Eşime haddini nasıl bildiririm?

Merhaba arkadaşlar daha önce de eşimle ilgili bazı sorunlarımı paylaştım sizlerle, yardımcı olmaya çalıştınız öncelikle hepinize içten bir teşekkür ederim.

Bu defaki sorunum yine eşim
İçimden atamadığım bir durum var
Ben eşimin ikinci eşiyim aramızda 12 yaş var.

Eşimle ilk evlendiğim sıralar aşırı hatta paranoyakça kıskançlıkları vardı. Bu durum çirkin yakıştırmalara kadar vardı. Erkek bir ünlü hakkında haber okumam, erkek bir komşuyla konuşurken anlık gülümsemem onun için evli bir kadına yakışmayan hareketlerdi bunu böyle nazik dile getirmedi tabii affınıza sığınıyorum o.. u yerine koydu hep. Bunlar içimde yaradır.

Ben üni. mezunuyum kendisi değil onun isteği doğrutusunda sadece özel ders veriyorum ve atanmaya çalışıyorum harici işlerde çalışmamı asla istemiyor (Erkek bulunan ortama girmemi istemediği için memur olursam sorun yok ama) Bende tam iki senedir evdeyim bir yere gitmiyorum ne geçmişimde ne de evliyken abes bir tane hareketim olmadı markete bile beraber gideriz o derece. Yani bana bu yakıştırmaları yapmasına neden olacak tek bir sebebi yok.

Benden önceki eşi tabiri caizse bana göre manken gibi ancak benden büyük. İlk zamanlar onu ep eleştirir tek hatalı olarak onu görürdü ben kendisini tanımamama rağmen eski eşini savunurdum senin bir yanlışın olmasa böyle yapmazdı vs gibi.
Eski eşinin resmini ilk gördüğümde eski eşin güzelmiş demiştim o da 'güzel olsa ne olacak karakteri 5 para etmedikten sonra' demişti.
Geçenlerde yan komşunun kızı eşimin eski eşini görmüş yolda akşam bana uğrayıp onu gördüğünü 'ablaa x abinin eski karısını gördüm Allah'ın gücüne gitmesin senin annen gibi duruyor x abi senin kıymetini bilse keşke yüzü delik deşik heryeri sivilce' şeklinde anlattı şakayla karışık dedikodu yapmamasını beni de ilgilendirmediğini söyleyip yolladım.

Nedense şeytan dürttü gereksiz de olsa biraz da yumuşatarak eşime 'yandaki kız eski eşini görmüş bana göre oldukça çirkin olduğunu söyledi' dedim
Güncellemeler
+1 yıl
Eşimin tepkisi aynen şu: 'yooo xxx güzel bir kadındır bir kere' bu içime öyle oturduki anlatamam bir de hani beni kötü kadın yerine koyuyordu eşim, eski eşi yıllardır şarkıcılık yapıyor barlarda uzunca bir dönemde dansözlük yapmış sözleriyle yine canımı acıttığı bir gün dayanamadım ve 'beni eski eşinle karıştırıyosun heralde en azından ben dansöz ve şarkıcı değilim lafını bil ' demiştim buna da cevabı aynen şuydu: 'o işini namusuyla yapıyor'...
Güncellemeler
+1 yıl
Öğretmenlik yapan evden çıkmayan geçmişinde en ufak lekesi olmayan ben namussuz tam tersim olan eski eşi çok namuslu.. Bunları acı bir şekilde ödetmek istiyorum eşime asla kısasa kısasla değil lütfen bana etkili yöntemler söyleyin.
Eşime haddini nasıl bildiririm?