Hayatta yaşadığımız her şeyler bizi bu günkü biz yapandır. Yıllar sonra dönüp baktığımızda, aklımızda sadece kalan anılar ve hissettirdikleri olacaktır.

Hayatta yaşadığımız her şeyler bizi bu günkü biz yapandır. Yıllar sonra dönüp baktığımızda, aklımızda sadece kalan anılar ve hissettirdikleri olacaktır.

İlk insandan itibaren hata yapmak insana has bir özellik olarak var olmuştur. Hata yaparız, ders alabiliyorsak doğru yoldayız demektir. Ama bir hata yaptık, her dersi aldık da diyemeyiz. Hayatta yapılacak hatalar da birmez, alınacak dersler de.
Evet hata yapıyoruz. Evet gelişiyoruz. Ve evet, hata yapmaktan korkuyoruz. Çünkü yıpranıyoruz. Bir hatanın bedelini koca bir enkazın altında kalarak ödüyoruz. Zaman geçiyor, yaralarımızdan geriye tek şey iz kalıyor, bazen derin bazen ince yara izleri... Bunca zamanı, bunca cefayı ve bunca acıyı çektiğimiz bir hatadan dolayı yaşıyoruz. Bir daha çöküş yaşamamak adına ise o hatayı yapmamaya çalışıyoruz. Buna da "ders almak, tecrübe" deniliyor. İnan ki yapılan hiçbir hatanın bize kalan sağlıklı bir yanı yok. Hatadan ders çıkarmak da bardağın dolu tarafından bakmak deyimiyle örtüşüyor. En azından diyoruz, en azından onca cefanın ardından bir daha yapmayacağımı anladım, öğrendim deyip yapmıyoruz. İşte bu yüzden hata yapmaktan korkuyorum. İşte tam olarak bu yüzden Âdemoğlu yaptığı bir hatayı tekrar yapmak istemiyor. Verdiği tecrübe bize kâfidir... Hatanın gerisi geçmişte kalsın, toprağa gömülsün ve bir daha dirilmemek üzere yok olsun.
Eline sağlık 🤭
@İstanbul_bey Teşekkür ederim 🖤🤍
Ben korkmuyorum, hele ki yanımda sen varsan djdjdk
Bunca hataya rağmen heyecanını kaybetmemen ne hoş djdjdjfj
Aslaaağ dhdjfj
Teşekkür ederim canımcım.😏🫰❤️
Vakit kaybediyoruz da ondan
Evet bu da başka bir sorunsal.
Bir şeyleri öğrenmek için illa hata mı, yapmalı insan? 🥺
Keşke bir makinā olsa da o, hatayı yapmaya gerek kalmadan doğruyu yanlışı gösterse 😃
Bazen öyle ama bazen de anlayamıyoruz 🥺
Evet ne yazık ki :(
Mesleğiniz ne bu arada? 😇
En kutsal meslek 😍
Eig için teşekkürler 😊😊😍
Cevap
14Cevap
Gelişmeye yarayan hata var, sana utanç ve üzüntüden başka bir şey bırakmayan hatalar var. Tamamen hangi hataya doğru yürüdüğüne göre değişir korku olayı
Hata yapmaktan korkmam çünkü hatasız kul olmaz ama yanlış yapmak sıkıntı doğurur o yüzden kavramları doğru analiz etmek lazım
Ben her zaman kendimi geliştiriyorum
Demek ki tam olarak olayı anlamamış oluyoruz. Tabi bu mantık ile dur hata yapayım diyemeyiz.
Bu ne ya bu ne vicdansızlar
Çünkü değişikliklere fazla açık değiliz. Genelde hataların bedeli ağır olur ve birilerini veya bir şeyleri kaybetmiş olabiliriz ardından. Etkileri, sonuçları büyük olabilir. Ardından gelen değişiklerle pek hazır olmadığımızdan bir daha bir hataya düşmemek için elimizden geleni yaparız sonrasında.
Ben kendi açımdan ne bir başkasının bana olan güvenini sarsmamak için ne de kendime olan güvenimi sarsmamak için kendimden emin olabilmek için hataya, yanlışa düşmemeye çalışıyorum..
Ders çıkarma ve gelişme hatanın bir süre sonrasında, üzerine düşününce ve farkına varınca oluyor.
Bu aşamaya kadar geçen sürese ise biz o hatanım çilesini çekmiş oluyoruz ve bu hafızamıza kaydediliyor.
İşte bu kayıtlar sebebiyle hata yapmaktan korkmaya devam ediyoruz maalesef.
Oysa korkmamayı başarabilsek çok daha iyi oluyor.
hata yapmaktan hiç korkmadım bu güne kadar hatalarım beni ben yaptı bu güne getirdi zira
neden korkayıım ki..
Hatalardan ders alıp gelişen olgunlaşan insanlar hata yapmaktan korkmaz. Ama aynı hatayı yaşayıp duruyorsa korkutucu olur elbette. Düşünsene 30 kere aynı şey yüzünden üzülüyorsun 😱
Hata yapmaktan korkmuyorum ki... Doğrularımla yanlışlarımla hayat benim hayatım...
Anne baba baskısı , başkalarıyla kıyaslama en büyük etken
Aynı hataları tekrar yapmaktan korkuyoruz...
Hatalar acıtır çünkü. Korktuğumuz şey hata değil hatanın sonucunda karşılaşacaklarımız.
Her insan hata yapar ama bunun önüne de geçilmesi zor oluyor...
Her hata geliştirmiyor da ondan
Bilmem belki çizgide kalmak içindir.
Mükemmeliyetçi toplumumuzdan
Ben hiç hata yapmadım.
Arada oluyor halen
He cevap verin niye
Korkmuyorum ki.
Ders almiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?