Etki tepki prensibiniz nasıldır? Kim size ne yaparsa aynısınımı ona yaparsınız?

Etki tepki prensibiniz nasıldır? Kim size ne yaparsa aynısınımı ona yaparsınız?
Kişiye göre değişir. Olumlu mu? Olumsuz mu? bana yapılan. İyilik mi kötülük mü? Hiç kimseye kötülük yapmadım çok şükür. Kötülük yapanlar hayatımdan çıktı. Hepsi de uçurumun dibindeler. Sözü mü söyler uyarırım. Haddini bilmezse benim de tepkim artar. Çok şükür bu zamana kadar hiç kimseye nefsane bir kötülüğüm olmadı. Ve hak eden de cezasını buldu. Bu konuda Mevlanın sevgili kuluyum san ki. Rabb' ime şükürler olsun.
Aynısını yapmam, özellikle kötülük ise.
Yapılan iyiliğe misliyle karşılık vermeyi, kötülüğe kayıtsız kalmayı ve üslubu iade etmeyi çok severim.
Kim bana nasıl davranırsa aynı şekilde karşılığını alır.
EİG için teşekkür ederim.
Eskiden yapmazdım ama şimdi kötülük yapanım iki katını yaşatıyorum. herkese tavsiye ederim hem işe yarıyor hem de içiniz soğuyor mutlu oluyorsunuz kendinize olan saygınız artıyor ve o kişinin bir daha da g@tü yemiyor
Cevap
14Cevap
Biri bana ne yaparsa aynısını yaparım hak ettiği gibi
herkes karşılığını alır bende ancak bir fazlası şeklinde yani içimdeki o karşılık verme hırsı bazen çok yükseklere çıkıyor..
Evet, herkes karşılığını alır..
Bazen aynı şekilde bazen daha şiddetli olarak..
Mantıklı sorular çoğalmış Sunrise hanım 😊
Hiçkimseye etkiye tepki yapmadım. Gerek görmüyorum.
o an tepkisiz kalıp yıllar sonra ağır tepkiler verdiğim durumlar var.
daha keyifli oluyor
Pozitif olarak daha fazlasını yaparım. Vermeyi paylaşmayı mutlu etmeyi severim. Karşındakinin mutlu olması bana haz verir. 🤗🌸😎
Bende durum şöyle,
Kim bana nasıl davranıyorsa, aynı davranışı benden de görür.
Çoğunlukla böyledir.
Kindar değilim ama ödeşmek adettendir 😎 iyi veya kötü bir şekilde öderim borcumu.
Zamana göre değerlendirme yaparım, karşılık veririm. ya da susarım.
İyi olana iyi olurum. Kötü olandan uzak dururum.
Etkilenirsem tepki veririm
Evet 10 katı iade🥳🥳
Bana nasıl davrandığına bakarım
Aynısını yapmam, fazlasını yaparım..
Bezdum bezdumm
İyilikte çok yüksek seviye
Gelene öyle giderim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?