Kendimi çok değersiz hissediyorum ne yapmalıyım?

kendimi değersiz hissediyorum nasıl desem etrafımdaki insanlar benimle ilgilenmiyor hayır ilgi manyağı degilim ama bana öyle geliyor hayal mi görüyorum bilmiyorum ama sanki benden uzaklaşıyorlar gibi sanki nefret ediyorlar benimle konuşmak bile istemiyorlar gibi bunun içinde benimle konuşmak zorunda kaldıklarında rol yapiyo gibiler bunu hep kendi kafamda kurduğumu düşünüyordum yani çoğunlukla kafam çok karışıktı bi ilgisizlik yüzünden bir çok saçma şey yaptim ve yaptigimda da pişman oldum sürekli bi kaygı sürekli endişe bunlar icinde boğuşurken etrafimdaki insanlara istemeden yanlıs davrandigimi fark ettim bu elimde değil bi anda kendimi kaybediyorum ve her şey berbat bir hal alıyor bunun çözüm yolunu hep hayatıma son vermekle düşündüm bende çok isterdim mutlu neşeli sevecen biri olmak hatta bunlar tamamen benim elimde biliyorum ama insan bi dönemden geçer sınanırsin işte sanki ben o dönemdeyim ama farklı bi boyut bu yüzden ben ne kadar başarmak istesemde bi o kadarda istemiyorum çünkü kendime güvenim yok kendimi değersiz hissettikce özgüvenimi de kaybediyorum
Kendimi çok değersiz hissediyorum ne yapmalıyım?