Sen bu benzer iki kavramın arasında ki farkı ayırt edebiliyor musun?

Güzel bir şarkı bırakayım.
Sen bu benzer iki kavramın arasında ki farkı ayırt edebiliyor musun?

Güzel bir şarkı bırakayım.
Ben doğuştan hem içe dönük hem utangaç hem çekingen hem de sessiz biriyim bunların hepsi ayrı şeyler içe dönük olduğum için yalnızlığı seviyorum tek başıma vakit geçirmekten hoşlanıyorum enerjimi yalnıztan alıyorum sosyalleşemiyorum insanlarla iletişim kuramıyorum utangaç olduğum için de istemsiz bir şekilde insanlardan utanıyorum insanlar beni görmesin istiyorum insanlardan kaçıyorum kendimi geri çekiyorum kendimi kapatıyorum bunların hepsi hayatımı her yönden olumsuz etkiledi
Utangaçlık güven yetersizliğiyle alakalı bir durum. İçine kapanmış içe dönük bu ne kızım ekşi sözlük soruları gibi 😀
Kalemime saygı duyunuz lütfennn 😌
Saygı duyuyorum totemmm
İnsan anlatınca değişmeyecek şeyleri , ve de, ne kadar anlatırsa anlatsın, karşısındakilerin anladığı veya anlamadığı kadar olduğunun bilincine varınca, içe dönük olmayı tercih eder. Bi nevi susup yükü kendi taşıyacagına karar vermek gibi... Bazılarımız için gerçekten ağır olsa da, gücün simgesidir benim için... Utangaçlık ayrı olay...
Teşekkürler güzellik😍
İç dönük güvensizlikten gelir kimseye güvenmeyiğince kimseye ile bir şey konuşmak istemezsin çünkü güven yok
Böyle olduğun zaman millet seni utangaç bir kız yapıyor Bana öyle diyorlar çünkü ama genel olarak da utangaçlık adam akılı hareket ve konuşmamak oluyor fazlası da sakıncalı tabi
Cevap
3Cevap
İçe dönük insan utangaç değildir çekinmez. utangaç insan konuşmak istese de başaramaz
Utangaçlık; isteyip de yapamamak/söyleyememek..
İçe dönük olmak; bilinçli olarak söylememek/yapmamak..
Utangaçlık başka insanlar yaklastiginda cekinmek içe donukluk baska insanlardan cekilmek
Kısa ve net. 👍
Utangaçlık sosyal anksiyete gibi bir şey içe dönüklük de yılların vermiş olduğu insanlardan soğuma durumu
İstemiyorsan içe dönüksün yapamıyorsan utangaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?