Korkularımı yenmek için ne yapabilirim?

Arkadaşlar merhabalar 2 aylık evliyim. Çocukluğumdan beri üç harflilerden şeytanlardan büyüden korkarim. Sadece bir kez bir şey gördüm. Ailemle yaşarken birden uyandım ve karşımda sekilsiz ama kocaman gözleri ve elleri olan birşeyin bana baktığını gördüm. Ve rüya degildi. O ordaydi. Işığı açtım ve gitti. Ama beni izliyordu. Karanlıkta evden çıkan o sesleri bilirsiniz. Ama gece olunca şu an evimden gelen her ses (mantıklı açıklaması olan ya da korkudan açıklanamayan ) beni korkutuyor. Unutkanligim hiçbir zaman olmadı. Son günlerde bazı şeyler ters gidiyor. Çeşmeyi açık birakmisim mesela. Karanlıktan korkmama rağmen ışığı açıp uyuyamam ama ışıklarım açık kalıyor. Esim yoğun bir şekilde çalışıyor. Ve ben geceye kadar tek kalmak zorundayım. Kapıyı kitlesem kaçabilecegim bir durumda zorlanacagimi düşünüyorum. Kitlemesem oradan gelebilecek herhangi bir tehlikede ne yapabilirim diye düşünüyorum ki bu saçma korunaklı bir evim var. Dini inanca sahip bir insanim. Ama bır türlu çaresini bulamadım. Doktora gittim panik atak başlangıcı dedi. Bir kaç zaman tedavi surecim oldu ama yarıda kesmek zorunda kaldık. Kısacası bu tarz şikayetleri olanların ne yaptığını merak ediyorum. Sabah ezanina kadar ayaktayım. Küçüklüğümden beri bize zarar vermek isteyen üç harflilerin sabah ezanindan kaçtıklarını biliyorum ya da bu yanlış fakat böyle öğretildi. Hava aydinlanmaya başladıktan sonra uyuyorum. Haliyle gündüzümun yarısi uykuda geçiyor. Gece olunca da surekli tetikteyim. Bir çok dua okuyorum ama içim bir türlü rahat etmiyor. Dua ettiğim sırada daha çok farkına varıyorum ki sanki bir şey görünmeyen iki göz sürekli üzerimde. Sanki herkesin yatip benim tek başıma kalmamı bekliyor hissi veriyor. Evim yeni ilk sahibi benim. Ve temizliğe çok özen gösteriyorum. Kırıntı kır ya da pislik evin hiçbir yerinde yok. Düzenli olarak temizliyorum. Biraz uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Korkularımı yenmek için ne yapabilirim?