Çocukken yaşadiniz kötü olayların ekisinden nasıl çiktiniz ya da unutamadiniz anlar var mı benim var galiba son olarak intar ettirecek bana 🙆

Çocukken yaşadiniz kötü olayların ekisinden nasıl çiktiniz ya da unutamadiniz anlar var mı benim var galiba son olarak intar ettirecek bana 🙆
Selamlar,
Çaresi vardır ama meşakkatli ve zaman alır. Yârim yamalak da olsa kimileri kendi kendine de iyileşmenin yolunu bulabilir aslında ama en iyisi doğru tedavi yöntemleri ile, travma konusunda tecrübeli uzmanlardan yârdim almaktır. Maalesef bilen de pek yok, üstelik pahalı bu tur isler, en temel sağlık ihtiyaçlarından biri olsa da terapi hala "lüks" kategorisinde Türkiye'de.
Yine de çeşit çeşit kitap okuyup, kendin de iyileşebilirsin. Bunun en temellerinden biri psikiyatrist Besse Van der Kolk tarafından yazılmış "beden kayıt tutar" adli kitaptır. çeşit çeşit travmaların vücutta nasıl etki biriktiği ve nasıl farklı yöntemlerle tedavi edilebileceğini anlatır.
Çok tramvatik şeyler yaşamadım çocukluğum güzel geçti fakat hassas olduğum için aldığım küçük yaralar bende o kadar derin izler bırakmış ki. Mesela çocukken bir çocuğu sevmiştim yıllarca ve o çocuk bana güzelsin ama çok aptalsın seni niye sevsinler ki demişti yıllar geçti hayatımda hiç bir erkek tarafından sevilmeyeceğime begenilmeyecegime inandım ki hala inanıyorum biriyle görüştüm görüşmeye girerken beni niye beğensin diye görüştüm tam tersi oldu sonra kafamda bir sürü şey kurdum dedimki asla yok der benim gibi bir aptalla nie insan evlenmek istesin ki görüşmeden ağlayarak çıktım çocuğun dediği herşeyi anladım oysa çocuk beğenmiş şu an bir sürecin içindeyiz hala beni nie beğendi diye soruyorum. Yani bazen o izler küçük olsada geçmiyor hayatımızı etkiliyor.
Anlatmak rahatlamak istersen dilerim
Cevap
4Cevap
Psikolojik destek alınarak.. Keyifli geceler.
Yardım alarak olabilir
Biraz zaman aldı ama artık yaşadığım travmayı kabullenip o şekilde biraz olsun rahatladım. Kendi suçum olmadığını kabullenmeseydim sonucunun daha travmatik olacağını tahmin ettiğim için en iyi yolun kabullenmek olduğunu gördüm. Hayatıma o şekilde devam ediyorum. Yeni evli olup çocuk isteyen ya da çocukları olan arkadaşlar!! LÜTFEN ÇOCUKLARINIZI KIM OLURSA OLSUN HERKESTEN KORUYUN. EN ÖNEMLİSİ SEVGINIZI EKSIK ETMEYİN!!!
Bi aralar uyuşturucu alıp ölmek istiyordum ama şimdi kendime iş çıkartıp durduğum için yavaştan unutmya başladım😊
Travmalarımı unutmaya çalıştığım için hoş olmayan durumlar yaşadı. Antidepresanları bol bol alıp kendimi uyuşturuyordum. Neredeyse 7/24 içiyordum. Tedavi görüp kurtuldum. Şimdi hiç kimseyle görüşmüyorum. Daha iyiyim
Bende aynı seyleri yaptım bulundum şehri değiştirdim herşeyi unutmak için ama hala unutamadillarim var
Kafayı koparıp atarsak hiçbiri unutulmuyor acısı yeni yeni çıkmaya başladı
Bilmiyorum ya herğün acı çekiyorum bitmiyor
Çocukluk travmaları unutulmaz, sadece yüzleşilir ve bıraktığı arızalar giderilebilir. Terapi gerektirir.
Herkesin vardır illa bir çocukluk tranvasi ve genelde geçmişe gidip yuzleştiriyorlar yani piskolog öyle demişti bana
Unutulmaz ki. Büyüdükçe uzaklaşılır ama kaç yaşına gelirsek gelelim unutamayız.
S... et yasamaya bak geberip gidecez urediler bitti gitti
Neymiş travman anlatmak istemeyebilirsin. Konusu nedir
Üstüne gidilerek sorunu çözüp o duyguyu yaşayarak çözülür
Bir uzmandan destek sayesinde, hepimizin ihtiyacı olan şey.
Annem kukuma biber sürmüştü. Yaramazlık yaptım diye
Bende öyle düşünüyorum ahiret düşüncem Allah inancım olmasa kendimi kız kulesinden suya bırakmak istiyorum , senin çocukluk travman ne
Cinsel istismara uğradım kim bana cinsel anlamda yaklaşırsa aglayasim gelir sinir krizi geçiririm intihar edecek hale geldim oldu
Mutlaka hatırlarısin olsa
onlarla birlikte yaşıyorsun hiç bişey geçmiyo hiç bişeyi unutmuyorsun maalesef
Piskoljik destek almak şart
Olay ne
Bilmiyorum
Psikolojik destek tabiki
A1 Türkçe
Asla unutulmaz ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?