Antrenman hocam ne yapmaya çalışıyor?

Antrenman hocamla hep şakalaşırız işte ukala olduğumu, fazla konuştuğumu, kuş gibi takla attığımı sözümde durmamak için vs. söyler bana hoş sözler olmasa da ciddiye almadım. Benim düşüncelerime uygun olmayan şeyleri dile getiriyordum söylediği bazı şeylerin mantıksız olduğunu belli ediyor ve iddiasını çürütüyordum, hazırcevap bir insanım biraz o zamanlarda hocayı konuşturmuyordum zaten söyleyecek bir şeyi de olmuyordu beni susturmaya çalışıyordu hep. Her neyse antrenman hocası mesaj attı bana sonra ben de şakaya vurarak ne hata işledim yine dedim o da bilmem yazdı ben de siz de durup durup bir şey buluyorsunuz dedim o da fazla konuşuyorsun yazdı ben de beni konuşturacak şeyler söylemeyin o zaman yazdım o da canımı sıkma benim. Benimle konuşurken üslubuna dikkat et ya da gelme yazdı ben de hangi cümlem veya kelimem düzgün değil yazdım görüldü attı. Antrenmana gittim o gün benimle uğraşmaya çalışıyor yine ben hiç suratına bakmadım da konuşmadım da hayır hem uğraşıyor hem de ben sesimi keseyim istiyor. Yani onlar bana sert çıktı diye benim sineceğimi konuşmayacağımı düşünüyorlar. Beni terbiye etmeye, yontmaya çalışıyor. Kaç yaşına gelmişim ben biri sus dedi diye susacak biri değilim kimse beni bir kalıba da sokamaz. Biraz dik bir insanım beni indirmeye çalışıyor kendince. Mantıksız değil mi davranışı bana mı öyle geliyor.

İnsanlar bekliyor ki özellikle erkekler onlar konuşsun istediğini söylesin ben ağzımı açmayım. Kaldıramıyorsan konusmayacaksın. İlk iyiler ondan sonra onların düşüncelerini saçma bulup çürütünce kendilerini savunamayacak duruma geliyorlar çünkü o düşüncesi mantıksız. Sonra da bana bileniyorlar saçma sapan davranış içine girmeye çalışıyorlar. Beni değiştirebileceklerini sanıyorlar. En komiği de bu.

Benim hocalardan hiçbir zaman bir çekincem olmadı lisede de üniversitede de düşüncemi söylerim. Söylemekten çekinmiyorum da korkmuyorum da. Onlar da insan sonuçta kimseye mevkisine göre cümlelerimi yumuşatarak söylemek zorunda değilim. Sadece insan olduğu için saygı duyar ağzımı bozmadan saygı çerçevesinde konuşurum.

Antrenman hocam ne yapmaya çalışıyor?