İyi Geceler arkadaşlar
Ben günlük tutuyorum ve merak ediyorum acaba benim gibi günlük tutanlar var gerçekten
Ben günlük tutuyorum ve merak ediyorum acaba benim gibi günlük tutanlar var gerçekten
Üniversitede defterim vardı.Daha doğrusu defterimiz kız arkadaşımla..Bazen baktıkça ağlayasım geliyor.Bir gün onda bir gün bende kalıyordu.izninizle birkaç satır ekliyim.
Canım’a
Birkaç ay önce geldiğim bu yabancı şehirde,yamacında Volkan’ı gizli bir dağ misali sustum.
Ve o Suskunluğumu delicesine haykırmak isterken,karşıma sen çıktın.
Belki ben yalanların ardında doğruları aramasaydım seni hiç tanıyamayacaktım.
Sen ise o içimdeki Volkan’ı hiçbir zaman bulamayacaktın.Biliyor musun canım karların ince ince süzüldüğü bu gecede seninle el ele gezmek isterdim.
Sonra da kalbimde yaşadığım sevgini karlara seninle birlikte çizebilmeyi…
:.(
14 yaşındayke n tutuyodum. sonra sıkıldım vs unuttum gitti. 2 sene sonra buldum şöle bi okudum kim bu mal dedim acaip utandım yazdıklarımdan düşündüklerimden.bide şey kötü. çook sonraları kendin okusan bile sırları ortaya çıkmış gibi oluyor. ben öyle hissetmştm
Bende gunu birlik yazamiyorum ama yazmaya gayret ederim ve cok severim . Sonra aradan yillar gecince onlari kuyorum cok hoş oluyor. Lisede baslamistim sonra biraktm bir ara yine baslamistm. Bi yerlere falan gittigimde ozellikle yolculuga ciktigimda saati saatine yazarim :) oda cok guzel oluyor. Surekli notlar alirim hayatim boyle gecio :))))))
güne gününe değil de istediğim her zaman yazardım. çok severim günlük tutmayı. unutmuyorsun neler yaşadığını bence çok hoş bir şey. tabi başkası tarafından özenle sakladığım günlüğüm her satırı okununcaya kadar. o zamandan beri tutmuyorum yazık.
Cevap
21Cevap
günlük tutsam son 1 ayım rezelet derece sıkıcı olurdu heralde.
Sabah geç kalktım, kahvaltı etmedim oglen proteinli bişey yedim spora gittim akşam 6 da sebze yedim sonra durdum...
1 ayın cogu bu sekilde gecti, ha karşılığını aldımmı aldım, ama günlük tutmaya deger bi kazanc olmadı tabi. Eskiden cocukken tutardım, yurtdışında yaşarken de anılarımı ve gorduklerımı birleştirip yazıyorum ama günlük gibi degil de haftada bir birşeyler çiziktiriyorum diyelim
Güya tutuyordum gene.
Aylardır yazmıyorum.
Başlama zamanı geldi gene.
Bu sefer bırakmadan!
Çok güzel bir şey.
Eski günlüklerim de hala durur...
Çocuğuma da bu alışkanlığı kazandıracağım kısmetse.
Ben orta okulda bir ara tutayım demiştim bir hevesle herkes tutuyordu o zamanlar çevremde, ama sıktı beni bir kaç gün sonra, bıraktım..Tutanlar için çok güzel bir anı ama, ileride açıp okumak çok hoş olur..
Benim için önemli olan günleri yazdığım bir defterim var. O defterde 10 yaşındayken öğretmenimin bana attığı ilk tokat bile yazıyor...
Yazabilmek, dünyanın en güzel uğraşıdır.
Çocukken ing hocası tuttururdu pratik olsun diye.
Hergün aynı ing kelimeler.
Hi my diary
i woke up, washed my face, went to school
see you tomorrow :)
Günlük değil de haftalık tutuyorum ben. Her gün yazmaya üşendim haftalık olsun dedim. Hem daha önemlilerini yazmış olurum diye düşündüm. Tabi çok önemli bir şey olursa onu not alırım unutmamak için.
ilkokulda şubat tatilinde herkes günlk tutck diye ödev vermişti hoca.ödev olunca istemeye istemeye yazıyo insan.sanırım o zamandan beri günlk tutmaktan nefret ediyrm hiç içimden gelmez
Gençken tutmuştum yaklaşık 2,5-3 sene, her gün akşam günlüğü elime alır yazardım. Sonrasında geçti bu heves. :)
bi zmnlar tutardım çok gzl bşy tavsiye ederim...yıllar sonra okuduğunuzda eski defterleri eski hayatınızı buluyosunuz
Küçükken tutuyodum ama şimdi biri bulur çocuklar gelir eve karıştırır diye tutmuyorum.Tel tokayla da açılıyo çünkü onun kilidi:)
95 den 2002 kadar tuttum iyiki tutmusum simdi okuyorum gülüyorum hüzünleniyorum ! simdide tutuyorum ama günlük degil önemli bir seyleri ysziyorum !
Evet 4 aydan beri hissettiklerimi duygularımı yaşadıklarımı içimden geçenleri yazıyorum..çok da iyi oluyor bana terapi gibi geliyor..Herkese tavsiye ederim :)
Babamın okumasıyla bırakmam bir oldu açıkçası :D 3 yıldır tutuyordum
3 yıl aralıksız 1 yıl da sonradan tuttum. Günlük tutmak güzel birşey..
Çok istedim ama olmadı. Başlayamadım. Başlasam da günlüğe ayırıcak ne zamanım vardı ne de manevi anlamda gücüm :(
eskidendi onlar artık ptt nin adı bile dğeişti mektup falan yok kargo var artık
hayatımda iş ev olduğu için bir üçgen bile kuramamış birisi olarak ahaha günlük yerine aylık tutuyorum anca dolduruyo :))
günü gününe değilde..önemli günlerde tutarım yada tarih atarım..yada geçirdiğim ayın veya yılın hesabını neler oldu bitti gibisinden yazarım=/
ben tutuyorum.geçen okuyayım dedim içinden neler çıktı başlık"bugün ilk milli olduğum gün"
allah belamızı versin ne diyeyim ki ben
Bence yak günlüğünü senin bildiğin sende kalsın sonra biri bulur rezil olursun :))))
günlük tutmuyorum ama günde ne yaptığımı şiir olarak ya da güzel bi yazı olarak hergün yazıyorum ..
günlük tutmayı saçma buluyorum.yaşadıklarını birde yazılı olarak saklamanın ne anlamı varki..
Her gün hayatım s..kiliyor bunun neresini yazayım söylermisin kağıda döksem israf olur çok israf
aslında tutsam daha ıyı olur derdımı ıcımdekılerı ona yazar dokerım...denıyecegım
e insan herkeze içini dökemez dimi güzel bişey ama bunu başka birinin okuması facia dikkat et kimse görmesin
aylık tutuyorum..eksi vermeyin ciddiyim..hayatım monoton nabiim
az mı günlük tuttum ey gidii :)) ama şimdi tutmuyorum
heveslendim ama tutmadım, pek gerek yoktu çünkü hergün aynı film izlenip izlenip duruyordu
Tutuyorum ya güzel oluyo :)
eskiden tutardım ama buralar tutmuyorum.
Tutuyorum. Cep telde günlük programı var...
var ama online. artık herşey internette
var var şimdi yazıyorum bu soruyu günlüğüme :D
tumblr'a yazıyorum arada
veririm sonra : )
önemli bir şey olunca yazıyorum
2 sene öncesine kadar evet.
hiç alakam olmaz
aylık tutuyorum:)
2009'dan beri.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar