Erkek ya da kadın herkesin başına gelebilir. Olası bir senaryoda ne yapabileceğini düşündün mü?
Sokakta gidiyorsun. Takip edildiğini fark ettin. Ne yaparsın?

Erkek ya da kadın herkesin başına gelebilir. Olası bir senaryoda ne yapabileceğini düşündün mü?
Sokakta gidiyorsun. Takip edildiğini fark ettin. Ne yaparsın?

Ah bu daha önce başıma gelmişti 🤦 pazarda dolaşırken arkamda sürekli birinin olduğu hissiyatı vardı ve erik almak için durduğumda nefesini ensemde hissetiğime yemin edebilirim birden kullağıma doğru eğilip çok güzel kokuyorsun dediği anda vurdum tekmeyi ve oradaki sebze meyve satan amcalar adamın başına üşüştüler bir iki kişi vurmaya kalktışı ama o kaçar uzaklaştı o gün o korkuyla eve nasıl gittim hatırlamıyorum bile... ve bu bana büyük ders oldu tlfnuma acil anında ulaşa bileceğim 3 numara kaydettim ve o günden sonra yanımda hep biber gazı ve çakı var.
Bunu yaşadım. Gündüz saatleriydi hem de. O an hiçbir şey yapamadım, sesim dahi çıkmadı. Yoluma devam ettim. Baktım ki mahalleye kadar geldi, dibime kadar (abartmıyorum nefesini bile duyabiliyordum) girdi. Arkamı ani bir hareketle döndüm. Beni mi takip ediyorsun diye hesap soramadan o da ani bir hareketle arkasını dönüp gitti. Yüzünü bile göremedim. O günü asla unutmam. Yaşadığım korku bana yetti.
Cevap
20Cevap
Ben yavaşlıyorum ve öne geçmesini bekliyorum eğer şüpHelenirsem.. Bir kaç kere yaşadım bu durumu maalesef.. Korkmuyorum ama yani çünkü boş gezmiyorum genelde.. Keyfi bilir bana hava hoş.. Kalabalık bir alanda dururum ve beklerim ne yapacağını eninde sonunda ya hamle yapmak zorunda kalır ya da defolur gider.. Polisi ararım çok rahatsız olduysam ve takip ettiğinden eminsem.. Keyifli geceler..
Yanımda çakı var, telefonum zaten elimde oluyor hemen birini arar konuşmaya başlarım herhalde
Arkami döner üzerine koşar adım yürürüm, o kim beni takip edecek.
Bir defa polis tarafından takip edilmiştim. Polisi çaya davet ederek çözmüştüm sorunu
Umursamam beni kim takip eder ki
Bu durumu yaşadım. Gerçekten tatsız bir olay. Önce takip edildiğimden emin oldum, sağa gittim sağa gitti, sola gittim sola gitti tuhaf bir durumdu. Sabahın erken saatleriydi, etrafta fazla insan yoktu. O nedenle açık bulduğum ilk restorana daldım. Gelmedi, restoranın karşısında benim çıkmamı beklemeye başladı. Durumu çalışanlara anlatıp arka kapıdan çıktım.
Bir başka olayda ise yakında arkadaşlarım vardı gelip beni alın sorun yaşıyorum dedim geldiler hemen.
Bir diğer olayda takipçi konuşmaya çalışmıştı, konuşmak istemediğimi belirtmeme rağmen takip etmeye ve konuşmaya çalışmaya devam etti. O sırada polisler geçiyordu rahatsız etmeye devam ederse şikayette bulunacağımı söyledim, yine devam etti biraz ilerde durmuştu polisler yanlarına gidip şikayet ettim, arkasına bile bakmadan kaçtı gitti.
Bu tarz durumlarda takipçilerden uzaklaşmayı muhatap olmamayı tercih ediyorum ancak kendi başıma çözüm bulamazsam polisi ararım.
Başıma geldi ara sokaktaydım kimse de yoktu
burada önemli olan korktuğunu belli etmemek edersen kendini daha güçlü hisseder
Sakince yürümeye devam ettim dhaa büyük açık bi yere doğru
Arkamdan hala yürüyodu yakınlaşıyodu sap. kça bi şeyler diyodu
Telefonumu çıkardım birine yerimi söylicektim onu beklediğimi söyledim, sesli konuştum duysun diye arkadaki
Yandan geçenlere yaklaşarak yürüyodum onların hızında birlikte yürüyomuş gibi, sonra cafe gördüm kalabalıktı karıştım işte aralarına
Bi kaç kez takip edildim. Birinde arkadaşlarımı aradım geldiler hemen, birinde taksiye bindim, birinde de eve yakınım babam geldi hemen. Bi kere de yolum kesildi onda da çok şiddetli çığlık attım bütün sokakta sesim yankılanmıştı. Etraftan da birileri çıkmaya başlayınca uzaklaştı hemen.
@gizemnnn evet 30
Takip etmesine izin veririm, emin olursam tuzak kurarım
Soğuk kanlılığı korumak en iyisi aradaki mesafenin kapanmasına izin vermeden etrafta güvenilir bir yere (AVM mağaza vs. ) girip bir süre bekleyin kapıdan çıkarken çantanızı karıştırır gibi yapıp etrafınızı kesin eğer ki hala oralardaysa sakince bir şey unutmuş gibi yapıp içeri tekrar girip polisi arayın.
Ruhsatlı silah taşıyorum no panik aynen devam ederim yoluma rahatsiz ederse gözünün yaşına bakmam alırım bir topuk 😄
😬😄
Kades uygulaması var konum açar aktif yaparm
Yani ben çok kez bu durumu yaşadım Allah şükür birsey olmadi hep üstesinden geldim yanımda her zaman bir caki taşıyorum zaten ayrıca daha önce kendini savunma ve dövüş sporları üzerinde eğitim aldım yani takip edenden pek korkmam
Hızlıca yürüyüp kalabalığa karışırım. Sonra alakasız bir sokağa girip atlattığımdan emin olurum. Eğer hala peşimdeyse biber gazı koklar yapacak bişey yok. Çok başıma geldi ama kullanmak zorunda kalmadım şükür.
Tak diye durup, onun geçmesini beklerim. Genelde yanımda biber gazı oluyor. Bi sıkıntı olursa direkt sıkarım
Başıma geldi zaten. Önce takip etdiğine emin olurum. Çünkü benimle aynı yöne gidiyor ola bilir. Çok karşılaştım bu durmla. Sonra telefonla önce aileme haber veririm yüksek sesle. Sonra polisi ararım.
Başta bana öyle geldgni düşünüp yavaslarm geçsin gtsin die baktm gerçekten takip edio kalabalık bı yere geçer pat die arkamı döner nie takip ediosun falan die bağırıp cagririm milletin içinde
ben öyle bir durumda 3. Boyuta geçerim. Ben delirdiğim zaman genelde kaçarlar. Ömrüm boyunca kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Öyle bir durumda rahat bırakırım. Yeterki emin olayım
Benim başıma geldi bir hurdacı seyar araba ile ara sokaktan çıktı telefon var mı diye sordu yok dedim nasıl yok dedi araba ile arkamdan geldi arkama bakmadan hızlı koşar adım gittim
Kades uygulaması yüklü olduğı için o uygulamayı kullanırım. Olmadı polis alan abimi ararım o gerekeni yapar..
Markete ya da mağazaya girerim o da girince hemen çıkar izimi kaybettiririm hala peşimden geliyorsa karakola giderim oraya gelsin
Yanımda biber gazı taşıyorum bu yüzden içim biraz rahat oluyor. Böyle bir durumu fark ettiğimde yavaşlayıp onun öne geçmesini bekliyorum
Defalarca yasadim bu yuzden surekli evin onune bile cikcam biber gazi ve çakımı ayirmiyorum cebimden.
Eee bu biz kızların başına hep geliyor ki sjfjs ben bozuntuya vermiyorum geleceği varsa göreceğide var.
Gerekeni yaparım bildiğim bir semtteysem saklanırım karakola doğru yürürüm. Mahalleyi toplarım en olmadı sonra çıksın çıkabiliyorsa mahalleden...😅
Kades uygulamasını açar öyle yürürüm ve kalabalık bir sokağa veya caddeye çıkmaya çalışırım. Eğer kesin eminsem direkt polisi ararım.
Durup aksi yöne yürümeye başlarım böyle bir şey hissettiğimde genelde. O da ters yönde yürüme cesaretini gösterebilirse tartışma çıkarırım.
Küçükken takip edilmiştim. Bir bankta tek başıma oturup bir arkadaşımı beklerken bir adam aniden adımlarını yavaşlatmaya başladı beni görünce. Arkasını önünü kolladığını fark ettiğim an hemen kalktım banktan. Yanlış anlamışımdır diye kendimi telkin ederken ne olur ne olmaz diye arkama bakayım dedim bir baktım adam beni takip ediyor. O an yaşadığım korkuyu anlatamam neyseki hemen kalabalığa karışıp paçayı kurtardım. İşte bu yüzden bekletilmekten nefrett ederim.
Bir kaç kere başıma geldi.. o anki şartlar ne gerektirdiyse ona göre hareket ettim
Yanımda Ruj gibi olan elektro Şok taşıyorum bir dukkana girip kullanirim
Nerden aldınız
Hiç bozuntuya vermem bilmemezlikten gelirim az daha yaklassin icabına bakarım...
Kalabalık bir sokağa veya bir mekana girmeye çalısırım
Annemi görüntülü ararım insanların olduğu kalabalık yerlere doğru ilerlerim
İnsanların çok olduğu hir yere ulaşırım bir an önce…
Tekvando bildiğim için korkmam yere sermem 5 sn mi bile almaz
Hayali bile ürkütücü gerçekten valla hızlı adım arkama bskmadan koşardım
Kalabalık bir kafe market vsye girer insanlardan yardım isterim.
Kalabalık bir yere geçerdim ve KADES uygulamasından polis çağırırdım
hızlı adımlarla yürürüm. izimi kaybettirmeye çalışırım
İnsanların arasına karışırım mağazaya girerim gündüz ise , akşam ise hemen polisi ararım farkettiğim an kafede polisi beklerim zaten gece işim yoksa dışarı çıkmam hele yanlız hiç çıkmam
Kalabalık bir caddeye çıkmaya çalışırım aynı zamanda telefondan polisi falan ararım
Biber gazını sıkarım.. çantayı da kafasına geçip eşgali sıfatını bi muşmulaya çeviririm
Birinden yardim isterim ya da dukkana girerim abimi veya babami ararim
Bunu daha önce birçok defa yaşadım. Hızlanıp kalabalık, insanların olduğu ortama girmeye çalışırım
Bir dukkana girerim ve takip edilip edilmedigime tekrar bakarim.
Kalabalık ortama girerim ve birini arayıp konuşurum telefonda
Olduğum yerde dururum.
Arkamdan gelen kişiye doğru dönup ters bir bakış atarım.
Niye beni takip ediyorsun dercesine.
Ben susarım gözlerim konuşur adete.
Ama tehlikeli bir tip ise hemen kalabalık bir mekana dalmayı tercih ederim.
Durup geçmesini beklerim. Yanıma gelirse o zaman düşünürüz ne yapacağımı.
En yakın bınaya gırerdım ve hemen polisi arardım
Haklısınız
Bir adama sabah rastlarsam önemsemem, aynı adama öğlen rastlarsam tesadüf deyip geçerim ama akşam karşıma çıkarsa acımam
Zor durumda kalırsam hayalarına tekme atar kaçardım. Veya biber gazı
Tehlikeli bir durum hissedersem kalabalık bir ortama girmeye çalışırım. Market, bakkal vs
Ne yapacak becerecek mi? Ne istediğini sorardim
Takip eden kadınsa istedigini veririm kullansin beni
Kalabalik bir yere girip annemi falan ararim gelsin beni alsin diye, polisi arasam bisey yapmazlar
Tuzak kurar kimmiş neyin nesiymiş anlamaya çalışırım
Yanımda her zaman bıçak taşıyorum. Zor durumda kalırsam, kullanmaktan çekinmem.
Ara sokakta falan değilsem bir dükkana girerim. Çok tenha bir yerdeysem Ruhsatlı tabancam var. Ona güvenirim
Umrumda olmaz karışırşa vururum
Hesap sorarırm..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?