Evet, kendime değer veriyorum... her şey zıttıyla değer bulur kuralını unutmayalım. aydınlığın değeri karanlıkla bilinir. varlıklı olmanın değeri yoksullukla bilinir. sağlığın değerini hastalıkla bilinir. gençliğin değerini bilmek istersen huzur evlerini, hastanelerin yoğun bakım bölümlerini gezin yeter. 4.5 milyar yıllık yeryüzünün yaşı var. senin ömrün ortalama 75-80 yıl. her yüzyılı bir nesil saysak. 45 milyon nesil geçmiş aradan. senin ömrün su damlası kadar. o yüzden kendinizi dedikodulara tartışmalara beş para etmez karakteri bozuk insancıklara kafayı takarak ömrünüzü tüketmeyin. gerekirse ortam yer değiştirin güzel şeyler düşünün güzel yaşayın "hayat mutsuz olmak için çok kısa"
Çoğu insan kaybetmediği şeyin kıymetini bilmiyor bence. Bilen varsa da kusura bakmasın. Kişi kendinden bilirmiş işi. Yaşlanınca gençliğin, hasta olunca sağlığın, üşümeden sıcağın, sıcaklardan bunalmadan soğuğun, acıkmadan tokluğun, yoklukta varlığın, varlıkta yokluğun, geç kalmadan zamanın, daha kötüsü ile karşılaşmadan iyi insanın kıymetini bilen kaç kişi var ki? Kuşakla ilgili değil bu insanın doğasında var. Kıymet bilmek de anlık. Ders alan pek az insanla karşılaştım. Kaybettiği şeye yeniden sahip olsa hemen unutur insanoğlu. Ne demişler "hafıza i beşer nisyan ile maluldür" İnsanın en zayıf yönü veya kusuru unutkanlıktır.
Kimisi için gençlik; gençken okuyayım bidaha yapamam oluyor. Kimisi için gezeyim bidaha gezemem, kimisi evleneyim çocuk yapayım hepsi gençlikte güzel der, kimisi gençliğini ibadete ayırır, kimisi akarken doldurayım der ve birikim yapar. Kişiden kişiye değişmek üzere gençlikte yapılabilecek, tercih edilebilecek pek çok şey var. Gençlikte hayatı yaşamak kavramı herkes için farklı.
Sorsan hepimiz gençliğin kıymetini biliyoruz deriz. Büyüklerimiz de hep "ne varsa gençlikte var" der, tamamen de doğru.
Bana kalırsa da ilerlemek istediğim yol gezip tozmak, eğlenmek. Fakat ben ne doğru düzgün bunu yapabiliyorum ne de diğerlerini yapmayı tercih ediyorum. Tamam geziyorum da, okuyorum da, çalışıyorum da ama asla yeterli gelmiyor. Hazır gençken daha fazlasını yapmalı.
neyin değeri biliniyor ki diye sorar cevap alamam. Kendine yatırım yapan, aklı başında bilinçli, yaşamayı bilen , standartlarını yükselten karakter sayısı oldukça az maalesef. yasamak sadece nefes alıp vermek olmuşken genclik ve kalite elden kayıp gidenlerden...
Bilmeye fırsat mı kaldı? Bizim zamanımız sıkıntılı geçti o dönemler ne sıkıntılar vardı. Z kuşağı iki zorluk görse hayıflanıyorlar üzerine armut piş ağzıma duş hesabı yapıyorlar kısaca hazır istiyorlar herşeyi.
Pek bildiğim söylenemez. Çünkü zamanınımı iyi kullanmıyorum. Ve hoşuma gitmeyen alışkanlıklarım da var. Bunları yoluna koyup keyif alacağım şeyleri yapmaya başlayıp ve bir de başarılı olduğumu anladığım zaman gençliğimin değerini bildiğimi anlayacağım.
Biliyorum ve ona göre yaşamaya çalışıyorum. Günler hem çok dolu hem de çok boş geçmesine rağmen yaşadığım yılların ve yaşayacağım yılların kıymetini biliyorum
@kuralsiz_pisikopat. Gerçekten daha guzeldi bir saygı örf adet vardı herkes ekmeğini kazanma yuvasını kurma derdinde idi ben Burdaki genç kızları görünce gerçekten hem üzülüyorum hem kızıyorum cinselliği bile. Çocuk oyuncagina çevirdiler artık 18 19 yaşındaki bir kızın ağzında ben böyle severim ben böyle yaparım sunla yaparım vss hiç yakışıyormu genç bir kıza bu cümleler ben gelmişim 32 yaşına onlar kadar cinsel organ cinsel yaşantı görmedim maşallah bilmedikleri bir bok yok evde her önüme gelenle yatıyim kalkiyim kendilerine gencliklerine yazık ediyorlar herşeyin bir zamanı yeri vardır ve her şey zamaninda yapılırsa güzel ve anlamlı olur kızlar da aynı erkeklerde al birini vur ötekine ama bunun acısını pişmanlığını ileride gorucekler insan hep genç kalmıyor yaş ilerliyor bugün gencler istediklerini yapıyorlar 5 10 yıl sonra kimse dönüp yüzlerine bakmaz herşeyi iiyi düşünmek lazım ona göre yasamak lazım
@Olgunsevenlergelsın aynen öyle çünkü dedim ya bir amaclari yok benim çevremde de var görüyorum gelmiş kaç yaşına dana gibi evde yatıyor genç delikanlı bir adama yakışacak bir davranış bu annesi bu çocuğu nasıl evlendirsin neyine güvensin ne ev gecindirebilir ne çocuk bakabilir veya kiz bakmaya gidince ne desin brnim oğlan akşama kadar dana gibi yatar çalışmaz etmez mi desin emin ol kızlar erkeklerden daha azimli ve çalışkan
Gelmişler 30 yaşlarına ben hala evlenmeyi düşünmüyorum daha erken diyor. Arkadaş ne zaman evlenicen 30 yaş erkenmi kaç yasinda düşünüyorsun 40 50 yaşlarında mi Allah bunlara akıl fikir versin ne diyim
😂😂😂 yorumlara bakacak olursak hepsi ateş ediyor mübarek 🤣😂 gerçekte de öylelermi bilinmez 🤣🤣 burdakilerin alayı bomba düz duvara tırmanan adamlar çoğu zaten 😂😂