Söylenecek çoğu şey söylenmiş artık bundan sonra söylenecek her kelime gereksizdir, susar.. Söylenene inanmıştır, dinlemek daha anlamlıdır, susar.. İçinden gelmediği için susar..
Ve bazen Vazoyu kırmamak için susar, bu da asaletindendir.
Asalet soydan gelir.. Sessizlik bir asalet göstergesi değildir.. Yapı ve karakter meselesidir.. Aile de gördüğü terbiye ve eğitim seviyesi ile alakalı bir durumdur.. Kavgacı insan konuşur konuşur durur. Sessiz insan hiç bir laf etmiyerek bu şekilde karşısındakini yener.. yani biraz da zeka seviyesi ile alakalıdır. Sinsilik sessizlik değildir.. Sinsi insan herkesin atına deh diyen insandır.. Her zaman ilişkilerinde çıkar menfaata önem verir.. Sinsiliği sayesinde herkese kendini sevdirr.. içten pazarlıklı olur..
Her sessiz kişi sinsi değildir, onun altında çok gürültülü bir zihin vardır belki, belki travma, belki umutsuzluk, hüzün... binlerce sebebi olabilir ve bunu anlamak çok zordur uzaktan bakınca, sormakla da cozulmez bazen bunlar, sadece kişi o duyguları içinde yaşar.
Asaletim bir yana, fakat suskunluğum kime neyi anlatmaya çalışıp durduğumu farkettiğimde başladı. Çünkü anlatmak kelimelerle, cümlelerle mümkün olmuyorsa artık susuşları kullanmanın vakti gelmiş demektir. Oysa hep söylerdim konuşmalarımdan, kızmalarımdan değil asıl susuşlarımdan kork diye. Ve gördüm ki o da anlaşılmamış, öyleyse susuşlarım benim, goy goy onların olsun demek kaldı geriye. İşte susuşlarım bu yüzdendir.
Sessizlik diyecek söz bulamamaktır.. kimi bunu sinsilik olarak görür kimi bunu aslında korkak olarak nitelendirir kimisi de beceriksiz der.. olsun.. Biz öyle olmadığımızı biliyoruz
Benim sessizliğim asaletimdendir tıpkı yalnızlığım gibi. Ama genel yapısı sessiz olan insanların içinde bir sinsilik olduğu gerçek. Suyun ağır akanından korkacaksın der büyükler. Öyle insanlar genelde gizlerler gerçek hislerini. Kendilerini kamufle edip beklenmedik anlarda beklenmedik tepkiler verebilirler.
bazen bilmediğinden susarsın bazen suçlu olduğundan susarsın bazen kelimelerin anlamı yoktur susarsın bazen karşı tarafı çözmek için susarsın bazende başka şey düşünürsün susarsın bunu sinsi ya da asillikle bağdaştırmak sağlıklı olmaz.
Sinsi insanlar sussa bile kaşı gözü ayrı oynar. bir hinlik olduğunu az çok sezersin. Sessiz insanlar sakin olur etliye sütlüye pek karışmazlar. Siz ne kadar iğneleseniz bile size cevap vermeye tenezzül bile etmez, bu kişi asildir.
Duruma göre değiştiğini düşünüyorum gereksiz tartışma gibi durumlarda susan insan asaletinden susuyordur fakat konuşulması gereken noktalarda susan insan sinsidir.
Genelde sinsi olurlar. Birde tartışmalarda sessiz kalmak vardır mesela cahile laf anlatmakla uğraşmaz sessizliği seçer bu asalettendir. Genel itibariyle sessiz yapılı olanlar sinsi oluyor çoğunlukla
konuş sana bir tanem neden susuyorsun susmak neyi halleder neden anlatmıyorsun insan olamamış kişinin sözlerine karşılık vermemek onunla kavga yapmamak asalettir geri kalan sinsiliktir
Sessizlik ne asaletten ne sinsiliktendir? Sessizlik “Zekadandır”!!! Zekiysen karşındaki laf anlamıyorsa “Susarsın” Cahilsen konuşacak bir şeyin yoktur “Susarsın”
Kadının konuşanı iyidir, susan kadının ne yapacağı belli olmaz. Erkeğin konuşanı yalanı bol söylüyordur, susuyorsa sinsilik değilde seviyesini koruma derim..