunlari demen icin bu yasta olman gerek akil yasinla normal yasin uyuyosa tabi.
Soran+1 yıluyuyo sen canını sıkma canım :)
- +1 yıl
ben neden canimi sıkcam sen bu duygularla yasadiğin icin sıkıl derim ;)
Soran+1 yılsıkılıyorum da zaten SAOL
Abin hakli. Erkeklerin kimyasini biliyor cici kız sesini ckarma arkadslarin icin kendi kanindan olan abini tersleme.
02 Yorumla
Soran+1 yılbiliyoda noluyo kendiside yapıyo
+1 yılBir yerde haklısın ama sende özel hayatına dikkat et kızlar güzel sözlere seni seviyorum kelimesine çabuk bağlanıyorlar kendilerini kaybediyorlar hatalı davranışta bulunurlar
11 Yorumla
Soran+1 yılevet hele ben
+1 yılşimdi bir kaç kişi çıkıp abin haklı yazar, bu zihniyet yüzünden böyleyiz
08 Yorumla- +1 yıl
Abin hakli.
Soran+1 yılevet ve genellikle erkekler
- +1 yıl
Birinci kural erkekler daima haklıdır. Ikinci kural haklı olmadiklari yerde birinci kural gecerlidr
- +1 yıl
sen neden durmadan yorum yapıyosun? o zaman bu kafayla sen sapık abazan sayılırsın. buradan kız düşürmeye çalışıyorsun, sana güven olmaz. resmen bunu diyorsun @onurlubiradm
- +1 yıl
hayır senin dediklerin bunlar, yorumlarını oku aynen bunu diyorsun ben bişey demiyorum @onurlubiradm
- +1 yıl
He he
- +1 yıl
Abin hakli
- +1 yıl
Abin hakli
+1 yılbeyin yapılarına koduklarım sen yapınca o* oğulları yapınca erkek oldu oğlumuz manita yaptı nefret edıyorum ya türkiyede var bu algı sadece
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen sonrada müslümanım diye övünüyolar bana günahsa onada günah
Abine kurban olasın. Mustahaktır senin için. Özür dileyeceğine nefret ediyorsun. Hak ediyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılniye hak ediyomuşum birerek mi yaptım o hataları ben küçüğüm o değil onun gelmesi lazım
Koruma içgüdüsü. Hassas konular bunlar haklıdır diyemezsin kendi sevgilisi varken sana karışmasına. Ama haksız da diyemezsin.
00 Yorumlaonun sevgilisi de başkasının kızı... kendi kızları için istemedikleri şeyi başka kızlar için de isteyemezler. ailen çok tutarsız ve haksız
01 Yorumla
Soran+1 yılevet hemde çok
telefon bile almıyo arkadaşlarım arasında onun yüzünden dışlanıyorum ben buraya takildim kac yasindasin 12 mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır o kadarda değil kızlar foto falan çekiliyo ya da ne bilim oluyo işte bişeyler illaki, dışlarında kalıyorum bitek benim yok
Seni korumaya calisiyor iste abinle sorunlarini konusup halletmeyi denesen.. Oda sana hak verir belki
01 Yorumla
Soran+1 yılyok çok zor konuşmaz sinirli baya kendisi
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSadece senle konuşmuyorsa öpte başının üzerine koy bence. Çifte standartda gelince onun sorumlusuda abin değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet o sorumlu beni istemediğim bir okula zorla gönderdi
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni varya ıslak odunla döveceksin. İlkten "bende de hata var " diyorsun. Sonra "onu öldürmek istiyorum" diyorsun. Dengesiz. Aklını tuzlayayım da kokmasın.
15 Yorumla- +1 yıl
reis haklısın ıslak odunun tadını bilmiyo demekki ben olsam varya 1 saat ıslak odunla döverim bunu
Cevap sahibi+1 yılSinir oldum akşam akşam. Dışarda telefondan sebep dışlayanların yanından uzaklaşacağına abisine sarmış.
Cevap sahibi+1 yılKonuyu çarpıtmazsan sevinirim. Bak bakalım yazdıklarında nerelere sinirlendim? Biraz o kafanı zorla. Belki çalıştığını anlarsın.
Soran+1 yılerkeksin işte ne beklenir tam bir odun
+1 yılAbin hakli... dinimizce kizlarin erkeklerle konusmasi yasak... sen kafirmi olmak. istiyorsun?
11 Yorumla
Soran+1 yılne alaka? sadece adaletsizlikten bahsettim
Onlara guven verememissin ama bir yere gittin basina bir is gelirse ne olacak omu soyle
01 Yorumla
Soran+1 yılçabalıyorum tekrar güvenlerini kazanmak için ama zor onlar bitirdiler bikere herşeyi kafalarında
nefret etmekte haklı ben olsam senı duvardan duvara tokatlaya tokatlaya gezdırırdım çılgınlar gibi döver suratını halıda yakardım sürterek.
02 Yorumla
Soran+1 yıliyi karına yaparsın da hevesin kursağında kalmaz
+1 yılSende otur oturduğun yerde erkek olmak zorunda mı hayatın da!! Deliriyorsunuz erkek için sonra neden böyle hak ediyorsunuz !
02 Yorumla
Soran+1 yılkızlardan iyidir
- +1 yıl
Bahaneler hep aynı hep
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok beyinsizce bir mantık. kısların sevgilisi olmaz ne ya kendi gay mi? doğanın bir kanunu normaldir senin de olacak elbet
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ya da olmucaksa senin neden var?
+1 yılEe abin hakli simdi sende abi olsan ayni tepkiyi verirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ama böyle çözmem olayı en azından
Saçmalamış ya, sahip çıkmak bu değil inan. Abartmış biraz.
02 Yorumla
Soran+1 yılheh çok şükür beni anlayan çıktı :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHer aile hemen hemen öyle
git sor bir sürü kıza babası izin veriyor mut anımadıgı erkeklerle konusmasına?10 YorumlaAbinin suyuna git gitmedikce her şeye karşı çıkar dinliyomus gibi yap yani
00 Yorumlaabin senin için hep iyiyi düşünür benimde kız kardeşlerim var aynı şekil bişey yaparsa bende canını okurum bu odunluksa evet odunum
00 Yorumlabir gün kızın olur abini o zaman anlarsın;-)
Erkekleri tanımamıssın henuz ama abin alayının cıgerını bilir00 YorumlaSen nefret ediyosan bende nefret ediyorum bundan sonra :))) boşver onu naberr :)))
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) iyi saol sen nasılsın?
Eskiden kalma alışkanlık
Bence zamana bırak
Nefrette etme , iyi davran gözlerine gir :d02 Yorumla
Soran+1 yılçabalamıyorum artık umudumu yitirdim bir halt olmaz
Biraz abartmış ama sende abartma sonuçta abin o senin
01 Yorumla
Soran+1 yılne abartma zindan ediyo resmen bana evi heryeri hatta
Bizm Aile Çağdaşlıktan kırılıyo ama be nbile Abimin den tırsarım o konularda asla İz bırakmamaya çalışırım :D
00 Yorumla
+1 yılyaşın kaç bilmiyorum ve evlencek yaşta değilsen sıkıntı
03 Yorumla
Soran+1 yılevet değilim ve daha çok var o da evlenmez şimdi borçlar yüzünden
- +1 yıl
Allah sabır versin
Soran+1 yılamin...
Haklısın. Erkek çocuğu daha serbest yetiştiriliyor bizim toplumda. Kız çocukları daha kısıtlayıcı. Ama unuttukları bişey var Günah kadın için neyse erkek için de odur. Erkekdir yapar diye ayet inmedi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkızlar da en az erkekler kadar özgür hareket edebilmeli. herkes kendisinden sorumlu. sen de bazı şeyler yaşayacaksın tabii ki bu en doğal hakkın
00 Yorumlayapacağın şeyi söleyim gidip başkası ile birlikte olacaksın sonra gelip bunu herkese söleyeceksin.
00 Yorumlasorun abinde değil o cesareti veren annen babanda onları düzeltmek lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılyer yerinden oynar onların bildikleri değişmez
+1 yılKardesını koruyo abılık boyle bırsey tabı anlayacak kafa göremıyorum ortada !!
05 Yorumla
Soran+1 yıllafını bilde konuş abilik böyle bişeymiş kalp kırarak mı oluyo
- +1 yıl
şu an sana öyle geliyo erkeklerden darbe yeyınce abıne hak verceksın abın belki senı alıp konusamıyo cekınıyo bu konuları konusmktan sen anlayışlı olman gerek abın sonucta siz bir ailesınız ailede huzurszluk gergınlık yaratma durduk yere
Soran+1 yılyedim merak etme
- +1 yıl
Afiyet olsun yarasın bıcırık
Soran+1 yılbeyin özürlü bir git ya
+1 yılabinin elinden öpüyorum
24 Yorumla- +1 yıl
ben bunu bizim evin önünde çitler var onların arasında ıslak odunla 1 saat döverim
Soran+1 yılsende beyin varsa ben ölmek istiyorum herşey dayakla hallolunmuyo
- +1 yıl
dogrusun evet belki bende beyin yoktur sen daha akılıı olabilirsin yanlız bbildigim bir gerçek var en iyi affetmek vicdan degil idamdır ayrıca şu anlatııgım durumda abini desteklemek için beyine gerek yok hayvanlar bile kardeşlerini korurken
+1 yılhaklı ama bu kadar uzatmaması gerekir
00 Yorumla
+1 yılAz bile yapyor doveymis seni odunla keşke
56 Yorumla
Soran+1 yılne diyon ya sanki naptım erkeklerle yatıp hamile mi kaldım? lafını bilde konuş lütfen !!!
- +1 yıl
Dovmezse sen onuda yaprsin kizini dövmeyen dizini döver
Soran+1 yıldoğru konuş ben cinsellikten nefret ederim hiçbi sevgilimlede buluşmadım
- +1 yıl
Hahaa bulusmadgin sevgiliyi ne diye yaptin bu da sanal fantzi mi
Soran+1 yılofffff anlatçam ama önce anlaman için beyin olması gerek fazla zorlama
- +1 yıl
Layn sümüklu ergene bak bana laf söylüyor
+1 yılÇünkü namus iki bacak arasındaymış.
00 Yorumla
+1 yılSen onun namususun tamam mı dua et dövmemiş
01 Yorumla
Soran+1 yılannem var yoksa döverdi
çok anlayışsızmış. kesinlikle haklısın
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkendi yemediği halt yok
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen baya kirli geçmişi ama zararı yok o erkek
+1 yılhangi abi seviliyo ki panpiş
02 Yorumla
Soran+1 yılbizim sınıftakiler öve öve bitiremiyo
- +1 yıl
dışarıya karşı tabi öyle derler işte amaç gösteriş olsun, ben hiç bir kızın abisini sevdiğini görmedim bugune kadar hep rol
+1 yılHaksızsın, açıklardım da uzun sürer 😭
02 Yorumla- +1 yıl
Yolla
Soran+1 yıltakip ettim
+1 yılnefret ederim erkeklerdenn :D:DD
02 Yorumla
Soran+1 yılama hepsi aynı değil :)
- +1 yıl
yokkk kız hepsi aynı bunların hepsinin kanı bozuk :D:DDD
Abinde namusuna laf getirmek istemiyor ;)
03 Yorumla
Soran+1 yıl:) ne alaka kardeşiyim o kadarda ileri gitmem
Soran+1 yılufaklık değilim yaşımı bilmiyosun
Kişilik & Karakter konusunda 325 cevap paylaştı. Ah canim ya bu adaletsizlik
10 Yorumla
+1 yılkes sesini abin haklı :d
00 Yorumladua et yaşıyosun. pekçok şehirde cinayet sebebi
00 YorumlaYaş 11-12 falan mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılyok kesinlikle
Hatalı ve haksızsın.
01 Yorumla