Bu histen nasıl kurtulurum. Davranışlarım hep insanlar beni sevsin , mutlu olsun şunu yapayim oluyor.
Tavsiyeleriniz?
Tavsiyeleriniz?
Sedat Uçanın bir ilahisi vardır bilirmisin güzel kardeşim? Bütün dünya düşman olsa ne yazar yeterki yaradan dost olsun diyor ilahisinde bu sedat abimiz. Bak şimdi Allah seni sen olarak yarattı sadece sen olarak. Kendin olmaktan kesinlikle korkma. Bak sana bir kaç tavsiyeler vereceğim bunları yerine getirirsen kesinlikle ama kesinlikle faydasını göreceksin. 5 Vakit namazını kılmanı istiyorum senden daha doğrusu Allah istiyor. Şimdi bir anda zor gelir evet. Ama sadece farzlarından başla farzlar zorunlu olandır. Sünnetler terkedilmemeli ama alışana kadar diyorum.
SABAH-2 REKAT FARZ
ÖĞLEN-4 REKAT FARZ
İKİNDİ-4 REKAT FARZ
AKŞAM-3 REKAT FARZ
YATSI-4 REKAT FARZ
Böyle başlayabilirsin. Ama yok ben kendime güveniyorum dersen sünnetleriyle kıl. Sana bunu neden diyorum? çünkü bir bildiğim var güzel kardeşim. Ben Ergenlik dönemindeyim. Ve bu dönem hep çalkantılı geçer kendini ararsın. Ve bu dönemde kendin olamadığına inanırsın. Şükür yavaş yavaş buluyorum kendimi. Bende kendimi hep senin anlattığın gibi bilirdim. Ağladığım vakitler bile olurdu. Ama namaza başladım kısa bir süre sonra. Ve namaz kıldıkça doğru yoldu olduğum ve birçok insandan daha doğru olduğumu hissettim öyleydi çünkü. Sanada faydası olacak. Şimdi tek yapman gereken derin bir nefes alıp vermek ve bukadar derine inmemek. Sadece canının istediğini söylemek yapmak soranlara -Canım istedi ondan yaptım cnm. Demek Bişey yaparken acaba insanlar ne der diye değilde Allah ne der diye düşünmek ve rahat olmak. Biraz zorlanacaksın evet. İnsanlar şaşıracak sen böyle değildin noldu bana karşı geliyosun hep suskundun iyiydin sen derler. Ama alışırlar sana başarılar. :)
Bu arada uzmanlar tarafından kanıtlanmış bişey var güzel kardeşim. İnsanları mutlu etmeye çalışan insanlar hep yalnız kalıyor. Bu bilimsel bir gerçek bunu bir araştır. Yani sen yalnız kalırım diye kendin olmuyosan hata ediyosun. Çünkü sen böyle yaparak yalnız kalıcaksın. Ama kendin olursan ve dediğimi yaparsan NAMAZ dan bahsediyorum. Allah senin dostun olur. Ozamanda kimseye ihtiyacın kalmaz. Bu kadar felsefe yeter bu akşamlık :D hade başka sorularda görüşürüz
Çooooook teşekkür ediyorum. Ne kadar güzel bir yazı. Ben de başlamayı düşünüyordum ama birinin beni itmesi dürtmesi gerekiyordu sanırım.. Çooook sağolun :) Bu arada neden sence başkasını mutlu etmeye çalışanlar hep yalnız kalıyor? Çünkü ben de öyleyim. Hep başkasını mutlu ediyorum. Sence ne yapmalıyım
Teşekkür etmene gerek yok canım kardeşim :) Bak aşağıda bir kardeşimizin yazdığı gibi insanlar seni yangın söndürücü olarak görecekler bir çıkış yolu gibi işleri düşünce sana gelecekler çünkü sen onları şımartıyorsun onları mutlu ediyorsun. Ama gün gelecek sen yaşlanacaksın ve artık bu tepkileri verememeye başlıyacaksın. Ve eminim ki daha erken yaşlanıcaksın çünkü elinde ne varsa insanlara vereceksin bu bir savaş gibi bişey kendini onlar için heba ediceksin. Ve insanlar artık sana ihtiyacım yok diyip bıracaklar seni. Tam olarak cevap bu olmayabilir. Sen yinede araştır neden yalnız kalıyolar diye. Sen bu dünyada sen olarak geldin. Aslında sen kendin oluyosun burada bir kaç kelime hatası var. Sen kendinsin. Sadece insanları fazla şımartan ve insanlar için kendini heba eden birisin. Bu senin benliğin. Çünkü bunu istiyosun. Bu sensin. Sen artık insanlar için değil kendin için yaşamaya başlayacaksın. Yani değişmeyeceksin. Başka bir insam olmayacaksın. Sadece bir huyundan vazgeçeceksin.
Yer yetmediği için burdan devam ediciğim. Sen tek başına mezara girecek tek başına hesap vereceksin. Bu can bu kalp bu akıl sana emanet benim canım kardesim. Allah sormazmı ne diye heba ettin kendini bu kadar diye? Sen Allahın kulusun tıpkı diğer insanlar gibi. Kimseye kulluk etme. İnsanlarla polemiğe girmekten sakınma ve korkma. İtiraz etmesini bil. Fazla evet deme. İstemediğin şeyleri söyle mecbur değilsin hiçbişey yapmaya. İlk başlarda kalbin küt küt atacak polemiğe girince bir insanla. Alışkın olmadığın için. Ama alışacaksın. Alışmalısın. Sen bu zamana kadar hep kendindin asa kopya bir insan değildin. Sadece benliğine insanlara köleliği oturtmuşsun tabiri caiz ise. Sadece bundan kurtulacaksın. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN ALLAH SENİ SEVİYOR MUTLU OL SADECE. kendine iyi bak herzaman konuşabiliriz. Zorlandığında bana yaz olurmu hep destekçin olurum. Hadi hoşçakal güzel insan..
Çokk sağolasın cevaplarımı aldım. Emeğine ve ellerine sağlık kardeşim :)
Çok saol. Sen de kendine iyi bak güzel kardeşim
Eğer böyle davranmaya devam edersen yakında kendin olmayacaksın sadece toplumun kölesi olacaksın hep ezileceksin, hiç kimse seni gerçek anlamda sevmeyecek, sadece işi düşenin ulaştığı acil durum düğmesi olarak kalacaksın, herkes tarafından oyuncak olarak görüneceksin. En önemlisi de kendi kendine yaptıklarını düşündüğün zaman kendine verecek cevapların olmayacak, zamanı geldiğinde yaşın ilerlediğinde nasıl bir hayat sürmüşüm diye kendi kendine yanacaksın, keşke bir şeyleri başkaları istediği için değil kendi istediğim için yapsaydım diyeceksin fakat zaman o zaman geç olabilir henüz erkenken bunun farkında iken bence değiş, kendin ol, kaybettiklerine üzülme, kazandıklarına sevinme kendin ol, kendine ait özelliklerin olsun, kendi doğruların kendi yanlışların olsun. İnsanlar seni sen olduğun için sevsin onların acil durum düğmesi olduğun için değil. Doğru yolu bulurken zorlanacaksın eminim arkadaşım, fakat yolundan döndürmesin hiçbir şey seni. İçinde yaşadıklarını unut artık, artık hayatı kendi istediğin şeyler için yaşa hayatı. Ve unutma acil durum düğmesi olursan sadece zora düştüklerinde seni bulurlar ama yangını sen çıkartırsan hiç kimse seni unutmaz. İnşallah düzelirsin arkadaşım.
Çook faydalı ve farkındalık yaratan bir yazı. Çok şaşırdım gerçekten bu cevapların sende olmasına.. Çook teşekkür ediyorumm. Bana gerçekten çok büyük çoooook fazla katkısı oldu. şu an cümlelerle bu katkıyı anlatamam ama kafamı bilseydin anlardın eminim :)
çok Iyi Geldi bende aynı durumdayım soruyu soran arkadaşla böyle bir cevabı verdiğin için teşekkürler
Sayın cevap veren , bu kadar çok şaşırmamın sebebi şu an birisinden bunun cevabını almış olmam. Yoksa seni tanımıyorum ve senin düşüncelerini hayat tarzını filan bilemem. Bu hayattan böyle bir cevap bu siteden böyle bir cevap bu gözlerimin böyle bir cevabı görmesini beklemiyordum sadece. Çok mutlu oldum ve bu mutluluğumu yansıtırken sanırım biraz abartıp ve yanlış anlaşılmışım :) Aşırı heyecan veyahut mutluluktan olsa gerek? Ne dersin , sence de oyle midir?
Yok yok problem değil fakat sitede hani biraz haylaz takılıyorum, millet iyice hovarda oldun çıktın, hayat felsefen yok mu senin falan gibisinden düşünmeye mi başladı diye, yoksa senlik problem yok. Yorumun gayet doğal ve normaldi ben kendimle ilgili bir çelişki mi yaşadım diye sordum, ama son yorumda heyecan vardı galiba sonlarına doğru biraz heyecan yaptın. :) Rahat ol, kafana göre takıl bir şey için açıklama yapma isteğine bürünme, canın isterse cevap verirsin. :) @CocaColaa
arkadaşım, insanların sevmeyeceği bir şey varsa o da bir insanın kendisi olmamasıdır. kişiliğin nasıl ise öyle davran. kendin ol. aynaya bakıp evet ben buyum diyebil. kesinlikle çevrende seni seven insanlar olacaktır. belki şu an bu yapmacık kişiliğini benimseyen insanlar gider yanından. ama elbet çevren olacak. rahat ol
hayır kesinlikle kendin ol kendin gibi davran zaten seni seven kişiler senin hep yanında olur sakın kendi dışına çıkma ozaman sadece bir anlık etrafında olurlar geriye döndüğünde kimsen olmaz kendin gibi olman sana hzur verecek buna emin ol
Çok teşekkürler tekrardan
Cevap
25Cevap
Sana verebileceğim en iyi tavsiye Doğan Cüceloğlu'nun "Savaşçı" kitabını okuman olur heralde. Senin çektiğin sıkıntıyı birçok kişi çekiyor. Bu durumu da en iyi analiz eden ve Türk insanını en iyi tanıyan kişilerden birisi de Doğan Bey'dir. Ee bir kitap ta boşuna 48. defa basılmaz yani...
Aa tamam o zaman alacağım o kitabı. Çok teşekkürler
Al mutlaka, çok faydasını görürsün. :)
Vay be! Gizlisin ama yine de büyük itiraf. Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de öyleyim. Ama bu sorunun çözümü konusunda maalesef sana yardımcı olamayacağım. Çözümü bilinse dahi onu uygulamak babayiğitlik ister. Ben bu soruda kendimi bulduğum için yorumda bulunma gereği duydum.
Çok teşekkür edererim :) Beni gülümsettin ve sorumu önemli hale getirdin :)
sorunu aradan seçtim direk yazma ihtiyacı duydum nedense. kendin olmadığın sürece başkaları gibi olursun (yan sanayi telefon gibi düşün) :) herkesin içinde bir cevher vardır. davranışlarını yaşınla orantılı olduğuna bağlıyorum. ama ne kadar çok kendini değiştirmez ve kendini o şekilde kabul ettirirsen o kadar çok sevilirsin.
Bu inceliğin için çok teşekkür ediyorum :) Söze böyle başlaman çok hoşuma gitti bunu söylemeden edemeyeceğim açıkçası :)
Ama başkası olmaya o kadar alıştım ki.. Kendim olmayı bile unuttum nasıl hatırlayacağım ve nasıl kendimi yansıtacağım şu halde?:)
Haklısın ben enerji istiyorum.. Çevremdeki herkes monoton ve ben de oyle olmak zorunda kalıyorum. Haklısın bunları yapmalıyım.. teşekkür ederim. Peki bunları arkadaşalarıma anlatmalı mıyım kendi sevdiğim özellikleri filan..
kimseye birşey anlatmak ya da anlatmamak sana kalmış neticesinde özgür bir insansın. ama arkadaşlarının karakter yapıları da çok önemli yadırgayabilirler , ya da tam terside olabilir.(ama işte konu bunu senin umursamaman ) sen önce kendinle başla ne yapıcağına nelerin olmasını istediğine hayatını nasıl nerde kimle ne şekilde yönlendireceğine karar ver bence :)
Çook teşekkür ederim :)
Kendim olmak dediğin bence olmak istemediğin bir kişilik aslında. Sen farkında olmadan kendin oluyorsun zaten ama kendini dışardan bakılınca sevilmeyeceğini düşündüğünden böyle bir hisse kapılıyorsun.
Evet ama ister istemez insanlara farklı davranıyorum. Hoşlanmadığım davranışlarımı söyleyemiyorum veya düşüncelerimi savunamıyorum. Hep onların fikrine katılıyorum beni sevsinler diye belki de..
İşte bu senin kendi kişiliğin olmuş aslında istemeden de olsa böyle davranıyorsun. Aslında olmak istediğin kişi bu değil karşı çıkmak istiyorsun kendi fikrini söylemek istiyorsun ama yapamıyorsun böyle yaparsan kendin olacağını ve kimsenin seni sevmeyeceğini düşünüyorsun. Şu anda aslında kendinsin kimseyi kırmak istemiyorsun. Olmak istediğin kişi ise başka.
Nasıl yani. Ben şu an kendim gibi mi davranıyorum aslında diyorsun
21 gun ilginc ve de azmis bilimsel birsey mi bu
Peki ne yapmalıyım
İlk önce kendini kendi görüşlerini kendi fikirlerini açıkladığında da insanların seni seveceğini düşün ki doğrusu da böyle zaten daha temeli sağlam ilişkiler bir şeyler paylaşırsan olur. Kendini diğer insanlara aç sen şu anda özgüvensizlik problemi yaşıyorsun sen farklı biri falan değil kendinsin şu anda bunu çevrendikilere göster. Sen iyilik sever birisin anladığım kadarıyla çevrendikileri de kırmak istemiyorsun onları kaybedeceğini düşünüyorsun. Kendine güvenmekle başla bir işe kendi fikirlerini başkalarına söylemek seni insanlardan uzaklaştırmaz aksine yaklaştırır.
Aaa çok dogru söylüyorsun bu yönden hiç düşünmemiştim..
Çook teşekkür ediyorum. Gerçekten bana çok faydan oldu, farklı bir bakış açısı kazandırdın.
bir nevi kaygı bozuklugu yaşıyosn bu duygudan seni kurtaracak bir ilac var aslinda cipralex kimseyi umursamaz bencil bir insan haline bile gelursin hatta ;)
peki kullanıyor musun
20 mg olani kullaniyorum bu ilac kendinden baskasini dusundurtmez seni skintiya sokabilecek ve uzecek tum sorunlari kafana takmadan ortadan kaldirtir kaygilanmaz dha rahat ve özguvenli bir hasat yasatir ancak kafana gore kullanilack bir ilac degildir duzenli kullanacksn ve olurda kullanirsan 5 mg ile basla ;)
Hmm. Şuanlık kullanamam ama teşekkür ediyorumm :) :)
Önemi yok arkadaşım naptkta sanki
İlgi görme isteği egodan ya da komplexten geliyor. Önce aslında nasıl biri olduğunu anlatsana yani sevilmez sandığın seni
Nasıl biri olduğumu kimi zaman bilemiyorum. Ama genel olarak şu : İnsanlar bana rahatsızlık verse de rahatsızlığımı belli etmem , Çok neşeli , komik ve gülümseyen birisiyim. Ama bu komikliğimi sadece aileme yaparım. Gülümserim genelde.. Yardım etmeyi çoook severim. Bir insanın bana ihtiyacı varsa hemen giderim. İnsnaları mutlu etmeye bayılırım. Gözlerim hep parlaktır heyecan dolu enerjiğim.
Teşekkür ederim. Yani kendin ol diyorsun :)
Imm peki tamam yarın kendim olacağım o halde :) Üniversite
Peki sen?
Tamam başladım kendim olmaya : Rahatladım gerçekten böyle söylemene filan.. :)
Sabret gönül sabret sakın isyan etme.. Bir gün elbet bitecek bu çile.. Çok güzel bir şarkı :) Bana geldi :)
Bir sen var ki senden öte senden ziyade..
Haah evet :) Çoook teşekkür ederimm çok iyi geldi seninle konuşmak ve yardımını almak :) :)
Çok teşekkür ediyorum. Oluur konuşuruz elbette neden olmasın :)
bırak seni sen olduğun için sevenler yanında olsun bence kendin ol hem temizlikte yapmış olursun rol yapmaktansa
haklısın ama birden degişsem tuhaf olmaz mı
çok haklısın ama biraz zor ya. Şimdi hoşlanmadığım şeyleri söylicem ve ne bilim. İnsanalar tuhaf bakacak..
insanlar seni sevmezse ne olur peki? en çok ne olmasından korkuyorsun
kötü günümde yanımda olmazlar diye :(
kötü gününde yanında olmaları biraz da onların nasıl bir insan olduğuna bağlı. karaktersizse insan sen ne kadar iyi olursan ol yine yalnız kalırsın
çook haklısın. bir şey kaybetmem aslında. Ama tuhaf olucak şimdi diğer bir insan geliyor gibi bakacaklar.. Ayrıca kendim nasıl olurum bilmiyorum ya. Aklım karıştı. Kendimi kendim olduğumu nasıl yansıtıcam
Olmadığın birini sevdirirsen insanlara en ufak bir açığında çekip giderler neysen o ol insanlar dürüstlüğü seviyor..
Haklısınn...
Ayni Ben peki sen de benim gibi kendini cok sorguluyor musun mesrla Ben ne istedigimi bilmiyorum cogu zaman bu yuzden cozemedim kendimi belki de sorunun nedeni senin de ne istedigini bilmemendir
bende öyleydim ama artık değilim insanlar için uğraşma
peki şu an kendin olunca insanlar sana nasıl davranıyor
peki mutlu msuun
Hmmm. zor bir soru
Kimsenin kendisi gibi olamadıgı dünyada hissedilmesi gayet normal olan bir his. Lakin kendin gibi olmanın mutlulugu bir başkadır zordur ama mutluluklar zoru başarınca kazanılır dogru yoldasın.
Ama şimdi çevremdeki insanlar noluyor bu kız demezler mi birden değişince
aklım karıştı.. Kendimi kendim olarak nasıl yansıtıcam. s
Hmm haklısın. Ama şu an içimden bir şey gelmiyorr
Teşekkür ediyorumm
farklı insan olmaya çalışanlara acıyorum ne gerek var kendin ol severlerse severler sevmezlerse...
Ya işte kendim nasıl olucam o sorun?
Kendim olmamaya o kladar alışmışken bir anda kendin ol demek zor Kendim olmayı nasıl yansıtacağım bir anda.. Çok tuhaf olacak
Vayyy çok doğru. Ben de öyle olmaya karar verdim zaten. Teşekkür ederim
Haklısın aslında insanlar seni sevince mutlu oluyorsun bu yüzden kendin gibi olmak istemiyorsun. Nasıl mutlu olucaksan öyle ol derim ben..
doğru dersin
İnan daha mutlu olursun. Umarım bu şekilde kendini kullandırtmıyorsundur insanlara, çıkarcı insanlar menfaatleri devam ettikçe gülerler üzüne.
Sevmesinler ne olacak? İnsanlar çok mu sevilesi? Sende onları sevme.
Kendine güven yarın öbürgün belli olur rezil olursun bunu düşün her şey güvenle başlar
Kendin oldugunda kimse seni sevmiyorsa bu kendin olmayacagın anlamına gelmez kendin ol seven sever sevmeyen * olup gider !
başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin der gay abimiz.
Sevmeyen sevmesin. Kendin ol ki gerçek dostlarını bulasın. Yoksa şu an çevrende sahte seni seven sahte insanlarla uğraşmak zorunda kalırsın
kendin ol insanlar için yaşamıyorsun kendin için yaşamayı öğren insanların canı cehenneme :)
peki ya beni sevmezlerse benle dalga geçerlerrse ne bilim.. . d
bu senı bır süre sonra yorar. olduğun gıbı ol.
Şimdide nasıl kendim olduğumu unuttum.
insanlara başka bir kişiyi yansıtarak.
hayır kesinlikle kendin ol kendin gibi davran zaten seni seven kişiler senin hep yanında olur sakın kendi dışına çıkma ozaman sadece bir anlık etrafında olurlar geriye döndüğünde kimsen olmaz kendin gibi olman sana hzur verecek buna emin ol
Doğru söylüyorsun.. Çook teşekkür ederim bir şeylerin farkına vardım sanırım şu an
nedemek gerçekleri sölemek sadece bizi doğru yöne çeker inşallah hep mutlu olursun :)
İnşallah :) Sen de. Hepimiz aynı şekilde..
sevmezlerse sevmesinnn pehhhh :D:DD
:D pehh
Sen oğlak burcu musun
Neden ki
insanlar seni bu şekilde sevmez zaten.
her zaman kendin ol bişey kaybetmezsin
başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin
Aslan burcusun demi =(
Aynı sorun bendede var nasıl kurtulucaz
at kendini damdan aşağı
sen ölmedin mi l*n daha devlet memuru.
daha hepinizi gömecem nereye ölüyom
ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün..
Herkesi salla
den den koydum
Olma sen de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar