Yalnızlıktan niye korkar insan?

Yalnızlıktan niye korkar insan?
Bence kendiyle baş başa kalmak. Çünkü insan bir şeylerle uğraşıp kafa yorunca dertlerini unutuyor, o ana odaklanıyor fakat yalnız kaldığında özellikle geceleri daha depresif bir ruh haline bürünüyor sorunlarını düşünmeye başlıyor düşündükçe de korkuyor üzülüyor kaygı duyuyor kendi geleceği için.
Geçici bir süreliğine ise ikisi de korkutmaz. Birkaç gün kafa dinlemek, uzaklaşmak herkese iyi gelir. Ama devamlı bir sessizliğe ve yalnızlığa gömülmenin insana iyi gelecegini zannetmiyorum. Sonuçta sosyal varlıklarız.
Başbaşa kalmak korkutur, düşüncelerin içinde kaybolursa insan o zaman sıkıntı başlar
Ricalar başak ricalar 🌼
Kendiyle baş başa kalmasıdır yengeç kardeş
Tanıdık gibi konuştun, Malefiz kardeş.
Aahahaah ben sweetwitch13 hatırlarsan
Bende yengeç 🦀 tim ya
Sen de bir yengeç miydin 🧐
Tamam tamam bildim 😬 hoş geldin. Neden kapattın? Bu kaçıncı hesabın bee
Anlaşılan sabit duran yengeç bir ben varım
Vay be KS de ne çabuk unutuluyoruz be
Canm sıkıldı kapattm bu üç sklyorum ama özlüyorum da
Unutmadım 🧐 emin olmak istedim. Zaten bir nick'ini biliyordum
Doğrudur))
Sağol knk
Rica yengeç
Cevap
14Cevap
Sessizlikten korkmam.
Ama insan her ne kadar yalnızlıktan korkmam dese de gün gelip birine gerçek anlamda ihtiyacı olduğu anda yalnız kalkmaktan korkak.
Sessizlikten veya yalnızlıktan korkmuyorum. Öyle zamanlarda bol bol düşünme fırsatım oluyor ve müzik dinleyip film izliyorum.
Yalnızlıktan hiç korkmadım şimdiye kadar o yüzden bilemiyorum
Bence belirsizliktir
Benim açımdan; modum düşük olduğunda, kendimi kötü hissettiğimde kendimle başbaşa kalmak korkutuyor. Yalnız kaldığımda beni üzecek şeylere daha çok yöneliyorum, daha çok düşünüyorum bu daha da ruh halimi kötü etkiliyor. O anlarda yalnızlığı değil daha çok kalabalığı tercih ediyorum. Modum düşük olmadığında yalnızlığı severim.
Bazı insanlar için sessizlik de korkutucudur, bazı insanlar için ise ihtiyaç.
İnsan yalnızlıktan değil, kendi içindekiler ile yüzleşmekten korkuyor. Eric Fromm ne güzel demiş 3 büyük acıdan biri de yüzleşmedir. Üstünü örttüğü, görmezden gelip hayatına devam ettiği acılar ile geçmişle yüzleştiği zaman başlıyor asıl yolculuk. Çok intihar eden kişi oldu bu yüzden.. Kendini kandırmak, yalnızlıktan kaçmak, seks, telefon, yemek yeme vs. gibi aktiviteler ile kaçmak daha kolay geliyor çünkü insana..
Kendisiyle başbaşa kalan insan
Kendisini daha iyi görür
en azından kendisini günceller
Güncellenmemiş insanlar sürekli
bumerang gibi döner Kendi etrafında
Ve sonuç hep aynıdır
Oldum olası korkutmaz beni yalnızlık. Belki kendim ile kalmak korkutabilir.
Bence insan kendiyle baş başa kalmayı bilmeli bunun insanın kendini sevip sevmemesiyle çok alakası olduğunu düşünüyorum. Sen kendini sevmezsen sen kendinle vakit geçiremezsen bi baskası senle neden vakit geçirsin?
Kendiyle zaman gecirmeyen insan bosluktadir. Bu dunyada ilk kendini seveceksin ilk kendinle zaman gecirmeyi ve kendine iyi davranmayi ogreneceksin ki kendini daha iyi taniyasin ve diger insanlarida sevebilesin.
Yalnızlığı seven biri olarak , korkmuyorum. Sessizlik en güzeli huzur verici ama kendi ile baş başa da kalmamalı insan bu kötü olabilir belki , birazcik, bazen :)
Yalnızlık güzelde, alışmak kötü. Alışınca kimseye ihtiyaç duymuyorsun. Ben o moda girdim ve kendim mutlu takılıyorum. Beni benden alan hiç bir şey olmadı o yüzden sessiz sedasız yaşıyorum.
insanın sınırlarını yalnızca kendisi zorlar. dolayısıyla yalnız kalınca sınırlar zorlanır ve insan yapabileceklerinden korkabilir.
Korkmam aksine sürekli yalnız olmak bana bazen çok iyi geliyor. Surekli aktif olmak bazen insanı aşırı bunaltıyor. Yoruluyorsun.
Ben yalnızlıktan ve kendimle baş başa kalmaktan korkmam çünkü vicdanım rahat ne yaptıysam pişman değilim.
Sessizlik veya yalnızlık değildir aslında insanı korkutan. Bence bu sürecin hep aynı kalması ihtimali bizi daha çok korkutuyor.
Yalnızlık ve sessizlik o kadar iyi ki ! Herkesin uyuduğu o saatte ben özgürüm. Istediğimi yaparım. O kadar iyi ki
Doğasında yoktur çünki bunalır yanlız kalmak ister ama bunu kalıcı hale getirmez kalıci ise mecburiyetten dir
Korkudan öte bence yalnız kalıp sessiz sessiz ilerlemek insanı başarıya götüren yollardan biri. Korkmaya gerek yok.
İkiyüzlü, açgözlü, samimiyetsiz, yalaka, yapmacık egoist insanlar kadar korkutucu olamaz az insan çok huzur
En korkutucu olan ise kültürlü cahiller
Çünkü yalnızlık Allah 'a mahsustür. O bütün mevcudati çift yaratmıştır.
yalnız kalmaktan değil de, varlığına alistirdiktan sonra yalnız birakilmaktan korkarım
Sessizlikten veya yanlızlıktan korkmuyorum aksine huzur veriyor
Kaç gündür evde yalnız yaşıyorum? Korkutucu hiçbir yanı yok da sıkıyor bir yerden sonra.
Kendi ile baş başa kalması her şey o zaman olur iyi de kötü de
Çünkü tek başına varlığını sürdüremeyeceğini düşünür bu yüzden yalnızlıktan korkar
Pişmanlık korkutuyor beni. Çünkü hepsinden daha ağır.
Yo korkmuyorum aksine seviyorum. İnsan sesi olmayan her yer de huzur var bence.
Sesizliği ile ses olan düşüncelere merhaba...
Güzel söze merhaba
Ya ikisini seviyorsak 🤔
Duvara doğru koş 😐
Sakın uber bildirim gelmiyor bildirim 😒
Sen koş duvara doğru
Kendi ile baş başa kalması.
Bazıları seve yalnızlığı bazıları da benim gibi sevmez.
Kendimizle baş başa kalmaktan korkarız vicdanı insanı korkutur
Kendi ile başbaşa kalması derinlerde hatıraları uyandırabilir buda insanı korkutur
Yalnızlik en keskin dosttur
İkiside korkutmaz.
Kendiyle başbaşa kaldığındaki sessizlik
İnsanı korkutan şey kafasının içindeki seslerdir
İkisi de korkutmuyor. Bayılıyorum ♥️
İkisi de korkutmaz. En azından beni korkutmuyor
İkisi de korkutmaz diye düşünüyorum
Ben ikisinide seviyorum, huzur veriyor
İkisini de çok severim
Kimseyr paylaşamaması en acısı...
Şuana kadar yan etki yaşamadım.
Kendi ile baş başa kalması