Bunu ayırt edebilmek için nasıl bir çözüm sağlıyorsunuz? ✨🍀✨

Bunu ayırt edebilmek için nasıl bir çözüm sağlıyorsunuz? ✨🍀✨

Saf demek aslında temiz kalpli anlamındadır ama iyi niyeti suistimal eden insanlar bunu genelde ahmaklık enayilik olarak tanımlayarak çok yanlış yapıyorlar
Saf = temiz, işlenmemiş manasına gelir. İçinde kötülük barındırmayan insanları canım yerine koymaya çalışanlar, aslında en büyük kötülüğü kendilerine yapıyorlar. Yarın bir gün temiz bir insan aradıklarında, etraflarında sadece kendileri gibi kötüler kalacak. İnsan, anın verdiği yaşam tarzı ile bazı şeylerin değerini anlamıyor. İhtiyaç duyduğunda iyi niyetli insan olmayınca, özüne dönmeye başlıyor.
İnsanları ahmak yerine koymaya* canım ne lanet oto düzeltme jdj
Önemli değil anlatılmak istenen anlaşıldı hshs
Eyvallah 😅
😇
Teşekkürler
Rica ederim
İyi niyetli insan samimidir güvenilirdir ve insanlara sürekli yardım eder. ama bu iyi niyeti kötüye kullanmak isteyen çok insan vardır. bu yüzden diyorlardır bence
İyi insanlar yardımseverlerdir
Şu konuya değinmek istiyorum
insanlar iyiliğe karşı kötülük gördükleri vakit bunu anlamalı ve hesaplaşmalı veya uzaklaşmalı
Yoksa hep üzülen olur
Saf olmakta tam burada anlaşılıyor
🍀🍀
İyiliğe karşı kötülük görüldüğünde
sessiz kalmak saf olmaktır
Katılıyorum insan hakkını aramalı ve herkese hak ettiği gibi davranmalı :)
Aynen öyle
İyi niyetli olanları saf olarak görmüyorum. Saf olarak görenler sadece kendilerini akıllı sanıyorlar.
Saflık apayrı bir şey. Keşke herkesin niyeti iyi olsa..
Cevap
27Cevap
Çünkü kötü niyetli insanlar fazlasıyla “kirli”. Saf olan ışıldıyor aralarında.
İyi niyet bana göre de saflıktır. Saf olan bir insanda kötülük olmaz. Ve bu bana göre çok güzel bir şeydir.
Iyi niyet saflık değildir.
Çünkü saflık da bi nevi iyilik masasındadır. Sadece bizim gibi sığırların olduğu memlekette saf kelimesi negatifmiş gibi algılanıyor.
Manasındadır* masa demişim yaa klavyeden
Problem yok
Kim ne yaparsa yapsın dürüst olursa iyi niyetli olursa kesinlikle günün birinde öyle bir durumda ya da zamanda onu muhakkak buluyor kotuninsan kişilikler ise onlarda muhakkak günün birinde hiç ummadığı zamanda onu öyle bir dağıtıyorki işte ozaman huzursuzlu haksızlıkların durumunu anlıyor ve çekiyor günümüzde ne yazıkki öyle insanları saf diye kullanıyorlar doğru insanları yalanlıyorlar o yuzden kime nasil bakarsan bak kalbini bozma gaza gelme üstünlük taslama küçümseme,,,
Kotuler kendilerine bir kılıf bulmaya devam etsinler bakalım Allah katında kim daha önemli zaten o tür insanların da Allah Tanrı umurlarında değil ama tartıda mizanda göreceğiz hepsini o takmadiklari iyi insanlar da Yaratıcı da cehenneme attığında eserlerinden tutup veya cehennemden hiç cikamadiklarinda anlayacaklar anyayi Konyayi.
İyi niyeti bilmek gibi kötü niyeti de bilmek lazım kötüler gibi düşünebilmek lazım işte o zaman saf olmaz akıllı Erdem sahibi biri olursun
Haklısınız
Çünkü Kendini bo halt sanan kişilik oldukları için beğenmeyenlere Diyorum tabi iyileri saf yerine koyup İyiler saf Değil aksine en akıllısıdir 😊 Öyle insan baş tacı Güzel İnsanları çok seviyorum ben keşke dünyanın tamamı iyi insanlarla dolsa
Valla ben direk dövüyorum. Baktım iyi niyetimi suistimal ediyor. Kafayı atıyorum.
Şaşırmadık Hshsh
Uğraşamam. Hele ki o anlamsız laf cambazlığına.
Sjsjsj
Yani Kim nasıl rahat ediyorsa öyle yapar tabiki 😅
İyi niyetli insan kötü niyetli insanlara da iyi niyet gösterdiği için saf olarak görülür. Bunu değiştirmesi onun elinde.
Ayrıca bir bilgi; İslam iyiye iyi kötüye kötü olunmasını tembihler bir çok ayette yani hristiyanlık gibi sana tokat atana öbür yanağını da dön muhabbeti yoktur.
algılayanlar utansın, çünkü kendileri karşındakinin iyi niyetli olup saf olmayacağını anlamayacak kadar saflar. her iyi niyetli insan saf değildir..
Artık iyi niyetliler saf olarak görmekten çıkarıp canım biri olarak görmeye başladılar en çok ta bu tür insanların hakkı yeniliyo
Iyi niyet saflık enayilik.. kibarlık güçsüzlük kimisine göre ama işte bazıların Kafa yapısını değiştirmesi lazım
İçinde kötülük barındırmamak gıpta edilecek şeyken nasıl oluyor da saf damgası yiyor insan aklım almıyor.
Ona bakarsan kibarlıkta güçsüzlük algılanıyor. Değişik toplumuz biz
Saf gören insanların aklını sorgulamak lazım bence önce
Masumiyet bir gün bozulur ve saflık değersizleşmeye başlar.
İçinden kötü niyet olsada fiile geçirmeyen vicdani el vermeyen insan.
İşlerine öyle geliyor iyi niyetli olmayı saflık sananlar var ne yazık ki
Ben iyi niyetli saf biriydim sırtımdaki bıçaklar kötü olmayı öğretti saf insanlar hep ezilir
Hiç öyle algılanmaz. İyiye iyi, kötüye kötü olurum.
Ezik sanıyorlar öyle tipleri de ezik mezik değiliz
Çünkü genel olarak iyi niyetlerinden dolayı ayakta uyutulur ve onlar da kanarlar o yüzden
Çünkü herkes kendini çok akıllı sanır da o yüzden.
Valla saf olmak iyidir
Bu kadar şerefsiz varken farklıyım işte
Öyle bir algı oluşmuş
Öyle bakan insanların kusuru.
İnsanlar kötü niyetli olduğu için. Ben de bu saf damgası yiyenlerdenim.
güzel soru insanın niyetine bağlı
Teşekkür ederim 💖
rica ederim ♥
İyi Niyetini Kaybettigi zaman Kimse Karşısında Durmaya Cesaret Edemez
SAF DEGİLDİR SADECE DİGERLERİNDEN DAHA ANLAYIŞLI VE ZEKİDİR
insan dogası, art niyet bir seyleri suistimal etme, daha kolay geliyor insanlara
Bu kötülerin bir oyunu.. 😄
Saftır cunku su devirde hala iyi niyet beslenir belli edilirse birde saftan baska bir sey degildir
İyi ya işte, onuda saf diye sevmezler.
Herkesi kendi gibi iyi niyetli zannettiğinden
Onun içinde bir zeka gerekiyor işte
Fazla iyi niyet saflıktır
Hayır saflık değil çok iyi bir insan olmaktır.
Çünkü genel olarak iyi niyet saflık getirir
Çünkü iyi olmanın bie hayrını gören yok
Çünkü bu dünya iyi kalpliler için cehennemdir
bu devirde iyi niyete yer yok çünkü.
Karşıdaki insanın kalitesizliğinden dolayı.
Bende iyi niyetliydim hep kullanırlardı
Çözüm sağlamıyorum.
Saf ya da yapmacık algılanıyor ne yazık ki..
Aynen ya banada diyorlar bunu ☺️
Ah bi bilsem.
Karşıdakinin karaktersizliğinden
İyi niyetinden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?