Derler ya hep "eskisi gibi değilsin".
Kim eskisi gibi kalabilir ki? İnsanı değiştiren pek çok sebep olabilir veya tek bir sebep...
Sizi eskisine göre değiştiren şey neydi veya nelerdi? Bunun sebebini bulabiliyor musunuz içinizde?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Derler ya hep "eskisi gibi değilsin".
Kim eskisi gibi kalabilir ki? İnsanı değiştiren pek çok sebep olabilir veya tek bir sebep...
Sizi eskisine göre değiştiren şey neydi veya nelerdi? Bunun sebebini bulabiliyor musunuz içinizde?

Yaşadıklarım ve yaşattıkları. Hani diyorlar ya dediğin gibi; "Eskisi gibi değilsin" Bu sözü kim diyorsa bizi değiştiren de odur aslında. Bunu bizi eskisi gibi kullanmadığında ya da istediği halde bulamadığında kullanırlar. Kısacası kendimize gelip gözümüzü açtığımızda.
Hoş bendeki değişim sadece ruhsal ve karakteristik bir dğeişim olmadı. Her anlamda değişmiş olacağım kısa zamanda. Çünkü hem manen, hem dinen, hem fikren, hem zihnen hem de zikren değişeceğim. Beni değiştiren insanlar olsa da değişimi devam ettiren ve isteyen benim. Şuanki halimden de memnunum ama değişim canlandırır.
Yaşadıklarım, bana yaşatılmaya çalışılanlar değiştirdi beni. Hep şöyle düşünürdüm,"insanlar iyi niyetli, ben yanlış anlıyorum" Yani herkesi kendi içimde müdafa ederdim, alenen bana kötülüğü dokunan kişiye de "sen bana bilerek kötülük yapmadın"dedim, o da bana "hayır, bilerek yaptım''dedi. İnsanların adice davranışlarına maruz kaldım, sonra bir zaman sonra bende acımadım, üstüme basanın üstüne bastım, artık affedici özelliğimi kaybettim, bile isteye bana kötülük yapanlar, o zaman gücümün yetmedikleri pis kalblerinin ekmeğini yesinler, canları cehenneme.
Nasılsa anlamaz, çünkü saftirik diye düşündüler ama ağızlarından burunlarından getirdim bazılarının. Bazıları taaa güçsüz olduğum dönemde kaldı ama 9 kişi var ki işte o 9 kişiye asla hakkımı helal etmeyeceğim, yiyorsa şimdi gelsinler, şimdi yine aynı şekilde davransınlar bana, yiyorsa tabi. Serhat Yabancı'nın da dediği gibi "gözümüz 40'ımıza varınca değil, farkına varınca açılıyor'' Çok şükür gözlerim açıldı, eminim ki kötülüğümü isteyenler bana beni kazandıran yazarlara kızıyorlardır, çünkü o saf kız artık yok.
Kitaplar okuyan, okuduğu kitaplar sayesinde insanları okumayı beceren, kendini kimseye yedirmeyen, haddini bil diyebilen güçlü bir kız var ve o kız artık bir zamanlar o güçsüz olan geçmişeki kızı da kolluyor, kimselere yedirmiyor.
Bana kötülük yapacaklar, yapmaya çalışacaklar, sonra da barışmak için kapıma gelecekler, o kapı kapalı, o kapıyı aralayamazlar bile
Sevmek, güvenmek istediğim insanlar değiştirdi. Şimdi çok farklı oldum. Kendimi hiç sevmediğim kadar seviyorum, önceliğim kendimim. İnsanlara olması gerektiği gibi davranıyorum. Büyük düşlerim var ve onlar için çabalıyorum. Kimsenin haberi yok. Bir gün istediğim gibi olacak biliyorum ve ben istediğim gibi biri olmaya adımlarımı atmaya başladım. Eğer sizde benim geçmişimdeki gibi biriyseniz size önerim; ışıkları, elektronik eşyaları kapatın, gece bir mum yakın ve düşünmeye başlayın. Siz kimsiniz? En önemlisi ne değilsiniz?
Teşekkür ediyorum cevabınız için...
Şartlar değişiyor, aileye yeni insanlar giriyor sana nitelik kazandırıyor anne baba teyze amca oluyorsun büyüdüğün hissini kazanıyorsun, arkadaşların değişiyor sen değişiyorsun, üzüntü sevinç ayrılık anılar geçmiş kazandırıyor, onları düşünürken değişiyorsun.. bir güzel şarkı dinliyorsun misal seviyorsun onu yepyeni şeyler oluyor, en sonunda yine sen oluyorsun..
Cevap
11Cevap
Aldığım yanlış kararlar, deneyimlediğim acı şeyler. Babamın hastalığı. Dedemin vefatı. Yanılgılarım ve hayal kırıklıklarım :) hepsinin tuzu biberi var..
Ben hep aynı benim, karşımdaki kisiye göre tavırlarım değişir.
Çektiğim acılar.
"İki günü denk olan hüsrandadır.."
Yaşadığım, gördüğüm, tecrübe ettiğim her şey bana bir şey katar..
Ancak 180 derece beni değiştiren, dönüştüren üniversite hayatımdı.. Kalan ömrümü değiştirdi resmen.. Tercih yapıp okumasaydım, muhtemelen Angara bebesi olup, o pavyon senin bu pavyon benim.. Sabaha hangi yerde uyandığım belli olmayan bir arkadaş gurubunda ömrüm geçecekti muhtemelen..
Risale-i Nurlarla tanıştım üniversitede elhamdülillah.. Çevrem değişti, hayata bakışım değişti, vizyon ve misyonumu anladım..
Bana nasip eden Allah'a hadsiz hamdolsun..
@TürkKızıyız arkadaş ortamında nargile içerek kaba etinden uydurulak yazılmış, hiçbir delili olmayan yazıyı bana ne diye atıyorsun? Buna inanmamı mı bekliyorsun? Kaale bile alınmayacak bir yazı..
Tecrübe...
Herşeyi yaşayarak öğreniyor insan , onun dışında birilerinin hayatını anlatmasıyla o hayatı yaşamadan anlayamazsın o yüzden kimsenin de "seni anlıyorum " sözünü samimi bulmuyorum.
Beni değiştiren sebep ya da sebepler yaşadıklarım , yaş aldıkca daha önce anlamadığım şeyleri anlıyor olmak, insanlar..
"""Senin iyiliğini düşünüyorum """ diyen insanların kılını bile kıpırdatmaması ve sonradan kendime baktığım da onlar için bambaşka insan olduğumu görmek...
Beni daha çok aşk değiştirdi. Yaşadığım aşklar olmasaydı şimdi bu halde olmazdım
Yaşımızın yetmedıgı yerde yaşantımız yeter diye keko laf bırakasım geldı 😂
Hayat sadece hayat. İnsanlar bunu pek beceremez
Eskiden daha pozitiftim bi şeyler değişmeyince insan ister istemez negatif oluyor en somut örneği bu sanırım onun dışında pek değişmedim
Askere gidene kadar karaman koyunu gibiydim... Gittim geldim gözüm açıldı daha da durmuyorum artık (güneydoğu yaradı😂)
Hiç bir şey değiştirmez beni. Her daha olgun olduğumda değişirim
İnsanlar insanlar!
Sizin eserinizim ben diyorum
Beni yaşadıklarım, inandığım ama hayal kırıklığına uğradığım şeyler değiştirdi.
olduğum kadını ortaya çıkartan genelde hep kötü deneyimler.
sağolsun emeği geçenlerin
Babamın vefatı beni bambaşka bir insan yaptı.
Yaşadığım olaylardan. Dolayısıyla, insanlardan.
Beni bir şey değiştirmedi🎀
Sadece düştüğüm çukurdan kalkıp oraya tekrar düşmemeyi öğrendim.
Hayatın acımasızlığı beni belkide olmayacağım biyere götürdü beni
Yasadiklarimiz, okuduklarimiz, cevremiz, aldigimiz egitimler...
Insanlar ve yaşadıklarım
ölüm...
hayatınızda olan birinin bir anda yok olması, yaşanan o boşluk. elinde olsun, olmasın; insanı değiştiriyor.
Yaşadıklarım değiştirdi.
Beni ne değiştirdi yaşım büyüdukce olgunlaştım hayatın daha çok ciddiyetine vardım bir şekilde değistim
Yaşadıklarım, artan sorumluluklar ve insanların beklentileri.. sanırsam kısaca büyümem işte..
valla degistirdi mi bilmem ama eskisine gore daha vurdum duymazim sanirim ya da oyle olmaya calisiyorum. bunun nedeni ise insanlari gereginden fazla onemseyip beni ise hic onemsemediklerini , cektigim küreklerin boşa oldugunu farkettim🤷♀️
17 yaşındaki yaşadığım şey epey bir tokatladi. 20 yaşındayım ve daha yeni değiştim.
Büyüdük
Acılar gerçekler
İhanet ve zaman.
Passionate love...
hayat, zaman, insanlar
Bazı şeylerin farkına varmak
Annem ameliyat olduktan sonra çok değiştim
İnsanlar
İnsanlar
Acılar
Kırgınlıklar.
Kazık yemek