Arkadaslarim eşime hakkimda kotu seyler söylüyorlarmış? Neden yapıyorlar bunu?

Ilkokuldan, liseden gorustugum kiz arkadaslar var. Eşimi pek görmemişlerdi. En yakın olarak düğünde gördüler.

Eşim bu kizlarla pek görüşme bence dedi. Neden dedim. Isınımadim, senin arkadasligini haketmiyorlar dedi. Kafami karıştırdı neden boyle dedigi konusunda ama kac yillik arkadaslarim dedim cok ustunde durmadim.

Sonra bir süre sonra eşim yine dedi bu arkadaslarinla arana mesafe koy dedi. Biraz tartistim, çıkıştım. Sen beni kac yıllık arkadaslarimla niye arama giriyorsun, niye beni kisitliyorsun bilmem ne diye.

Bana seni kotuluyorlar. Bu önceden boyle degildi, guzel degildi, bir seyler yaptirdi gibi ama bize de dogruyu soylemiyor, sen dogal sanıyorsundur diye dedim. Bak bu önceki hali diye resmimi göstermiş biri. Gosterdigi resimde kac yil önceki halimdir, daha yuzum gozum oturmamış. Bir sey de yaptirmadim.

Sonra birkac kisi senin gibi okumuş, okumaya devam eden, akademik kariyeri olan biri niye öyle birini istemedi ki, yani egitim olarak senin yanina uymuyor ondan diyoruz demişler. Esim bunlari anlatti.

Canin sıkılmasin diye demek istemedim ama anlamiyorsun dedi. Ben daha agizlarini acmasinlar diye bir seyler dedim ama sende bundan sonra onlara karşı mesafeni koru.

Sana arkadas mi yok. Ilkokuldan beri arkadassin diye cok mu iyi olacaklar illa. Gidip cafede, orada burada tanışsan bu kizlardan daha iyisini, daha karakterlisini bulursun. Boyle arkadaslik olmaz. Ben kadinlarin arkadaslik anlayışını oldum olasi anlayamadım gerci ama karimsin sonuçta, soyledikleri seyler beni rahatsiz ediyor dedi.

Cok şaşırdım. Esim hakli mi sizce? Hesap sormali miyim şöyle şöyle demissiniz diye yoksa sessizce yavas yavas uzaklasmali miyim? Neden boyle yapiyorlar anlamadim. Kac senemiz beraber geçti.

Arkadaslarim eşime hakkimda kotu seyler söylüyorlarmış? Neden yapıyorlar bunu?