Hele ilişkilerini arkadaşlarına anlatan, paylaşan, akıl alanlara.. Senin aklın yok mu? Sen mi seviyorsun başkası mı?
Delirdim sabah sabah..
Hanımlar! Biri hakkında, hiç tanımayan birinden akıl almayı cidden ne zaman bırakacaksınız?
Şu yaşıma geldim bu kadar saçma ve ahmakça soru görmedim..
Hiç tanımadığımız birinin, hiçbir zaman bilemeyeceğimiz hisleri, duyguları ve fikirleri hakkında biz nasıl yorum yapabiliriz? Fikir yürütebiliriz?
Karakterini bilmiyoruz, fikirlerini bilmiyoruz, hatta bu kişi erkek mi o bile meçhul.. Belki de öyle biri yok?
Yahu karakter analizi yaparken bile insanın bir imzası, bakışı, davranışından doneler alınır.. Onlar bile yokken yorum istemek neyin kafası?
Vazgeçin şundan artık ya! Sizin tanıdığınız kadar kimse tanımıyor! En doğru kararı siz verebilirsiniz! Yeter artık..

Herkes iyi bir aileye doğamıyor, iyi bir sosyal çevreye de sahip olamıyor. Bu nedenle hatalara daha da meyilli oluyorlar. Aklıbaşında görünen kirişlerden fikir almak bana anormal gelmiyor. Öngörüleri daha güçlü olduğu için insanları iyiye sevk etmek de bence herkese nasip olacak şey değil.
ve hatta insanlar artık ucret karşılığında pekcok konuda danışmanlık alıyorlar. Bilemiyorum bunlar bana normal geliyor.
Buradaki hanimefendi de sizin site icindeki durusunuza istinaden fikir almak istemis olabilir. Dogru ya da yanlis.
Mesaj kutunuza bırakılmış bir notu acık etmeyi uygun bulmadim. Sizinle bagdastiramadim diyebilirim. Belki o hanımefendi bu yazılanları görecek ve mahcup olacak. Bu kısmı bir miktar beni rahatsız etmiş olabilir. Başkası yapsa sırıtmazdı ancak sizde güzel durmuyor nedense.
Eleştiriniz için teşekkür ederim ama bunu sadece bana yazmadığına eminim..
Çünkü yukarıdaki verdiğim tepkiden sonra bana uzunca bir kahkaha attı.. Bu beni çileden çıkardı..
Sizin zannettiğiniz gibi beni tanıdığını da düşünmüyorum.. Ayrıca kendisini gizleyerek ifşa etmedim.. Bunu kimseye yapmadım, yapmam..
Sonuçta bana ilk yazan, benden yardım isteyen ilk kişi değil..
Bu ve buna benzer soru tiplerinin sitede de gereğinden fazla sorulması saçma geliyor..
Gönül ilişkisi de olsa çift terapileri var orada bile karşı taraf dinlenmeden görüş ve yorum yapılmaz..
burada hiç tanımadığım biri hakkında benden ya da bir başkasından fikir istenmesi çok saçma.. Tanımıyorum ki, aklından ne geçti ne yapmaya çalıştı bilemem ki yorum yapayım? Tanısam yine bir yorumum olur..
Tamamdır, ben sizi anlıyorum bence siz de beni anladiniz.
Anladım elbette.
Başkasından medet ummak çok basitçe bir davranış. Hele ki tanımıyorsan, onun senin hakkında tek bir fikri bile yoksa..
Adam münecim mi bunları anlasın, sana cevap versin. Cahillik mi, ahmaklık mı, çocukluk mu bilemiyorum ama insanlar özellikle bu sitedekiler kendilerine bir çeki düzen vermeli. Rezil olduklarıyla kalıyorlar. 😅
Kolay sinirlenmem ben ama böyle mantığı olmayan şeyler beni öfkelendiriyor..
Ya sanırım görüşlerinizden falan "bu aklı başında, buna akıl danışabilirim" diye düşünüp soruyorlar.
İşte insanın sinirlenebileceği yerler de oluyor. Ben de soru soracaktım sormayım mâdem, korktum diyormuşum. 😂
Gülün yahu sinirlenmeyin
Estağfurullah.. Dedim ya kolay sinirlenen biri değilim.. :)
Yardımcı olabileceğim her şeye yardımcı olurum..
Ama gönül işlerinden de anlamam ki? Anlasam evliydim :))
Bana bunun sorulması abes olur.. Hele tanımadığım biri hakkında sorulması.. Neyse :))
Sorunuz varsa da sorabilirsiniz.. :)
"Anlasam evli olurdum" güzeldi 😅
Yok yok gülün diye takıldım sadece, olursa sorarım ama gönül işleri olmaz. 😅 Sağolun ☺
Teşekkür ederim tebessüm ettim :)
Bunu özellikle sorularda da çok yapıyorlar. Sevgilim şunu yaptı acaba ne anlamalıyım, eşim böyle dedi ne yapmam lazım, sevgilimle bunu yaşadık acaba bir şey olmuş mudur, bu böyle uzar gider. Olayın tamamını, kişilikleri, davranışları, birbirleriyle iletişimlerini bilmeden nasıl bir yorum bekliyorlar anlam veremiyorum.
Bu kadar sinirlenecek ne var anlamadım cidden. Kendi düşüncesi elbette vardır lâkin farklı bir bakış açısından fikir almak istemiş olabilir. Bazen insanlar acaba diye sorar kendine ve yardım isteyebilir. Böyle sorular bana da geliyor fakat bu kadar agresifçe yanıt vererek kimsenin kalbini kırmıyorum.
Detayda anlattım neden öfkelendiğimi gerekçesiyle.. Anlamadıysanız diyecek bir şeyim yok..
Okudum, anladım. Gerekçen absürt geldi. Kızcağız, dışardan bakınca seni hâlden anlayan, anlayışlı biri zannetmiştir. Ne bilsin böyle olduğunu.
Kıza sinir bile olmadım, sana sinir oldum.
Keyfiniz bilir.
Cevap
3Cevap
Aynı soru banada geldi. Jsjk
Hani bazı insanlar bazı gerçekleri bilse bile yine sorarlar ya bunların yaptığı bu hesap.
Bence kişinin niyeti gerçekten yardım almaksa, karşıdaki kişiye eza da vermiyorsa akıl alınabilir, bunda bir beis görmüyorum ben.
Sonuç olarak burası bu amaçla kullanılan bir site. O kişiyi açık etmektense mesaj kutunuzu kapatabilirdiniz.
Kimseyi açık ettiğim yok.. Bu tarz sorulara örnek olsun diye paylaştım.. Kimseyi incittiğim de yok..
Çünkü bu konuda benim ya da bir başkasının yardımcı olması için o zatı tanıyor olmamız ya da daha net verilerin olması gerektiğini söyledim..
Bunun dışında kimsenin yardımın bir anlamı olmadığını, olmayacağını söylemeye çalışıyorum..
Malayani bir çaba..
Herkesin benimle özel olarak paylaştığı, dertleştiği şeyleri aşikar edecek değilimz öyle bir insan olmadım.. Bana anlatılan bende kalır..
Ancak bu şahsı tanımıyorum.. Ve bu tepkiyi verdikten sonra bana uzunca bir kahkaha atması, bunu ne kadar ciddeye aldığını gösteriyor..
Bu tarz soruların sitede de sıklıkla olması beni öfkelendiriyor.. Ben insanlara yardımcı olmak isterken, kişilerin bu kadar lakayt tavır sergilemesi, beni bu soruyu sormama itti..
Böyle sorulara zaten sitede cevap vermiyorum ama özelden de sorulunca bunun artık bilinmesi gerektiğini düşündüm ve paylaştım..
Bu tarz soru tekrar gelse farklı bir tepkim olmayacak..
Teşekkür ederim :) Zaten uzun zamandır böyle yapıyorum, pek ciddiye almıyorum.. Ciddiye almak istediğimde de bunlar beni sinirlendiriyor maalesef.. Ama haklısınız..
Aslında iki tarafı da iyi tanıyan birinden akıl almakta sorun yok bence. Ama hiç tanımayan, alakası dahi olmayan birine sormak cahilce, ergence, çocukça geliyor.
👍👍
İnsanlar bazen tanımadıkları kişilerden akıl almak zorunda hissediyorlar. Bir ihtiyaç diyebilirim. Ben yargılamıyorum.
😂😂 bu bana gelen seyin yaninda hic birsey bilmiyorum akillarindan ne geciyor bunlarin ama mantik isi degil
Aynısını bir mavi hesap attı az önce. Yazmak için saçma bahaneler işte
Bazen tanimadigin tarafsiz birinin fikri daha mantikli olabiliyor
Bunu sadece hanımlar yapmıyor,
Yapan erkeklere de sözüm olsun..
Ben bunu yapamam sjsjawswjw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?