Emek, , güven , ilgi ya da fedakarlık... insanlara verdiğiniz şeylerin karşılığını bekler misiniz?

Emek, , güven , ilgi ya da fedakarlık... insanlara verdiğiniz şeylerin karşılığını bekler misiniz?

Bunu enerji akışı gibi düşün benden aliyosa vermeli baktim hep benden gidiyo, ki bunu erkenden anlarım enerjimi çeker uzaklaşırım iyilik yardim beklentisiz okey ama diğer kontaklar şart doğanın akışına ters tek taraflı enerji
Beklemem desem yalan olur madden ya da manevi olarak bir karşılık beklerim ancak burada çok ince bir çizgi var ilgili yardım yapıldıktan sonra ilgili kişi ile dargınlık anında ya da sıradan bir anda tutup yaptığın şeyleri ima etmek ya da açıkça yüzüne vurmak en kibar tabirle ahlaksızlığa girer. Bir beklenti olur buradaki beklenti de şundan kaynaklanır insanlar kendilerine yakın gördüğü kişilerle yardım ve dayanışma yapar karşı tarafta bunun farkında olmalıdır birgün işler terse döner vaktiyle yardımcı olan kişi kötü duruma düştüğünde içten içe o yakınını yanında ister göremezse de onu siler.
Hayır beklemem, içimden geldiği için yaparım sadece. Beklediğim tek şey bir teşekkür olur anca.
Ama geçen gün bir arkadaşımla konuşurken anladım ki artık karşılık beklemek için, zamanı gelir işim düşer ben sana bunu yapmıştım sen de bana şimdi bunu yap demek için yapıyorlarmış her şeyi. Şok oldum😥
Kendi fikrimce güven sevgi gibi duygular saf duygulardır bu yüzden çıkar ilişkilerine girmez yani karşılık beklemek saçma olur, sizin kendinizce hissettiğiniz bir şey için karşınızdakinden de karşılık beklemek cimrilik
Cevap
11Cevap
Bu güne kadar yaptıklarım için karşılık beklemedim. Karşılıksız sevmiştim, o derece işte...
Evet beklerim.
Kuldan değil ama Tanrıdan bekliyorum. Tüm iyiliklerime ve sabrıma karşılık beni mükafatlandirmali yoksa birbirine katarım o tarafı 🧘♀️
Maddi olarak yaptığım hiçbir şeyin karşılığını beklemem ama değer veriyorsam onun karşılığını isterim ama alamazsam da soğumaya başlarım, uzaklaşırım.
Böyle bişey beklemek biraz çıkar ilişkisi gibi olur ama verdiğin saygıyı aynı şekilde karşılık beklenir
Beklerim sonuçta sevdiğim insana karşı bunları sergiliyorum sadece oda karşılığını vermeli tek taraflı olmuyor
karşılıksız yapıyorum yaptıklarımı, beklemem.
Yani karşılık beklemem… sevsin, değer versin önceliği ben olayım bunlar yeter :)
beklemem, bekleyen tefecidir diye bi soz vardır
Dürüst olmak gerekirse beklerim genelde, pek iyi niyetli biri değilim..
karşılık değil elbette ama onunda Ayni hislerini görmek istemek kadar doğal bir sey yok
Bekliyorum, karşılık alamıyorum. Ve artık yapmıyorum😀
Kimse için değmez onlari ne olduklarını biliyorum artık
karşılık beklemıyorum enayi yerine koyuldugumu görmeyeyim en azından ((:
Evet beklemiyorum diyen cindir
Bu görüş eig olmalı ya 😂😂
Beklenti demiyelimde, en azından bilseler yeter diye düşünüyorum ama maalesef. Evde çoluk çocuk bile kıymet bilmiyor artık..
Yardım amaçlı asla beklemem ama şöyle sevgi, şefkat vs beklerim
Hiçbir şey karşılıksız olmaz
Beklemiyorum. Alıştım.
Değer beklerim
Beklemiyorum artık çünkü bişi yapmıyorum nxjcjc
Evrenden beklerim karma hesabı görür müyüm hayır
Bir teşekkür fena olmaz
Karşılık beklemek adiliktir
Beklemiyorum, yoksa çok mutsuz olurdum.
Yok kötülük etmesin yeter
Beklemem
İyilik yap denize at demişler.