Selamlar
Aslında bunu bir cinsiyete yüklemek çok mantıklı değil. Eğer insan tek başına başının çaresine bakmayı öğrendiyse gerisi hiç sıkıntı olmuyor. Fakat benim gözlemledim kadarıyla kadınlar bu konuda bir adım daha önde. Nedeni ise, doğduklarından beri daha çok yalnızlaştırıldıkları için bu konuda daha hızlı adapte olabiliyorlar.
Çünkü aileler kızlarını bu şekilde yetiştiriyorlar. Dışarı çıkma kızım, geç kalma kızım, orada ne işin var. Otur evinde bu şekilde yaşadıkları için yalnız kalmaya daha çok alışık oluyorlar. Erkekler ise daha özgür yetiştirildikleri için yalnızlık birazcık daha ağır gelebiliyor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence de kadınlar da guclu bu konuda. Sebepleri ise kadinlar bu toplumda zaten doğuştan yalnız aslında. Biraz büyürsün arkadaslarim olacak dersin ama kadin olarak dogru düzgün bir arkadaşın olmaz.
Hemcinslerinle arkadaslik zaten cok zor ve kadinlarda dogru duzgun kardes gibi denilen arkadasliklar nadir oluyor. Karsi cins arkadaslik desen amaclari baska oluyor. Yani arkadaslikta zaten yalnizsin. Kisacasi toplum yalnizlastiriyor diyebiliriz. Daha kucukken kadin yalniz oldugu icin alışıyor aslinda.
Sonra evlensen yine yalnizsin. Esinin evde cogu zaman sadece varligi oluyor. Cocuk varsa onla da yapayalniz kaliyorsun, ona bakmak zorunda olan sensin. Kimse yardimci olmuyor. orada da yalniz oldugunu görüyor kadınlar.
Boşanma durumlarinda ise kadin icindeki savasi evliyken veriyor. Enine boyuna dusunuyor, devam edebilir mi, etmeli mi, bu adamla daha yapabilir miyim diye. Kendi icinde erkek farkinda olmadan acısını yasiyor ve kararini veriyor. O yuzden bosanmadan sonra kadin daha mutlu gözüküyor.
Aslinda hemen hemen erkekle ayni duygulari yaşıyor hatta duygusal oldugu icin daha ağırını da yaşıyor ama erkege gore gemileri önceden yaktigi için, icindeki o ateş sönmüş oluyor. Ama erkegin ki daha yeni başlıyor. Bu da erkeklere kadinlar vicdansiz, aslinda duygusuzmus imaji veriyor.
Surec ayni süreç ama kadin daha önde. Bunu kiz çocuklarının erkek cocuklarina gore daha once konuşmasına benzetebiliriz. Sonuc olarak ikiside konuşur ama kiz olan daha once kavrar ve konusma surecini baslatmis olur. Ayriliklarda da boyle. Kadin erkekten önce acısını yaşiyor.
Erkek iliskinin devam ettigini dusunurken kadinin kafasinda bitmis oluyor. Erkek bittigini ancak resmi beyanla ya da bitti deyince anlıyor ve farkina varıyor. O yuzden erkegin bu aci cekme ve yalniz kalma meselesi sonraya kalmis oluyor.
Bu da disardan kadin hayatina devam ediyor erkek perisan olmus, yalniz kalamiyor gibi gözüküyor insanlara. Biri yalnızlığı onceden kabul etmis oluyor ve acisini önceden cekmis oluyor. Aradaki fark bu. Kadinlar bu yalnizlik, ayrilik kafalarina daha önceden giriyorlar erkeklere gore.
Ve dedigim gibi kadin aslinda ozellikle bizim toplumda zaten yapayalniz. Takdir gormez, hem kendi hemcinsleri hem erkekler tarafindan elestirilir durur zaten dogustan yalniz kadinlar. Erkeklerin dogustan bir kabul görme durumu var.
Cevreleri daha geniştir. Saglam arkadasliklari vardir. Öyle arkasindan soylenmeli de degil gercekten ayni kandanmis gibi arkadasliklari var. Kucuklukten beri. Bir kiz kendine arkadas bulma konusunda sıkıntı ceker cogunlukla. Erkekler birbirlerini cok kolay kabul edebiliyorlar. Bu da aslinda daha kucuklukten beri yalnızliga aliskin olmadiklarini gösteriyor.
Ve erkeklerin arkasinda hep bir güç oluyor. Ilk basta anne gucu oluyor. Sonra cevre gucu oluyor. Sonra toplumda erkeklere güç veriyor, kabul goruyor ve takdir ediliyor çünkü. Kadinin arkasinda bir guc yok. Tek basina en basindan beri.
Anne gücü, erkekteki kadar guclu degil. Cevre desen hak getire. O çevre kadini dislar, adini cikarir, arkasindan konuşur, giydigini konusur,2. evliligini konuşur. Kadin bunlardan dolayi zaten kabuguna cekilir mecburi olarak.
O yuzden kadinlar yalnızlıga daha aliskin ve daha benimser duruma geliyorlar. Erkeklerin cevresi bozulsun, evliligi bozulsun, o pohpohlanmalar bir kesilsin sudan cikmis baliga dönüyorlar. Erkekler arkadas ortami olmadan, eş/kadin olmadan yalniz olarak bir hayat surdurmeleri kadina gore daha zor. Alışkın degiller ve bu duyguyla nasil başa cikacaklarini bu sebeplerden dolayi öğrenememis oluyorlar.
41 Yorumla
+1 yılCinsiyetin ötesinde karakter meselesi olduğunu düşünüyorum.
Toplum tarafından erkeğin gerisinde olma haliyle baskılanmış kadınların, yalnızlıkla baş etme halleri çok daha zor gibi görünüyor. Yaratılış itibariyle narin ve duygusal bir yapıya sahip olan kadın, yalnız olmak yalnız kalmaktan ziyade sahiplenilmek, korunmak, kollanmak dürtüsünü taşır özünde.
Hayatın kendisine bakıldığında ise, zincirlerini kırmış yalnız kalmayı toksik ilişkilerin içinde olmaya yeğlemiş mutlu ve huzurlu kadınları da görmek mümkün.
Erkek, yaşamını daha sonuç odaklı yaşadığı için yalnızlığı içselleştirmez. Daha kolay adapte olur bu duruma. Toplum içinde de yalnız olması her hangi bir suistimale yol açmayacağı için daha rahattır.
Kadınların cinsiyetinden önce birer birey olarak kabul edildiği günlerin gelmesi dileğiyle.
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, günaydın.
12 yıldır yalnız yaşıyorum ve neden yalnız kaldım sorusunu kendime sorduğumda hep akılcı ve mantıklı cevaplarım oldu ve bu yüzden sıkıntı yaşamadım.
Ancak toplumsal bazda bakarsak meseleye erkekler normalde olmadıkları hâlde aşırı derecede kadına karşı tamah sergileyerek acizliklerini ve kadınsız yapamadıklarını görüyorum.
Kadınlar bu konuda daha başarılı ve erkeklere hiçbir şekilde ihtiyaç duymuyorlar. Hatta ekonomik kaygılarını çözen kadınlar yalnızlığa daha fazla sahip çıkıyorlar.
Daha önce de savunageldiğim bir konu bu. Ekonomik özgürlüğünü eline almış kadınların erkeklerden uzak bir hayat yaşamaları hem kendilerinin lehine hem de toplumsal huzurun faydasına. Zaten yalnız yaşayabiliyor, yalnız kalma konusunda güçlüsün... Neden hayatına erkek alıyorsun, bu çok anlamsız geliyor.
33 Yorumla- +1 yıl
Ben kadınların sevgiye dair bir sorunlarının olduğunu da düşünmüyorum. Mantıklı canlılar. En azından duygularını susturabiliyorlar, erkeklerin kadın düşkünlüğü gibi baskın duyguları yok. Bence kadın net bir şekilde yalnızlık için mücadele etmeli. Etsin ki hem kendi mutlu olsun hem de topluma pozitif katkı sağlasın.
- +1 yıl
elinden öpüyorum hocam taktir edildiniz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u +1 yılKadınlar daha zayıf çünkü ayrılığa dayanamıyorlar. uzun süre unutamıyorlar. erkek daha güçlü bu konuda. birde erkekler hep yalnız zaten.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar iddia ettiklerinin aksine aslında duygusal filan değiller boşanmalada bakın erkek yıllarca toparlanmaya çalışıyor kadın ise üç ay sonra laylaylom takılmaya başlıyor sanarsın 35 yaşında kadın değil 15 yaşında ve daha önce hiç ilişkisi yokmuş gibi umursamazca fırfır takılıyor kadınlar.
Kadınlar aslında duygusal felan değil materyalistlerdir, erkeğin fiziğine her detayıyla saplantılı halde önem verirler parasına önem verirler ona göre ilişki yürütürler zor duruma düştüğü anda kocalarını çocuklarını bile ortada bırakır gider yeni birini bulurlar314 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsunuz bence. ayrılıktan 3ay sonra dediniz. o 3ay kısa bi zaman değil ve gerçekten acı çekiyoruz nefes almak bile zehir gibi geliyor ama sonralarda acının etkisi geçmeye başlıyor ee birde karşidaki çok değmeyecek birisiyse bunuda görüyorsak hayatımıza devam ediyoruz. ama kolay kolay hytmza birini almayız. erkeklerde ise ayrılık sonrası daha o acıyı yaşamadan başka kişilere şans veriyorlar oda olmazsa bı başkasına. sonrqsinda da acı birikiyor biriktikce daha çok acı cekiyorsunuz ve acı hiç bitmiyor. tüm mesele bu.
Paraya değil karaktere bakıyoruz. Tercih meselesi. - +1 yıl
- +1 yıl
@Nefise1 Dış görünüş için dedim ben. Para için demedim. Zaten paraya bakan kadını ben istemem hiçbir şekilde. Ben kendim için sevilmek isterim, param için değil. 1 kuruş bile vermem kadınlara. Bu arada yalan söylüyor bence kadınlar karakter konusunda. Karakteri için bir erkeğe aşık olan bir tane kız bile yok. Anca şöyle olur. Dış görünüşünü beğenir sevgili olmak ister, biri sorunca da ben onun karakterine aşık oldum diye palavra sıkar. :D
- +1 yıl
Erkekler dengi dengine takılmayı bilir ama kadınlar öyle değil benim felancadan neyim eksik derler en yakışıklı en zengin erkeği elde etmeye çalışırlar filancası beni aşar bana bakmaz demezler o uğurdada yemeyecekleri halt kalmaz.
- +1 yıl
Ayrıca 3 ay kısa zaman değil diyen 3 ay ayrılık olayı sonrası gibi bir süreç için gayette kısadır erkek 3 yılda bile zor toplanıyor ciddi bir ilişkiden sonra
- +1 yıl
O konuda bsey diyemem. Ama evet genel değil ama bu tarz kişiler var. Bende doğru bulmuyorum. O kişinin imkanı o kadardır ya da kendi de çalışır istedikleri olur.
Yine dediğim gibi kadın acının en dibini yaşıyor her saat her dakika. belli bir zaman sonra geçiyor. Ama erkeklerde acıya fırsat olmuyor sürekli ilişki yasadiklari için. en sonda birikip yaşıyorlar. erkeklerde ayrılık sonrası biraz durup sessiz kalsalar o acınin geçmesini bekleseler onlarda bı sure sonra hayatlarına devam ederler - +1 yıl
Erkeklerin duyguları çok daha yoğun olduğu için bu durum oluyor, ilaç zannettiği kişi dahada fazla yaralayabiliyor bizim duygularımız yoğundur öylece oturarak geçirtecek kadar hafif değildir
- +1 yıl
Şu zamanda hiçte öyle değil bence. Ben inanmıyorum acı çektiklerine. Genelde çivi çiviyi söker mantiği oluyor , hemen bi başkası. biz kadınlar daha çok çekiyoruz.(Kendimizi tamamen kapatıyoruz yeme icme yok, konuşmuyoruz sürekli ağlıyoruz) Belli bi zaman sonrada geçiyor hayatımıza bakıyoruz.
- +1 yıl
O hal sizde çok kısa komik süreler oluyor bizde ise çok daha yoğun şeyler yaşadığımız için çivi çiviyi söker diyoruz, inanmadığın şey sizin gerçeğiniz
- +1 yıl
Süre kisada olsa neticede acıyı çekip bitiriyoruz. birazda karşi tarafın tutumları da bu sürede etkili oluyor. Baktiğinizda karşıdaki kişi hayatına devam ediyorsa, mutluysa biz niye uzun süre üzülelim? ya da o acıya değmeyecek birisiyse. bu çok etkili oluyor. eee en büyük acı ölüm. Onun bile bı yas süresi var sonrasında insan hayatına devam ediyor. etmek zorunda.. çivi çiviyi söker mevzusunu doğru bulmuyorum ama erkekler için kolay geliyor. bi kaçış mekanizması. sonrada uzun bı sure ben neden unutamıyorum?
- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendimden örnek vereyim, yalnız olmaya uyum sağlamak benim için zor değil. Henüz resmen boşanmadığım karım (umarım boşanmak uzun sürmez), yalnız kalmayı g**tü yemediği için önce bir sevgili edindi (2 yıl boyunca), sonra beni başından atmaya çalıştı, önce yatak odasından kovması, sonra evden kovmaya çalışması falan. Sorunun cevabı kişiye göre değişir. Maymun bir dalı tutmadan tuttuğu dalı bırakmaz.
20 Yorumla Kendi “ben merkezine” sevgilisini degil kendini koymus erkek veya kadin buna hizli adapte oluyor alisma sureci ve buna eslik olumsuz etkiler kisinin icsel durumuna gore degisir cinsiyetle bi alakasinin oldugunu sanmiyorum hazmetme ayriligi kabullenme fark etme bundan sonra olmayacagini idrak etme vs vs bu surecleri ve yasanilan iliskiyi herkes icin genelleyebilirsek o zaman cinsiyetler arasi bu adapte meselesini senin sordugun gibi tartisabiliriz ama bu mumkun degil
10 YorumlaAbla bence burada ailenin yetiştirme tarzı, bireyin yaşantıları, bireyin karakteri daha önemli ancak özdüzenleme ve özdenetim konusunda kadınların daha iyi olması sebebiyle erkeklere göre yalnızlık konusunda daha iyi olabilirler. Sonuçta yalnız olan insan kendini denetlemeli ve hayata uyum sağlama konusunda tekrar tekrar konum alabilmelidir.
10 Yorumla
+1 yılBence bir kadın bir çocuktur. Aşık oldugu erkeğin kendisine bir çocuga gosterircesine şefkati , sevgiyi , ilgiyi gostermesini ister. Ve bir çocuk gibi muhtaç duyar mükemmel bir şekilde bağlanabilir. Yokluğunda da düzeni şaşar içinde bir boşluk olur hep yalnızlığa alışmakta çok daha zorlanır bence
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Karakter meselesi ama iki tarafın zorlananlarını karşılaştırsak kadınlar çok zor adapte olur hatta adapte olmaları imkansıza yakındır
kadınların erkeklerden en büyük farkı tiyatrocu olmaları duygularını gizlerler ve güçlü gözükmek adına oyun sergileyebilirler
psikolojik olarak zorlanma kadınlarda başka boyutlarda olur.
10 Yorumla3 yıldır hayatımda kimse yoktu.1 ay öncesine kadar hayatıma birini almıştım ve onla da 6 ay kadar birliktelikten sonra ayrıldık. Şu an ilişkiden de aşk sevgi saçmalıklarından da soğudum, enerjim yok desem yeridir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence erkek buna da geç adapte olur ama işin kötü tarafı yanlızliga alışınca bir erkek çok zor kurtulur o durumdan.
Yanlızlıga alışmak.
Bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor.
İnşallah o kadar sürmez benim durumum10 Yorumla
+1 yılBunun güçle alakası yok. Yalnızlık psikoloji bozuyor. Kadınlar yalnız kalmaya daha meyilli ve psikolojileri de daha bozuk erkeklere göre. Yalnızlık faydalı bir şey değil ki. İnsan sosyal bir varlık.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler daha kolay adapte olur , erkekler daha realist yaşar kadınlar daha romantizmvari yaşarlar. Bir gerçekte vardır ki kadın ve adam aile kurduktan sonra adam daha zor adapte olur. Kadınlar kendilerini avutacak bir sebep buluyor.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle erkekler , yalnız kalmak sadece fiziksel bişey değil, mesela biz sorunlarımızı daha çok kendi içimizde yaşıyoruz anlatmıyoruz bu daha farklı bişey
10 Yorumla
+1 yıl18-22 yaş aralığında; kadınlar zor erkekler kolay. 22-28 yaş; erkekler zor kadınlar kolay. 28 ve üstü ise erkek orta zor kadınlar multi zor çünkü hayata karşı bir zorluk var önlerinde.
10 Yorumla
+1 yılİlk etapta erkekler durumun farkında olmuyor, ooh kurtuldum havasına giriyor, bu dönemde kadınlar daha çok etkileniyor, ancak zaman geçtikçe kadınlar daha sağlam dururken, erkekler çökmeye başlıyor
10 YorumlaErkekler daha kolay adapte oluyor mesela bana yalnız kalmak ilk başlarda koyuyordu şimdi koymuyor bakıyorum yalnızlık bana koyacak hemen bi kadeh viski koyuyorum geçiyor
10 YorumlaAsosyal bi bayan olarak söyluyorum 7 yaşindan beri yanlızim hiç arkadaşım olmadı yani olmamiş orta okulda beni sevmezlerdi güzel bulmazlardı beni. lisedede kız meslek illa ki olucak diyosun ama olmuyor. ünidede lise arkadaşlarinla gidince herkesin yüzünü ögreniyorsun sonuçmu harika yanlizlık diyosun 27 yaşımda şunu ögrendim en iyi arkadaşinda sırdaşında kendin olucaksın...
10 Yorumla
+1 yılkadınlar asla yalnız kalamaz yalnız kalmak isteseler bile yalnız kalmazlar kesinlikle erkekler diyorum ben
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin adapte olmasi kadına göre daha kolay çünkü duygusal zekaları bize nazaran ilgiye ihtiyacı azdır
10 YorumlaSon 5 yıldır yalnız yaşıyorum kral kafam çok rahat tertemiz 😀
10 Yorumla
+1 yılKadınlar tabi ki. Duramıyor arıyor sunuz yine
10 Yorumla
+1 yılBen uzun süredir yalnız yaşıyorum zaten ilk başlarda Zordu ama sonradan kolay
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvden 11 yaşında ayrıldım. 30 senedir tek başıma yapayalnız 6 farklı şehirde sokak iti gibi savrulup durdum. Yalnızlığın benden neler çaldığını sadece Allah bilir. Ne alışması...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı. Erkekler genelde adapte olamıyorlar yalnızlığa. Kadın tek başına yaşayabilir
10 Yorumla
+1 yılKadınlar daha zor adapte oluyor çünkü bir erkeğe göre daha hassas duygusal yapıları var
10 Yorumla
+1 yılKendimi bildim bileli yalnızım iş arkadaşı dışında arkadaşım yok alıştım artık
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle kadınlar bu konuda daha güclü dostum yani sevgilimden ayrıldım daha dogrusu o ayrilmak zorunda kaldi Şu an perisan durumdayim o ise daha mutlu duruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu toplumda kadınlar yalnız kalmaz. Erkekler yalnızdır her zaman.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn fazla ne kadar adapte olabilirsin ki. Kadın erkek aynı.
10 Yorumla
+1 yılBence cinsiyetleştirmeyelim bunu
10 YorumlaKadınların erkekler gibi fazla imkanı olmadığı için adapte olmaya mecburlar
10 Yorumla
+1 yılErkek her zaman yalnız olduğu için adapte olmasına gerek yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı. Bence erkek daha zor adapte olur
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşit
10 Yorumla
+1 yılHangi erkekse o aklına tüküreyim 🤣
10 Yorumla
+1 yılYalnızlığı sevmeyen herkes zorlanır.
10 Yorumla
+1 yılErkekler yalnızlığa daha çabuk adapte oluyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ruhsal bunalımdayım yalnızlık yüzünden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler daha fazla zorlanir
10 Yorumla
+1 yılErkekler daha zod evet
10 Yorumla
+1 yılİkisi içinde çok zor bir durum.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle erkekler..
20 YorumlaErkek ler
10 Yorumla
+1 yılkadınlar
10 Yorumla
+1 yılBen adapteyim
10 Yorumla
+1 yılErkekler daha coktur
11 Yorumla- +1 yıl
Mesela ben senin gibi bir bayana ihtiyacim var
- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar
10 Yorumla Erkekler
10 Yorumla
+1 yılİki taraf içinde zor bir durum bence.
10 Yorumla
+1 yılAlakası yok bence erkekler daha kolay olurlar
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar
10 Yorumla
+1 yılKadınlar
10 YorumlaBence erkekler çünkü hıcbırsey yapmazlar
10 Yorumla
+1 yılKişiyle alâkalı olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kadinlar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadınlar bence. Duygusal bağları daha fazla
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen.
10 Yorumla
+1 yılErkek olabilir
10 YorumlaErkekler bence
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi