Neye inanırsınız? Niye inanırsını? Biraz anlatır mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 539 cevap paylaştı. Allah a inanıyorum. Bizi başka bir yaradan olsa hakkımız da bu kadar bilgi sahibi olur mu. Ateiste soruyorsun neden ateistsin, islamın bilimsel bir açıklaması yok diyor ama ayette embriyodan sizi et parçasına getirdim diyor. Ateist bilimsel açıklamaya inanıyor o zaman neden bilim ve teknoloji hala beyin hakkında bu kadar az bilgiye sahip? En basit örneği
012 Yorumla- +1 yıl
Allah'a inanç tüm dinlerde var zaten ateistliği ayrı tutarak hangi dine neden inanıldığını sordum aslnda
- +1 yıl
Tum dinlerin inandığı yaratıcı aynıdır adına Allah, Tanrı, Tengri, Yaratıcı vs bircok isim getitilebilir dinler sadece peygamber kutsal kitap ibadet tarzı ayrmlar yapıyor. Yani bir muslumann da yahudinin de hristyanın deistin de hinduist ya da budistin bile inandıgı tanrı aynı
- +1 yıl
Putları peygamberler gibi aracı olarak gorür genelde dinler neyse dünyadaki din algı ve surecini kenara bırakırsak Müslumansın heralde her dinin farklı yaratıcıya inandığını düsünüyorsun anladığım kadaryla. İslam a inanan biri olarak ibadet ritüel inanıs bicimi olarak neler yapıyorsun nasıl hissettiriyor bahsedebilir misin
- +1 yıl
Namaz kılıyorum , alkolden uzak duruyorum elimden geldiğince sadaka veriyorum , şükür namazı kılıyorum , kuran ı Kerim meali okuyorum. Sohbetler dinliyorum internetten , küfürden uzak duruyorum , yolda yürürken bir kıza bakmıyorum. Yaptığım tek kötğ bişey var oda 5 yıldır bir ilişkim var kılamıyorum ondan ailesi tanıyor beni ailem de onu tanıyor , tanıştırdık yani. Evlenmeyi düşünüyoruz seneye ama şu an konuşmamız yanlış. Hergece uyumadan kuranı hatim ediyorum.
- +1 yıl
Peki bu saydğn ibadetleri uygularken kendini duygusal ve ruhsal olarak nasl hissediyorsun
- +1 yıl
Herşeyden korkardım , özellikle hastanelere düşmekten. Geçen hafta beynimden sıvı alındı , yatmadan önce dua ettim beni yaradana bedenimi ruhumu emanet ettim , hiç korkmadım üstelik anestezi verilmeden yapıldı ama Allah ı hissediyordum yanımda. Normal hayatımda da artık eskisi gibi sinirli değilim , ağzım bozuktu artık bozuk değşl , sabrım baya arttı herşeye karşı , kötü bişeyle karşılaşsam bile ruh halim çok güzel oluyor kötü hissetmiyorum. Çok mutluyum geröekten
- +1 yıl
Yani seni sakinlestiriyor ve dinginlestiriyor cok guzel bir sey gercekten inanarak yapyor olmalsn yaptgn ibadetleri
En İyi Cevaplar
Ateizm, deizm, diğer dinler, felsefeler ; ayrıca İslam'a monte edilen mezhepler, tarikatlar ile epey haşır neşir oldum. Hiçbiri, kafamdaki şüphelerle, sorulara tatmin edici cevabı vermedi. Kur'an-ı Kerim'in mealini ; akıl, fikir, idrak, bilinç, şuur ile analiz ederek, düşünetek okuyunca ; bütün puzzle tamamlandı ve huzuru buldum, çok şükür.
04 Yorumla- +1 yıl
Peki Kuran okuyan biri olarak hayatndaki hangi parçanın eksik oldugunu ve tamamlandigini söyleyebilir misin
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'de 'araba nasıl yıkanır, ayakkabı nasıl boyanır' gibi dünyevi meselelere dair, Ayetler yoktur. İnsanın en çok düşündüğü konular ; metafizik diye adlandırdığımız 'gözle görülemeyen, elle tutulamayan' konulara dair kavramlardır. İnsan, metafizik dünyaya ait herşeyi merak edebilir, düşünebilir. Bu olgulara, kavramlara ait temel ölçüler olmadığı sürece ; insanlar yalpalanır, sürekli arayış içinde olur. Kur'an-ı Kerim de insana, manevi konularda ihtiyacı olan herşeyi, uygun bir üslupla anlatmaktadır. Ve bunu yaparken de ; diğer dinler ve felsefeler gibi, sadece ortaya bir görüş sunmaz. Kişinin düşünmesini, analiz etmesini, aklını kullanmasını vs söyleyerek adeta 'düşünerek inanın' der. Sonuçta bu bir inançtır. İsteyen istediğine inanabilir. Ben, kafamdaki birçok soru işareti, şüpheden başka ; 2 okb, 2 panik atak ve anksiyete yaşadım. Yine bunların da, 'insanın yanlış, anormal, hatalı düşünceleri ile oluştuğunu ve çözümün de DOĞRU, HAKİKİ düşünce ile beyni hareket ettirmek olduğunu ' gördüm. Yine Kur'an-ı Kerim'de de buna dair Ayetleri de gördüm.
- +1 yıl
Psikolojik sorunlarndan tamamen kurtulabildin mi bu yolla yoksa ilerleme sürecini mi yavaşlattı
- +1 yıl
Tamamen kurtuldum, Allaha şükür. Hepsi bir anda olmadı. Değişik zamanlarda yaşadım. O zamanlar, Kur'an-ı Kerim'in mealinden de, psikiyatri biliminden de habersiz iken, 'Kendi kendine telkin' ile ilk yemiştim. Daha sonra, başka başka rahatsızlık yaşamanın nedeni de, benim bilgisizliğim imiş. Hepsinin sebebini de, çözümünü de, Kur'an-ı Kerim'de gördüm ve çok rahatım, Rabbime şükür.
Kişilik & Karakter konusunda 415 cevap paylaştı. Allah'a inanırim tek ve en büyük odur yaratıcıdır merhamet aşılar yardımına koşar zor zamanında dua et yardım et iyi insan ol her zaman kazanırsın zorluğu bile az çekersin diyerlerine göre herkese hoşgörü ile yaklaşmak zordur ama mükafatı güzeldir
010 Yorumla- +1 yıl
Allah a dinsel olarak mı inanıyorsun varoluşsal olarak mı
- +1 yıl
Hangi dine inanyorsun
- +1 yıl
Muslüman olarak neler yapyorsun ritüel ibadet ve inanış şekli olarak
- +1 yıl
Merak eden ve araştrma surecinde olan birine kısaca bahsedemez misin belki yardmn dokunur ve aydnlatrsn
- +1 yıl
5 vakit namaz kılıyoruz normalde hepsini kıldığım söylenemez sabahları kaçırıyorum bazen öğlenleri bazen yatsılari elimi açıp dua ederim içimde onun korkusu aynı zamanda sevgisi var bazen isyan ediyorum sonra isyan ettiğim için özür diliyorum çünkü hata ediyorum insan gaflette müşterek dinimin yerine getir dediği herşeyi getirmiyorum ama uzaksa durmuyorum ortada bir yer diyebilirim
- +1 yıl
Peki namaz kıkarken ya da dua ederken o esnada kendinu duygusal ve ruhsal olarak nasl hissediyorsun
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBirkaç yıl öncesine kadar kendimi müslüman kabul ederdim ama müslümanlık öyle kolay iş değilmiş. Kendimi şu an daha çok panteist olarak tanımlıyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
Panteizm tam olarak nasıldır biraz bahseder misin
- +1 yıl
Tanrı herşeydir, her şey tanrıdır diye özetleyebilirz aslında
- +1 yıl
Kuantum mekaniği ve kuantum dünyasına dalanlar genellikle bu düşünce yapısına kayarlar.
- +1 yıl
Evren= tanrı gibi bir sey mi yani
- +1 yıl
Evrendeki her şey tanrının eseri ise her şey tanrının bir parçasıdır, tanrıdır. Tanrı her şeyin ta kendisidir
- +1 yıl
Anladm
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
+1 yılinanmak deyince, hatta iyilik-kötülük ve ahlak gibi kavramları kullandığımızda aklımıza bir tek din olgusu geliyor ve her şeyi tanrı bağlamında değerlendirmeye çalışıyoruz. hayır, bu yanlış. örneğin, her ahlak dine dayalı değildir. felsefe yoluyla uzun bir seküler ahlaki düşünce geleneği vardır. insan zihninin bilimi ve dünya deneyimlerimizi iyi ya da kötü yönde etkileyen değişkenleri vardır. inanç da bunlardan birisidir. insanın inanma istenci, insanı etkileyen, nörolojik, psikolojik, sosyolojik etkilerin tümüdür. zihinsel durumlarının bu değişken ve kaba farklılaşma düzeyi kesinlikle bilimin erişimi dahilinde değildir; şimdilerde bile, bizler ancak, bir kişinin ne zaman korku veya sevgi hissettiğini bazı durumlarda bilebiliyoruz ancak.
Soren kier kegaard, hristiyan bir bakış açısıyla, insan varoluşun özünü kavrama yeteneğinin sınırlı olduğunu anlatır. ona göre, akılcı düşünme kanıt gerektirir ve üstün bir güç doğası gereği geleneksel yollarla kanıtlanamaz, yani duyularımızla algılanır. aynı zamanda -zihnin yasallığı algılamak için inşa edildiği gerçeği göz önüne alındığında, onu varlığımızda tanıyamama türünden bir paradoks üretir. böylesine elle tutulur bir yasallık, böylesine uçsuz bucaksız bir rastlantısallıktan nasıl oluşmuş olabilir? bu nedenle, anlam elde etmek veya geniş yasallığı anlamak için entelektüel bir çabanın boşuna olduğunu savunur. çünkü insan zihninin başka bir özelliğine ihtiyacı vardır: inanmak. bana göre ise, inanmanın yani inancın ortak zemini ve ideali yoktur. olmak zorunda da değildir. çünkü, zihninizden geçen herhangi bir şeye dair duyulan inanma istenci bile onu yaşayanlar için gerçek olur: bu ister bir tanrı olsun isterse bir saksı; anahtar, hissettiğiniz şeye inanmaktır.22 Yorumla- +1 yıl
Oldukca felsefi ve etkileyici bir yorumdu yani insan inanmak istedigi dogrultuda inanmak istedigi kadar ve inanmak istedigi sürece inanır çünkü inanmak insan gereksinimidir diyorsun dogru mu anladm
- +1 yıl
Çok doğru
- Kişilik & Karakter konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılSon 10-11 yıldır Deistim ve artık bu inancimin degisecegini zannetmiyorum. Deizm bana gore Türklerin Ata inanci olan Göktanrı inancının günümüz uyarlaması. Bu arada Deizme geciş sebebim biraz komik acikcasi. Ateistlere karsindaha donanimli olayim diyerek uzunca tüm dinleri ve inanclari arastirdim. Daha iyi bileyim ki daha iyi cevaplar vereyim diye düşünmüştüm. Uzunca arastirmalar sonucunda inandigim inanctan soguyarak Deizme gectim :)
17 Yorumla- +1 yıl
Deizm nedir kısaca bahsedebilir misin acaba
- +1 yıl
Kısaca anlatmak acikcasi biraz zor, ancak deneyeyim :) üstün bir güce inaniyorum kesinlikle. Ama bu güç dinlerdeki gibi bir yaratıcı değil. Yani bizlere ceza ya da ödül bu üstün gücün umrunda degil. Dolayısıyla cennet cehennemde bu mantıkta kayboluyor. Ustun gücü en basit mantıkla bir laboratuvarda kobay fareler ile sebeb sonuc iliskisinde olan bir uzman gibi anlatabilirim. Bir kobay fare bulundugu ortamı ne kadar dolu farkedebilir sence? Bana gore hiç. Bizlerde bu evrende bir kobay fareden farksız durumdayiz. Hatta kobay fare bizler degil bu dunya olabilir. Hatta bu kobay fare guneş olabilir. Hatta bu kobay fare galaksi olabilir. Bu durumda üstün güç evrenin ta kendisi olabilir. Yani bizler cok basitiz. Kendini cok onemli yerlere koymak isteyen ama hicbirsey olan nesneleriz. Ozetle tum evrenin kendisi bana gore üstün bir güç. Dinlerde ki yaratıcı anlatimlari ile tamamiyle uyuşmayan üstün bir güç.
- +1 yıl
Peki ruh delinen şey bu düzlemde sence var mı eger cennet cehennem algısı yoksa ruh diye bir sey yok diyebilir miyiz yoksa reankarne olabilen bir sey olarak görebilir miyiz deizme göre
- +1 yıl
Ben buna ruh degil daha cok enerji diyorum. Ve bu enerji evrende ki herseyle ortak isleyiş icinde. Bizlerin dunya, diger gezegenler, gunes ve kısacası tum evrenle kesinlikle ilişkisi var. Yani bizler öldükten sonra farkli bir enerji boyutu ile evrendeki surecin bir parcasi olmaya devam edecegiz. Belki farkinda olarak belki olmayarak. Ayrica biz insanlarin en buyuk hatalarindan biri herseyi 3 boyutlu dusunmemiz. Bizler Şu an 3. Boyuttayiz evet. Ama neden 3? Neden 2 degil 4 degil 3? Bana gore bir siralamanin icindeyiz. Ölüm sonrası ya 2. Boyuta gerileyecegiz ya da 4. Boyuta ilerleyecegiz. Ozetle Ruh ya da Enerji durumu bana gore bu sekilde ilerliyor.
- +1 yıl
Anladm acıkladgn seylerin hepsi deizm ile mi ilgili yoksa şahsi fikirlerin ile bir karma mı
- +1 yıl
Deizmin dışına cikmaz ancak diger inanclarla benzeri durumlar tabii ki olabilir. Ornegin evrenin ta kendisinin Ustun bir guc oldugunu dusunmem gibi. Bu dusunce Panteizm ya da baska inanclarla örtüşüyor. Deizm genel olarak bir güce inanir. Ateizm ise inanmaz. Aralarinda ki en buyuk fark bu. Ve bana gore bu gun bana katilmayan herkesin cocuklari ve torunlari ya ateist ya deist olacaklar farkinda degiller. Hatta bu gun bana inanmayanlar ve kendince elestirenler adim kadar eminim bir deist gibi yasayip musluman, hristiyan ya da yahudi olduklarini zannediyorlar. Herneyse acikcasi umrumda degiller aslinda. Ozetle ben bu surecte inanilmaz seviyede rahatladım ve cevapsiz sorularim kalmadi. Fazlasiyla huzurluyorum ve bir beklentimde yok. Umarim yardımci olabilmisimdir.
- +1 yıl
Oldukca yardmcı oldunuz teşekkur ederim bu degerli bilgiler icin bana önerebileceginiz kitap ya da youtube kanalı var mı acaba arastrmalarımı derinlestirebilmem icin
+1 yılTanriya inanırım cunku bu bir gerçek. Bundan kaçış yok.
06 Yorumla- +1 yıl
İnancın tanrıdan ibaret mi yoksa dinsel bir kaynagı var mı
- +1 yıl
Eskiden vardi ama bu işleri iyice araştırınca artik yok. Artik tum dinleri puzzle' ın parçaları olarak görüyorum. Hepsinin de doğruları var , eğrileri var.
- +1 yıl
Güzel bir cevap yani kendini herhangi bir inanışın icine koymadan sadece kendi varolusunla inanyorsun
- +1 yıl
Ben inanç peşinde degilim ben doğruların peşindeyim. Yaratıcının varlığı kesin. Kadir-i mutlak olan o. Keşke bize gercekten bir rin göndermiş olsaydı da biz de aklımızdan her şeyi silip önümüze bakabilseydik ama maalesef. Sadece biz değil bu devasa evrendeki yuz milyarlarca galaksideki yuzbinlerce ileri medeniyet de tanrıyı aramaya devam ediyorlar. Hatat bazilari bizden milyarlarca yil eski medeniyetler. Bu evreni bırak baska boyut yaratıkları bile ayni mesela cinler onlarin da muslumani var yahudisi var budisti var. Onlar bile cesit çeşit inanclara sahip. Ama biz hwr seyden önce dindar degil insan olabilmeliyiz. Eger ki bu dunyada insanlar adil vicdanli iyi niyetli sevgi dolu olsaydı geçmişteki mu kıtası medeniyeti gibi ileri seviyelere geçer ve tanriya giden yol da önümüze açılırdı.
- +1 yıl
Cok guzel bir yorumdu tebrik ederim bana cok faydası olacak
- +1 yıl
Önemli değil faydali olabildiysem ne mutlu.
+1 yılİslam'a inanıyorum Kendi içimde senelerce verdim hesabını
010 Yorumla- +1 yıl
Biraz nedenlerinden bahsedebilir misin
- +1 yıl
Kalbimi ruhumu aklımı tatmin ediyor
- +1 yıl
Güzel bir cevaptı
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Islam'a inanan biri olarak neler yapyorsun ritüel inanıs ve ibadet olarak seni nasl etkiliyor
- +1 yıl
Bütün ibadetlerini yapar yasaklarından kaçmaya çalışırım mutlu olgun dingin hissediyorum
- +1 yıl
Peki bahsettigin yasaklardan birini yaptn diyelim ruhunu arndrmak icin ne yaparsn
- +1 yıl
Tövbe ederim
- +1 yıl
Bu sana kendini nasl hissettirir
- +1 yıl
Tabiki de iyi
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslümanım zina yapmam nmus önemli
00 YorumlaKimlik arayışındayım
06 Yorumla- +1 yıl
Bu arayış içinde araştırmalar yapıyor musun inanış şekilleri üzerinde
- +1 yıl
Agnostisizm nedir biraz acıklayabilir misin
- +1 yıl
Agnostisizm inanctan ziyade bir fikir akımı o zaman
Allah a ınanıyorum
08 Yorumla- +1 yıl
Dinsel bir inanış mı varoluşsal bir inanış mı
- +1 yıl
İkiside birbiriyle doğru orantılı desem
- +1 yıl
Anladm hangi dine inanyorsun
- +1 yıl
Müslümanım
- +1 yıl
Müslüman olarak ritüel ibadet inanıs bicimi seklinde neler yapıyorsun nasl hissettiriyor biraz anlatr msn
- +1 yıl
Yapıyor olmak için yapmazsan gerçek manada işin özüne inerek yaparsan. Harika hissettiriyor. Yalniz olmadığını biliyorsun. En kötü durumda bile Allah 'ın varlığını bilmek insanı rahatlatıyor. Koskoca evrende başına ne gelirse gelsin ya imtihan ya da günahlarının dökülmesine vesile olduğuna inanırsan. Varlığa sevinmez yokluğa depresyona girecek kadar moralin bozulmaz. Ama diğer türlü olursa boşa
- +1 yıl
Anladm güzel anlattn tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılAteistim
010 Yorumla- +1 yıl
Sence ateizm inanc sistemi icinde algılanmalı mı yani ateist olarak suna inanırım mı dersin yoksa hicbir seye inanmam mı
- +1 yıl
Hiçbir dini, ilahi oluşuma ve olguya inanmam. O yüzden dini inançların dışında ayrı bir alan
- +1 yıl
Dini kenara koyarsak varoluşsal olarak benimsedigin bir inanc var mı
- +1 yıl
İlahi bir gücün varolmamızı sağladığını düşünmüyorum
- +1 yıl
Rastlantısal bir süreç olarak mı yoksa evrenin bir düzeni olarak mı acıkliyorsun canlı yaşamını yoksa daha maddesel bir sey olarak mı goruyorsun
- +1 yıl
Bir amaca bağlı olmadan doğal seleksiyonun bir parçası olarak her canlının yaşayıp, ölmesini ve yerini farklı canlılara bırakmasına inanıyorum. Yani evrenin bir düzeni var ama rastlantısal bir şekilde başlayıp belli maddesel kurallara uyarak bir düzene oturduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Peki ruh denilen bir sey var mı sence? Yoksa tamamen maddesel mi canlılar?
- +1 yıl
Yok, zihin diye bir şey var
- +1 yıl
Zihin ile bilinç denilen seyi bağdaştırabilir miyiz sence
- +1 yıl
Bilince hangi gözle baktığımıza varlı. İçgüdüsel değil de kendi zekamıza göre yaşayıp, öğrenerek varlığımızın farkına varmamız anlamında söylüyorsak eğer evet
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnancınız nedir? O inanca bağlı kalmanızı sağlayan etkenler nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler