İleride bize bir sorun çıkartır mı?
Kafaya takmamak için neler yapmamız gerekir?
Kafaya takmamak için neler yapmamız gerekir?
Tabi ki. İleri de sağlığından da eder. Kafaya takma diyemem, demeyle olacak bir şey değil zaten. Bunu en başta bende yapamıyorum. Umursamaz olmak kolay değil. Yalnız Allah'a bırakmak gerekiyor. Bu biraz olsun ferahlatıyor. Kafaya takıyoruz da ne oluyor, ne geçmiş geri gelebilir ne de geleceği önceden planlayabiliriz. Biraz an da kalmayı dene, anı yaşa. Sürekli düşün düşün olmaz. Keyif almak gerekiyor yoksa hayat çok çekilmez.
Bisey sorabilir miyim?
@harryyypsytrn Evet buyurun?
Kendimle alakalı da mesaj atsanız olur mu 🙏🏻 bir bayan olarak fikir almak istedim
@harryyypsytrn Normal de yapmadığım bir şey. Çok özel değilse buradan yazarsanız sevinirim.
Yine de teşekkür ediyorum özel bir konuydu 🙏🏻
Düşünce hastalık değildir. Bunu öğrenene kadar ben de psikologları dolaşıp durdum. İlaçlar kullandım. Sonra internette bir kanaldan doğru olduğunu düşündüğüm yardımı aldım ve şu an takıntım yok. Yanlış anlaşılmasın, rahatsız edici düşünceler geliyor, doğal karşılıyorum, kurtulmaya çalışmıyorum, işime bakıyorum.
Bek güzel arkadaşım bunu en güzel nasıl yenersin biliyor musun önce tanıdık vasıtasıyla olsun bir iş bul kendine devamı gelir bende sorunlar yaşadım biliyorum senin ne hissettiğini kafana takılan bişey olursa sor bana
Cevap
14Cevap
Çıkartmaz olur mu? Ben bu düşüncelerle uğraşıyorum. Genelde ince düşünmeye çalışan bir insanım. Bırak diyemem insanın doğasında var fakat buna alternatif fikirler geliştir. Kendini iyi hissedecek düşünceler kur. kendine yakın hissettigin İnsanlara derdini anlat paylaş
kendine sürekli bir uğraşı bul, eğer kafaya taktığın şeyleri gidermek için bir davranış sergiliyosan ve bu günlük işlerini akatıyorsa o zaman obsesif kompulsif bozukluğun olabilir tedavisi takıntılarınla yüzleşmek ve antidepresan kullanımı
tabii ki. hiçbir şeyi kafanda gereğinden fazla tutmayacaksın. şayet böyle bir takıntın varsa da psikolog iyi bir çözüm yolu olabilir.
Evet bir şey çok üzüldüm hep kafaya takmak bir süre sonra vücutta çeşitli hastalıklara sebebiyet verir
kendine sürekli sorun oluşturuyorsa evet sıkıntı stres
Hemde ne biçim bi hastalık. Erken yaşlanır bir çokta hastalık sahibi olursun
Maalesef bunun çözümü yok ya kafana taktığın şeyin üzerine gideceksin ya da gerçekleştireceksin
Evet ciddi sorun cikarir. Hayati baside indirgemelisin, cok ciddiye alinca ustune cok gelir.
Başka şeylerle meşgul olman lazım ama hakikaten çalışıp meşguliyet kazanman lazım
Hastalık değil bozukluk. Psikologtan destek alabilirsin.
Ne gibi mesela, neyi takıyorsun kafana?
Olumsuz olan her şeyi
Kalabalık fazla sevmiyorum evet
Her şeyin fazlası zarar
Yani hastalık değildir ama hastalıklara yol açar
Taktığın şeye göre değişir😄
Bende oyleyim simdiden fiziksel agrilarim var
Tabi ki. Düşünceler tüketiyor insanı..
Evet ve bu seni her gun daha da bitirir.
Çok sıkıntı
Hastalik olmasa da hastaliga yol acar bence
Evet.
Umursamamak
Vesvese oku ufle
Hastayim demek ki
Hastalık
doktora git
Evet
Evet.
Hastalık gerçekten
Evet