Bence iki taraf içinde öyle. Kadınlarıda erkekler daha iyi tanırlar erkekleride kadınlar daha iyi tanır. Insanlar genelde kendine ayna tutamazlar. Ne istediklerini kendinden önce karşısında onu iyi tanıyan biri daha iyi bilebilir. Ben pembe sevmem diyen kadına pembe bir elbise almayı akıl eden erkek gibi. Veya "Ben güçlü kadın severim" diyip ama kendinden aciz gördüğü kadınlarla evlenen ilişki kuran erkek gibi. Genel durum böyledir. O yüzden aslında burada erkeğe sormak istediklerinizi kadınlara, kadına sormak istediğinizede erkeklere sormalısınız.
Erkekleri onlardan daha iyi tanıyan kadınlar değilmi?
kimse maval okumasın, asla tam olarak kimse kimseyi tam olarak tanıyamaz. Tanımak ömür boyu sürer. her yaşta her olayda yeni birşeyleri her iki taraf birbirne tanıtır devam eder.
Çoğu erkeğin kafa yapısı hem basit, hemde birbirinin aynı. Neyi neden yapıyoruz, neyi nasıl seviyoruz, ne durumda ne cevap veriyoruz hepsi aynı. Sadece bunları farklı yollarla yapıyoruz çünkü yaşantılarımız ve değerlerimiz farklı. En basitinden, bi kadın bi erkekten red yediyse, bin tane şey düşünür. Niye istemedi? Başkası mı vardı? Bende mi sorun var? Yanlış bişey mi yaptım? 10 ay önce kurduğum cümle mi hoşuna gitmedi? Daha çok şey vardır hem de abartılı abartılı. Burada da görüyoruz zaten böyle saçma takıntılı soruları. Ama bi reddedilen erkekse cevap basit. Ya başkası var diye şans tanımadı ya da beğenmedi. Bu bi misal olabilir, ama çoğu konu böyledir. Bu yüzden erkeğin erkeği anlaması kolaydır. Çünkü çoğu konuda aynı şekilde düşünür. Ama erkeğin kadını anlamasına imkan tanımıyorum çünkü kafa yapımız o kadar karmaşık çalışmıyor. Kadının erkeği anlaması için de, karmaşık değil basit yapıda olması gerek ki empati kurabilsin. Ona da ihtimal vermiyorum. Çok uzun oldu beh.
Bence yeterince deneyimi olan erkek kadınları gayet iyi taniyabilir. Aynı şekilde kadınlar erkekleri tanıyabilir. Verdiğin örnekte erkek başka birini tercih ettiyse yine bunu kadınlar anlar neden onu tercih ettiğini veya beğenmediyse neyini beğenmediğini kadınlar anlayabilir. Cinsel olarakta aynı kadın neyden hoşlanacağöni bilmezken deneyimi olan erkek bilir. Şimdi senden farklı olarak deneyim demek istemiyorum çünku zaten deneyimli insanlardan bahsediyoruz. Ergen aşıkların hayallerinden değil
Deneyimli erkek/kadın konusunda haklısın, ama onların azınlık olduğunu unutmayalım. Bu yüzden genel konumuzun tüm erkekleri/kadınları kapsadığını varsayarak konuşmam gerekiyordu. Ki kafası çalışan, deneyimi olan bir erkek, kadınları elbet çok iyi anlayabilir, ama bu erkekleri anlamayacağı anlamına gelmez. Gerçi daha mı iyi anlar, yoksa onlar gibi olmadığı için daha mı az anlar? Orasını bilemiyorum.
Anlamak değil aslında tanımasından bahsediyorum. Kişi kendini karşısındaki kadar tanımaz bence. Mesela biri kendine çok güzel kıyafet alır yakışmaz ama kendisi değil bunu daha çok karşisinda duran anlayabilir
Ama konu kendimizi tanımak da değil. Erkeği mi daha iyi anlarım, kadını mı? Erkeğim, erkeği. Giyim konusu da bir ilgi alanı, bunun için tanımaya gerek yok. Hiç tanımadığın biri için de yakışanı tahmin edebilirsin.
Benim bu zamana kadar ettiğim tecrube buna dayanıyor bilmiyorum belki ilerki zamanda değişir. Ama bir kadın olarak ben kadınları pek iyi anlamam mesela. Diğer kadın ne ister bilemem. Erkekleri iyi tanırım aklından geçeni, yapmak istediğini, gelmiş geçmişini, zevkini kısa bir görüşle anlayabilirim. Dediğin gibi basit olduklari içinde olabilir
Kimsenin kimseyi tanıdığı yok. Kaç milyar insan varsa bu dünyada hepsinin karakteri farklıdır ve yaşadıkları hayat farklıdır. İki cinsiyetinde bunu kavraması gerekir. Kimsenin kimseyi tanıdığı yok.
Tanımaktan kastım karakter değil. Soruyorlar ya hani ya erkek arkadaşim boyle dedi neden acaba veya kizlar neyden hoşlanir gibi sorular bunları bence karşı cinsleri daha iyi anlar
En İyi Cevaplar