Kendine yabancılaşmaktır.. Kendini kandıran, karşısındakini de kandırmış olur mu? İşte asıl mesele bu..

Kendine yabancılaşmaktır.. Kendini kandıran, karşısındakini de kandırmış olur mu? İşte asıl mesele bu..

Muhtemelen geçmişte daha silik bir hayata sahiptir diğerleri kendisinin de farkına varsın diye, daha görünebilir olmak için, olmadığı biri gibi gözükebilir ruhu bu sahte kişilikte huzur bulur ama kendine yabancılaştığının farkında değildir. Kendini tanıyamadığın bir noktaya evrilir bir süreden sonra “kendim olmaya karar verdim. Nasıl birisiydim?”der iyi de kim olduğunu hatırlamıyorsun eskiden olduğu kişiye dönmek imkansız hale gelir olmadığın sahte bir insanın hayatını yaşamak zorundadır. Tanıştığı kişileri samimiyetsiz olduğunu biliyordur kendini kandırıyordur bir başkasını değil.
*Kişiler
Olduğu gibi görünmeyi b. ktan bulurlar çünkü zaten b. ktandırlar.. Yani aslına bakarsak olduğu gibi görünmesi de şart değil ki zaten er ya da geç fire veriyor o zaman gülmesi zevkli.. 😄 Keyifli geceler..
Teşekkürler Şero 😂🥂
ahah bundan sonra sana şero diycem yavru 😂 kötü kedi şerafettin vardı ya ismin serap olunca uydu gibi ahdh
Smell yaa sesli güldüm 😂😂o zaman dinleyelim şarkıyı 😂😂severim bu şarkıyı 🖤"yok mu senin bir yedeğin kötü kedi Şerafettin" 😬😬😂
https://youtu.be/hVcVsoyqwnQ
ahaha aynen bende seviyorum ya 😂 şerodan tüm site halkına gelsin 🤣🥂
Aslında zor olduğu için değil. Oldukları kişi kötü olduğu için ya da oldukları ile olmak istedikleri kişi arasında uçurumlar olduğu için oldukları gibi davranamazlar.
Kendi hayatlarını başkaları için yaşıyorlar. Bu yüzden olduğumuz gibi görünmeyi kaldıramazlar. Doğrusu şu ki kıskanırlar, aşağı çekmek için bir araba laf ederler
Cevap
35Cevap
Olduğu gibi görünmek genelde doğru olan gibi gelse de bazen çok açık biçimde kendini zayıflıklarını yansıtmak insana uzun vadede zarar verir. Her daim biraz sırlı kalmak iyidir
Rezil olma, yanlış anlaşılma veya dışlanma korkularından dolayı rol yapma gereği duyarlar. Bir nevi yalnız kalmamak adına olduğundan farklı görünürler
İnsanlar kendileri olamayınca başkası oluyorlar
Ben olduğum gibiyim beni seven bu şekilde sevebilir
Bu soruya edebi bir şekilde gönderme yapayım. Ümit Yaşar Oğuzcan şiiridir. :)
Sanırdım gündüzdü onlarla gecem
İçimde ümitti dost bildiklerim.
Ne zaman yıkılıp yere düştüysem
Bırakıp da gitti dost bildiklerim.
Hepsi varken baharımda, yazımda;
Kışın bir burukluk kaldı ağzımda,
Seneler senesi oysa gözümde
Cihana eşitti dost bildiklerim.
Nerede o sözlere kandığım günler?
Her gülen yüzü dost sandığım günler;
Acıdan kahrolup yandığım günler
Ta canıma yetti dost bildiklerim.
Meydana çıkalı asıl çehreler
Aydınlanmaz oldu artık geceler
Yalanlar tükendi, indi maskeler
Birer birer bitti dost bildiklerim.
Korkar oldum bana "dostum" diyenden
Yoksa yok olandan, varsa yiyenden
Ne onlardan eser kaldı ne benden
Beni benden etti dost bildiklerim.
aslında zor değil ancak zamanında olduğu gibi görünmek onları biraz fazla yaralamışda olabilir bu durumda hemen açık etmiyorlar kendilerini
başka bir amaç için değilse de bu açıdan da bakmak lazım:)
Genellikle herkes o şekilde davranıyor her yerde kendini olduğundan farklı tanıyor gösteriyor e böyle olunca ilişkilerde tiyatroyaya dönüyor yani eskiden insanların aşkları farklıydı tatları renkleri şimdi standart kızlar kaçıyor erkekler kovalıyor kız bakıyor diğer arkadaşları sevgilisine nasıl davranıyor oda öyle davranıyor erkelerde öyle hep standart kişilikler davranışlar
Gerçek rolüm çekingen, sessizdi fakat bunu rahat konuşkan, çocuksu yaptım
Bana diyorlar ciddi ol felan maalesef böyle bişiy olmıcak
Ruhumun açıktan görülmesi gerek ruhsuz deilim
Gerçek rolünü göstermemin zorluğu imsanlarım beni görmemesi sıradanlaşıyorum çünki
Kendilerini öyle kabul göremeyecekleri korkusu için kendilerinden vazgeçiyorlar bence.
Dışlanma korkusu olabilir. Bazı insanlar da olmak istedikleri kişi gibi davranır. O kişi olduğuna kendi bile inanır. Kandırdığının farkında bile değildir aslında. Tutarsız davranışlarından anlayabilirsiniz.
Güzel bir paylaşım, görsel çok iyi. :) Eline sağlık.
Ben, hiç görünmemeyi tercih ediyorum. Olduğum gibi göründüğümde bağlılığımın ve iyi niyetimin kötüye kullanılmasına, kırılmaya, harcanmaya çok açık hale geliyorum çünkü... Bu durumu da sevmiyorum.
Kendilerini oldukları dışında biri olarak gösterince daha çok sevileceklerini düşünüyorlar belki de. Beni ben olduğum için sevmeyecek kişiyle ne işim olur ki?
karşısındakini olduğu gibi görmek, olduğu kabul etmek çok zordur. bunu başaranlar da büyük bir olgunluğa ulaşmış kişilerdir.
Çünkü olmak istedikleri karakter veya yaşamak istedikleri hayat onlara çok uzaktır, o yüzden... mış gibi olmayı seçerler.
Etrafındakileri kaçıracağını düşünüyordur, maskelerin altında yaşıyordur. Sebep bu
Olduğu gibi olan kendini beğenmediği içindir.
Kimse kendini servis edecek kadar beğenmez çünkü
Basit olmqk dünyanın en zor şeyi bence, çünkü basitlik karmaşadan sonra ortaya çıkabilen bir şey.
Kimse olduğu gibi görünmez. Zaten insanın olduğu gibisi hiç çekilmez.
olduğum gibiyim ben. başkası için de yorum yapamayacağım çünkü hiç o kulvarda bulunmadım.
İnsanlar her türlü karaktere sahip olabilirler çünkü zor gelemez bence
Karanlık ve aydınlık yönlerimize tam olarak yüzleşmediğimiz için
Kendi olduğunda sevilmeyeceğini bilen insan olduğu gibi göstermekten çekinir.
Karşısına çıkan insanlar farklıdır çünkü onlar gibi olmak isterler
Çünkü görünmek istedikleri rolü oynamayı severler..
Çünkü gösteriş kadını da erkeği de büyülemek demektir m
Çünkü kendinden kaçıyor herkes kimse ben kimim neyim özümde diye düşünmüyor herkes neredeyse oraya gidiyor herkes ne yaparsa aynısını yapıyor ve hiç düşünmüyor ya yanlışsa diye haliyle ortada bir larakter ya da kimlikte kalmıyor
ister doğru bul ister yanlış bul herkes senin kendi ailen gibi davranmaz dışarısı acımasızdır bu yüzden bir insanın dik durması kendini buna hazırlaması bence en normal haldir bazıları buna ego der ama ego değildir savunmadır
Kendinden kaçtıkları için.
Maalesef işlerine gelmiyor
Kimse olduğu kişiden mutlu değil. O yüzden olmak istedikleri kişinin peşindeler.
Olduğu kişiliği söyleyince elestirilip sevilmeyeceginden korktugu icin farklı gosterir insanlar kendini. Bana göre özgüven eksikliğinden.
bu kadar felsefi olmaya gerk yok.
kimse şeytanlarını ortaya sermez, sererse etrafında insan kalmaz. bu kadar basit
İşin absürt yani bundan şikayetçi olanların neredeyse hepsinin böyle olması :D
İnsan her zaman karşısındakini kendi istediği kalıba uydurmak ister
Zor değil, hele senin benim yaşlarımda hiç değil
İnsanların beyninde her tilki döner çünkü
Bilmem var öyle insanlar ama uzak duruyorum
düşününce her şey zor geliyor aslında
Öyleyiz abla bizi seven olduğumuz gibi sevsin.
Haklısın bu özgüvensizlik ve kandırmak
İnsanlar iki yüzlü valla zor gelmez onlara
Bunu annamak işlerine gelmiyor
bende anlayamadım maalesef
Çünkü insanlar seni anlamaz.
Çünkü çoğu insanin yüzunde maske var iki yuzluler
Kendileri olamadıkları için
Olur. Karşındakini geçtim, kendine saygısı olmaz.
Böyle yapmaya alışmışlar ondan
Çünkü eziklerdir.. özentili.. takıntılı ve pislik
Kendine katlanamazda ondan
Manyaklar çünkü
Acıları göstermek iyi degil hep gülüp geçmeli
Cunku kimse kendi konunundan menun degil
Coğu insan yapmacik
Yooo gelmiyor
Rol kasiyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?