Her davranışta eleştirileceğini düşünmek, nasıl düzelir bu?

ortamlarda şöyle davransam böyle düşünürler, böyle davransam şöyle düşünürler diye düşünmekten rahat davranamıyorum. bunu bu kadar düşündürten nedir bilmiyorum. mesela kimi insanın gıcık davranışları vardır ve bunu rahatça emince uygularlar, herkesin karakterini kabul edip bişey demem içten içe bazen sinir olurum, kimi zaman da söylerim çünkü her zaman söylemek de hoş olmuyor. insanlar ise böyle düşünmeden hemen her şeyinizi yüzünüze vurup laf edebiliyorlar belki bundan kaynaklı bende oluşan bi durum diye düşünüyorum ama nasıl engel olurum bilmiyorum. bazı insanlar çok yanlış düşünse bile çevresine insan topluypr mesela senin fikrin doğru olsa bile manipüle etmeye çalışıp o etkiledikleri insanlarla üzerine gelmeye çalışıyor biz halıyız gibi. seni uyumsuz olarak göstermek istiyor. tamam diyorsun siz haklı oluverin bu konuda ama benim fikrim bu değil diyorsun, onların dediği gibi yaptıkça senin haklı olduğunu görüyorlar sonra suspus kalıyorlar. bu gibi durumlarda cidden uğraşmak istemiyorum mesela birilerini manipüle etmektense fikrimi anlatayım düzgünce dinlesin ve mantıklı karar versin diyorum ama insanlar üzerine pata küte gelip fikrini benimsetmeye çalışanları seviyorlar bunu istiyorlar. bir de arkadaş ortamı 3 kişi olunca 1 kişi hep uyumsuz olarak mı görülğr bilmiyorum ki aslında çok uyumlu bi insanımdır.

Her davranışta eleştirileceğini düşünmek, nasıl düzelir bu?