Düzenin bozulur diye endişe etme, gerekirse bin defa yık düzeni. Mutlu olmak için çabalamaktan sakın vazgeçme, olmadı bi daha dene... Hayallerinden umudunu kesme, tutun ve bırakma...

Düzenin bozulur diye endişe etme, gerekirse bin defa yık düzeni. Mutlu olmak için çabalamaktan sakın vazgeçme, olmadı bi daha dene... Hayallerinden umudunu kesme, tutun ve bırakma...
Mutluluğu bilebilmek için önce zıttını yani mutsuzluğu tatmak lazım. Hiç mutsuz olmamış biri için mutluluk diye bir şey yoktur.
Peki mutlu olmak için illa karşılığında mutlaka bir şey feda etmek mi gerek? Mutluluğun bir ücreti var mı?
Maddi şeylere sahip olabilmek için karşılığında bir ücret, zaman ya da emek veririz. Ama mutluluk maddi bir şey değildir.
Bazen insan bir söz ile aldığı mutluluğu 200 lirayla aldığı güzel bir pastadan alamıyor.
Mutluluk almakla değil vermekle olur bana göre...
Yılın 11 aynı çalışıp 1 aynı da kendisine tatil yapan kişinin yaşadığı mutluluğu kimse istemez bence. Çünkü adil değil. Bir ay için feda etmek pek adil değil gibi...
Bu konuya bir çok açıdan örneklemeler yapılabilir. Ve bunu neticesinde de mutlu olmak için illa bir şey feda edilmesi gerekmiyor. İnsan neyi feda ederek mutlu olabilir ki? Emek, zaman, para... Bunaların hiç biri de karşılığında mutluluğu getiremez.
İşin ucunda samimiyetlik olmadan ne veren mutlu olur ne de alan. Feda etmekte de samimiyetlik yoktur.
Ben bu soru üzerinde neden bu kadar uzun yazdım ki ben de anlamdım.
feda etmeye gerek yok küçük şeylerden mutlu olmaya başladığımız an dünyamız değişir (:
Sıkıntılar bana deva olsun boş ver.
derdi abim akışına bırak, her şey olsun bitsin sıkma kendini :D
Şimdi konuşamayacağım kadar uzak bir yerde..
İnternet camiasında adı geçen mizahi ile insanları güldüren biriydi. Şu an nerde bilmiyorum.
Severdim (:
Cevap
4Cevap
Her şeyi feda edebilirim
Mutlu olabilmek için çok şeyini feda etmiş biriyim en çok kendi kendimi feda ettim ilk bitirdim tükettim sonradan sonraya ayaklandım başımdan geçenler öyle karışık öyle işin içinden çıkılmaz ki anlatamam. mutlu muyum eh işte idare eder
Cinsiyet ameliyati olcam bunun adına herkesi kaybetmeyi göze aldim
Yok be ayol
Evet valla heyecanla o günü bekliyorum
Kullandığımı biseyi düşünmeme gerek yok
Çok doğru, enerjin varsa güzel.
Birde olumlu yaşamak gerekir.
Eb basit olarak zamanı
Hiç bise
Herşeyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?