Hayat!
Bazen insana öyle bir yerden vuruyor ki, güçlü olmaktan başka hiç bir şansın kalmıyor..

Hayat!
Bazen insana öyle bir yerden vuruyor ki, güçlü olmaktan başka hiç bir şansın kalmıyor..

İnsanlar farklı şekillerle hayatta kalırlar.
Çalarak, birilerinin malını gasp ederek, haksız hukuksuz yere emek hırsızlığı yaparak, hiç Allah korkusu olmadan faize para yatırıp tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek, birilerinin hayatında parazit olarak, torpille işini gördürerek, insanların duygularını sömürerek yahut insanî değerlerini geliştirip vicdanen huzuru arayarak, Allah'a sığınıp dine sırtını dayayarak, ailesine sımsıkı sarılarak, içini her daim temiz ve çıkarsız tutup yaşamaya gayret ederek hayatta kalırlar ve bu durumlar onlarit güçlendirir. Olumsuz yahut olumlu şekilde tutunurlar bu durumlara. O yolun da hamuruna maya olunca, ömrü billah o şekilde devam ederler.
Ben sanırım elimden geldiğince insanî olmaya gayret edip, O'na olan sevgi ve korkumun gölgesinde yaşamaya çalışıyorum. Bu da beni güçlendiriyor sanırım.
Yastığa başımıza koyduğumuzda ne kadar rahatız, önemli olan bu.
İnancım ve bugüne kadar yaşadıklarım..
Kesinlikle acılarım. Şimdiye dek başıma gelen her şey beni bugün ki halime getirdi. Artık sevdiklerimin kaybı haricinde hiçbir şeyden korkmuyorum
Acılarım, hayal kırıklıkları, kayıplarım.. kısacası bütün acılarım
Cevap
35Cevap
Beni güçlendiren şey bir tane değil. Yaşadıklarımın toplamı aslında. Tek bir duygu beni oluşturmadı. Genel olarak yaşadığım acılardan sonra daha hırslı hale geldim. Keyifli günler..
İnsanı yıkmayan darbelerdir güçlendiren.
Kendime olan sevgim
Hayat ve bulunduğum ortamı değiştirmek insanın bulunduğu ortam cahilse gelişmesi kendini geliştirmesi epey zor olur ama değiştirirse
ve kendini bulabilirse
hiç olmadığı kadar güçlü olabilir ✨
beni güçlendiren şey sanırım verdiğim ve uyguladığım anlık kararlar
benim adıma kötü sonuçlansa da bazıları sanırım güçlendim be..
Çektiğim acılarım. Üzerime üzerime gelmelerine rağmen ben güç kazanıyorum
Doğruluk payı var gibi bu sözün mesela ben babamdan çok korkarım karşısında doğru düzgün iki kelime edemem ama içimde de öyle bir güç var ki her zorluğun üstesinden gelebilirim gibi hissediyorum tabii ki her şeyin başı inanç sonra dediğim gibi belki korku
Kin ve İntikam Hırsı. Çok aşamalar geçtim bu Azimle diğer çıkacak engelleride aynı şekilde ezer geçerim. Bana huzur bırakmayana asla huzur bırakmam istiyorsa boyut değişsin yaşarken
Korku hiçbir zaman güçlendirmez. Korkuyla da işim olmaz.
Mantık her şeyin çözümü. Sıkıntı, (can sıkıntısı değil.) stres ve defalarca kendini hırpaladıktan sonra şu evreye ulaşıyorsun. Ulaşamayan da var tabi.
Umursamamak.
İnsanı yegane güçlendiren şey umursamamak kanımca.
Beni güçlendiren şey güçsüzlüğümdür. Bir durum karşısında yıkılmışsam bi dahaki sefere yıkılmamak için güçlendirir
Yaşadıklarımdan ders çıkarmam. Ders çıkarmasaydım, sızlanan, sitem eden zayıf biri olabilirdim.
Evet, korku insanı irmek irmek güçlendirir. Ne demiş Frida Kahlo; "bir dik duruşun, kaç yenilgi, kaç gözyaşı, kaç kalp ağrısı ettiğini bilemezsiniz.."
dunya tıyatro sahnesı herkesın rolü belli ya başrol oynar ya da figuran olarak rölü tamamlarsın
Öldürmeyen her acı güçlendirir beni ve eminim ki bir gün yaşadığım her şeyi tatlı bir tebessüm ile hatırlayacağım. Buna inanarak güçlendim her zaman
Bir ara üstündeki baskılardan dolayı güçlenmek zorunda kaldım ama daha sonra tekrardan gardımı yere indirdim
Güçlü durmazsam güçsüz yanlarımı belli ederim düşüncesi
Hedefler, planlar, düşler ve bunlara ulaşma isteği.
Bu güne kadar yaşadıklarım ve işe bağlı olmam şu an ıssız kaldım çok zayifim
Ispanak? yok o başka şeydi. Ezme. Yani ezildikçe güçlendim.
Bayılıyorum o söze ve çok doğru (onaylanmıştır)
Kendi kendimi güçlendirdim kimseye ihtiyacım yok belki ilerde sevgilime olur ama... 15 senedir kendi kendimin dostu oldum 4 sendir de sıkı dostlarım var.
Başarma Arzum, inancım.
korku
beni sevmeyen aşağılayan insanların hep benden daha iyi olmalarından korkup çok çalıştım
Kendime olan inancım kimseye ihtiyacım olmadan da dimdik durabilmem gerektiğini anlamam
Bugune kadar yasadigim tecrubeler.
Seni güçlendirmeyen şey süründürür.🃏
Düştüğümde hissettiğim acılar
Aklım
Korku insana cesaret verir.
Zaman güçlendirdi.
Hayatıma giren insanlar
İnsanlara asla güven duymamam
Öldürmeyen ama süründüren acılar
Beni güçlendirecek hiç bir şey yok
Beni çok sağlam sınayan tanrı
acı güçlendirir