Annem beni çok zaman yalnız bırakmıyir 18 yaşındayım nereye ilk defa gidersem hep benimle geliyor markete falan annemle giderim arkadaşlarımlada dışarı çıkarım ama nadiren mesela ben tek dışarı çıkamıyorum kalbim hızlı atıyo herkes bana bakıyor gibi hissediyorum artık annemin önüne geçmeye çalışıyorum biryere gidince annemle değilde arkadaşımla ve ya çok yalnız çıkmak istemesemde yalnız gidiyorum bu sene okulumuda erteledim hiç sosyalleşemeyeceğim diye çok korkuyorum mesela biriyle ilerde evlensem nasıl onunla yüz yüze konuşurum diye de düşünüyorum bu durum çok zor hiç erkek arkadaşda yapmıyorum yapamamda çok utanırım kendimi çirkin hissederim bilmiyorum neden böyle
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Öncelikle bir sorununu problemini halletmeden kalkıp 18 yaşında yok evlenirsem ne yaparım eşimle konuşamam ilişkim olmaz tarzı düşüncelere kapılman bana biraz kötü geliyor yani hiç gerek yok daha çok erken bunları düşünmek için adım adım gideceksin madem ortada sorun olarak gördüğün bir şey var seni rahatsız eden bir şey var o zaman önce onu halledeceksin çözeceksin ondan sonra evlilik koca eş bunları düşüneceksin
Sosyal fobin olduğunu düşünmüyorum çünkü aslında bakılırsa herkesin sosyal fobisi vardır çünkü hemen hemen herkes artık böyle şeyler yaşıyor neyse kendine sosyal fobim var deyip böyle hastalık rahatsızlık üretip daha da kötü bir hale sokma durumunu
Büyük ihtimalle her yere annenle beraber gittiğin için tek başına olup özgüven kazanamadın çünkü yanında annen olduğu zaman annene güveniyordun Sen bir yanlış yaptığında annen arkanı toplardı veya sen konuşmazdın annen konuşurdu senin yerine böyle şeyler yaşadığını ve düşündüğün için şu an tek gidince acaba ne yapacağım yanlış mı yapacağım yanlış yapsam arkamı kim toplayacak tarzı endişeye kapılıyorsun ancak yaşın henüz çok genç zamanla annen de seni bırakacaktır zaten vakit geçtikçe geçer bu durumunda merak etme01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama hiç konuşamıyorumda mesela evde diyorum birisi bir şey söyleyince bu cevabı veriyim ama dışarda olunca olmuyor sanki yanlış söylüyorum gibime geliyor
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Kimse senden üstün değil ayrıca bu ülkede en son utanman gereken ülke hatta birçoğuna göre daha düşüncelesin emin ol kimse yolda seni görünce hakkında kötü düşünmüyor hatta düşünmüyorlar bile olumlu düşünürsen iyi hissedersin kendini huzursuz edecek şeyler düşünme kimsedende çekinme kendin ol daha fazla sevileceksin emin ol
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim evet hep kendime böyle güzel şeyler söylüyorum ama bazen olmuyor işte
- +1 yıl
Psikolojik destek alabilirsiniz ya da üstüne giderek alışabilirsiniz.
- Soran+1 yıl
Nasıl üstüne gide bilirim?
- +1 yıl
Çekinmekten yaptığın şeyleri yap bi tür korkularınla yüzleşmek gibi arkadaş ortamı yapmayı dene buluşmayı dene bi cafede falan mesela içeceğin kahveyi almaya sen git sırada falan bekle bir sürü şey var daha nediyim yapmazsan geçmez zaten ergenlikte genelde böyle oluyor bende de bi aralar cidden vardı ama farkettim ki ne kadar evcimen olursam o kadar asosyal oluyorum artık şükürki değilim 🙂
- Soran+1 yıl
Aslında yakın arkadaşlarımla buluşuyoru ama tanımadığım hiçkimseyle konuşmayıda sevmiyorum
Bnde de vardi bu bende böyle düşünüyordum ama sonra attlattim şöyle düşün hepimiz insanız kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok. birileride benim hakkımda ne düşünür diye düşünme kim ne düşünürse düşünsün. Sen kendin ol nasıl olmak istiyorsan öyle ol
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
Dünyada Allah insan dışında bir çok varlık yaratmış açıksan ortunmeyi dene ve namaz kıl her şey gecer bana da oluyordu kalp çarpıntısı heyecan yüzün farklimi peki?
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Yüzün farklı ne demek
- Soran+1 yıl
Hayir aksine
- +1 yıl
Hayır sadece ailen tarafından pısırık ve özgüvensiz yetiştirişmişsin onlardan uzaklaşmayı başarabilirsen düzelirsin
011 Yorumla- Soran+1 yıl
Teatroya falan gitmek istiyorum bunun için ama bize göre değilmiş öyle şeyler
- +1 yıl
Kırılma ama boş bir ailen var dediğim gibi bir şekilde onlardan uzaklaşman lazım yoksa eninde sonunda seni de kendileri gibi yaparlar.
- Soran+1 yıl
Hayır kırılmam aslında her şeyi yapan ailedir ama kişi kendiside birşeyler yapması lazım ona da izin vermiyorlar
- +1 yıl
fiziksel olarak o ortamdan o zihniyetten uzaklaşmak için paran yoktur fakat zihinsel olarak kendini kurtarabilirsin daha çok yalnız zaman geçirmelisin daha çok yalnız bir şeyler yapmayı denemelisin daha çok kendini isteklerini tanımalısın engel oluyorlarsa da gizli yap mesela bu hafta bir gün yalnız sinemaya git.
- Soran+1 yıl
Evet haklısınız bunu deneyeceğimm mutlaka annem şunun farkında değil ben kendimde tek birşeyleri başarabilirim ama anlamıyooor
- +1 yıl
Kesinlikle başarabilirsin her şeyi başarabilirsin
- Soran+1 yıl
Böyle yaptıkları zaman insanın evden gidesi geliyor
- +1 yıl
Yok dışarısı emin ol paran yoksa evinden çok çok kötü çok çok güvensiz. Güvenli bir ev için kendi hayatını kurana kadar onlara katlanmalısın
- Soran+1 yıl
Evlenmem gerek onun için ama yaşım da çok az 20 yaşım olsa bişey olmaz evlenirim şubatta 19 olcam
- +1 yıl
Bir tutsaklıktan başka bir tutsaklığa okul vs okuyup kendi ekonomik özgürlüğünü alman öncelikli olmalı sonra istersen evlenirsin.
- Soran+1 yıl
Bu sene kaldı okulum önümüzdeki sene 🥲
- +1 yıl
Garip durum seni çok seviyor Hani başkaları olmasın diyor yanında Lakin evlendiğinde nasıl olacak gerdege de siz de mi girecek
00 Yorumla büyüyünce sosyalleştikçe geçer hepsi psikolojik bunlar
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Kaç yaşımda acaba🥲
- Soran+1 yıl
Tabi
Merak etme bu zamanda artık normal insan kalmadı.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
psikoloğa git
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ona da annem izin vermiyor psikolok gereksiz diyor
Evet
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi