Açtığın yaralar için vicdanın rahat mı, yoksa hakettiler mi diyorsun?

#DeliMavi
20 EYLÜL 2022
Açtığın yaralar için vicdanın rahat mı, yoksa hakettiler mi diyorsun?

#DeliMavi
20 EYLÜL 2022
Annem beni okutmak için çöpten ekmek yedi. babam 96 yaşında ayakkabı boyadı. Bunlar beni ağlatıyor.72 yaşında annem garip gitti. Onlara bakamadım ama kardeşlerim baktı. Şimdi ise yapayalnız ve hayattan yorgunum. 10 tane diplomamı aldım ama hiç bir şeyim yok. Asgari ücrete çalışıyorum
Allah yardımcın olsun
Amin
Çpook… Mesela geçen gün bir arkadaş bana bişey yazdı, ben de ona bilmeden bencilce karşılık vermiştim ama olayın farkında değildim. Aradan bir süre geçti ben durumu anladım. Karşı tarafı ne kadar üzdüğümü fark ettim ve dedim ki kendi kendime. “Bu sana yakışmaz, şimdi git ondan özür dileyip gönlünü al.” Ben de yaptım tabi. Yapıp yapmama gibi bir seçeneğim de yoktu. Ama vicdan devreye girince çok şey oldum, hani ister istemez bir özür dileme girişiminde bulunmak istedim. Sağ olsun kendisi de insaflı yaklaştı duruma. Teşekkür ederim kendisine
Elbette. Haketmeyen ve bana değer veren bir insanı insanı yaralayıp üzdüğümde vicdanım rahat olmaz ki. Onun kalbini onarmadıkça benin kalbim de gögüs kafesinde huzur bulmaz.
Bilerek bir yara açmamaya özen gösteririm. Ama eğer bile isteye bir yara açıyorsam, birinin canını yakıyorsam haketmiştir. Ne vicdanım rahatsız olur ne aklım kurcalanır. Bilmeden kırdığım üzdüğüm insanlar için de zaten bilmediğim için vicdanım yine rahat olur. Şayet öğrenirsem de telafi etmek için elimden geleni yaparım.
Cevap
22Cevap
hayır etmiyor.
Kimsede kalıcı yara açtığımı sanmıyorum. Olmuşsa kendi kendileri yapmıştır haketmişlerdir.
İncinsem de incitmedim, yaralansam da yaralamadım. Vicdanım rahat. Haketmediğim şeyler yaşadım, hazmetmeye çalışıyorum... İntikam? Gereksiz... Allah, evren, karma, adına ne dersen de, ona havale ettim.
Yara açsaydım mutlaka ederdi ve kesinlikle telafi ederdim..
Çok şükür vicdanım rahat..
Herkes bir şekilde yaptıklarının sonucunu yaşar. Nerede hata yapıyoruz diye, önce kendimize bakmalıyız.
Kimseye bile isteye bi yara açmadım çok şükür bu konuda vicdanım rahat… bana açanlar düşünsün… 🤷🏼♀️🥲
Ben kimseye yara açmadım he açtıysam da elime bıçağı onlar önceden vermiştir. İçim de vicdanım da aşırı rahat.
Yara açtığımı hiç sanmıyorum ya. Yara nasıl açılır ki? 😄 biri bana söylesin
Hak edenler için üzülmüyorum hak etmeyenler için üzülüyorum
izah edeyim alttaki cümle ile ;
under my in dick kasımpaşa !
Vicdansiz oldugumu söylerler.. ama degilim.
hak etmislerdir ki acmisimdir vicdanim da hic sizlamiyo
Vicdan yaralayacak hatalar yapmamaya çalışıyorum
Vicdanım rahat kimseyi bilerek isteyerek bundan keyif alarak yaralamam
Kimseye yok yere yara açmam. Açtıysam benim için bitmiştir ve vicdanımı rahatsız etmez.
bazen öyle bir oluyor ki yıllar geçse de insan üzülüyor
neden profil siyah
Bizde vicdan azabı ağır bastığı için.. yara açan değil yaralı kalmaya razı olan kişiyiz..
mazen muhasebe etmeye bile korkuyorum o kadar yanlış yaptıkki hesap sabaha kadar bile bitmez
Bu konuda bir kişi var emin olamadığım. Vicdanım da kararsız.
Inanki öyle kimseye bile bile haksızlık yapmadım
Benim açılan yaralarımı kim kapatacak?
Yara actigimi dusunmuyorum
Vicdanım o konuda çok rahat.
Yara açmadım
Vicdanen rahatım.. yapanlar düşünsün
boşuna açmadım o yaraları, etmiyor.
Ben ateşim dedim onlar yanmayı tercih ettiler
Hiç kimseye yara açtığımı düşünmüyorum
Genelde yarası açılan hep ben oldum
Yara bana açılıyor ki yara açamam ben...
Yara açmadım vicdanım rahat
Herkes hakettiğini yasar
Yara açmadim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?