Bazi sıkıntılarım oldugunu dusunuyorum. Hassas ve cabum kırılan biriyim mesela. Zaman zaman sosyal ortamlarda gerginlik yaşıyorum. Kaygim son zaman zamanlarda daha fazla. Hayatimi kontrol edemiyorum gibi gibi sebeplerden bir danismanlik hizmeti almak istiyorum.
Ama sorun ve kafami kurcalayan nokta şu. Gidersem ilk kez psikologa gideceğim. 22 yasinda yeni mezun olmus, atanmak isteyen biriyim. Nette bazi kisiler psikologa gitmenin, psikolog kaydi olmasının meslekte sorun cikardigini yazmislar. Bu yüzden gitmeye cekiniyorum.
Devlete ya da ozel hastaneye gitmem buyuk ihtimalle. Kendi muayenehanesi olan, xxx danismanlik merkezi/xxx psikoloji seklinde kendilerine ait özel yer açmış olan psikologlardan birine giderim muhtemelen, seans ücretleri beni aşmazsa eger.
Boyle özel kendi muayenehanesi olan psikologlarda kayıt oluyor mu? Ben bana konulan psikolojik tanıyı ya da psikolog kaydı yapıldığını e nabizdan falan görür müyüm boyle yerlerde?
Yoksa bu tur kendi danismanlik merkezi olan ya da kendi özel yeri olan psikologlar daha mi gizli oluyor bu durumlar. Yani sadece benimle ilgili sisteme yansimayan ama ellerinde terapiyi kolaylastiracak dosya mi bulunuyor?
Benim derdim sisteme yansımaması. Yoksa coktan ozel bir hastane de ya da devlete gitmistim. Bu kadar para vermeyi de goze almazdim. Bu konuda bilgisi olanlar gerekli aciklamalari yaparsaniz cok memnun edersiniz beni.
Ilerdeki meslek hayatimda bugun gittigim ve aldigim bir karar etki etsin istemiyorum haliyle. Saglik onemli elbette ama o kadar emek verip, gencligimi, yillarimi verip hazirlandigim universite sinavi ve yine gece gunduz meslek sahibi olmak icin vizelere, finallere calistigim emek verdigim seylerin bir psikolog kaydi yüzünden heba olmasini istemiyorum takdir edersiniz ki.
Bir de gercekten ben gittim ve bana cok faydasi oldu, cok iyi hissediyorum, bakis acim degisti, kendimle ilgili bircok sorunu hallettim duygularimi, kaygimi yonetebiliyorum artik diyebiliyor musunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer