Annemde alzheimer başlanğıcı var. Bazı şeyleri unutup ertesi gün tekrar soruyor. Ve bu beni hem üzüyor, canımı sıkıyor hemde sinirimi bozuyor. Biliyorum ona karşı anlayışlı sabırlı olmam gerekiyor. Ama bu durum benim içinde yeni ve alışkın değilim böyle şeylere. Maalesef bazen ters cevap verip kalbini kırıyorum sonra vicdan azabından geberiyorum. Sizin ailenizde alzheimer olan var mı? Bu sürece nasıl adapte oldunuz?
Anneannemde de vardı en son ölürken yemek yemeyi bile bilmiyordu zorla ağzına yemek sokmaya çalışılırdı. Herkesi unuttu. Berbat bir hastalık çok dikkatli olmanız gerekiyor. Yalnız başına hiçbir yere göndermeyin.
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
şu an daha çok çok yeni. O durumda degil çok şükür sadece günlük konuları unutuyor. Mesela bi yerden randevu almam gerekiyordu aldığım gün ona aldım diye haber verdim. Bugun bana randevuyu aldın mı diye sordu. Aradan sadece 2 gün geçmiş
Ona güzel bir telefon alın bol bol oyun bulmaca vs yükleyin. Beyni aktif tutup zorlaması için her şeyi deneyin. Telefonunda uygun bir Google veya Apple hesabı ile oturum açıp konum bulma servislerini aktif halde tutun. Bunun için kılavuzlar vs var. Eğer mücadele etmezse ilaçlar tek başına yetmiyor sonuç kaçınılmaz oluyor.
Evet 2048 isimli beyin idmanlı bi oyunu var hergun severek oynuyor belkide ondan ilerlemedi çok şükür. Yollar falan cok iyi aklinda kaliyor bir yere bir kere gitmesi yetiyor. Ben bile uygulamasız bulamıyorum yolumu. Sanrım bu hastalığın degişik versiyonları var
İlk aşamada böyle gidiyor ama ilerleyen süreçte bir anda olur olmadık şeyi unutmaya başlıyor. Sürekli hafıza zayıflığı olunca bir süre sonra olmayan şeyi olmuş gibi algılıyor. Oyun konusunda daha arttırın farklı türde daha önce hiç oynamadığı şeyler olsun. Beyin olağan dışı bir şey yapsın yani.
Beceremiyor ki oyun falan ama hastalıktan degil genel olarak telefondan pek anlamaz klassic anne işte. Yine bakarım sade bişey bulursam yüklerim. Teşekkür ederim
Icmiyor maalesef. Ev vitamin dolu. Evet tehşis yok ama kendisi diyor bende var diye. Bide anneannemi ve babaannemi ayni yaşlarda bu hastalik yakalamış. Hadi babaannem neysede anneannemden dolayi olasılık yuksek
Yapacak bişi yok hastalık sonuçta. Sabırlı olmak gerek , mutlu etmek gerek. Bunun bi çaresi yok onu çocuk gibi göreceksin. O seni büyüttü bu yaşa getirdi , aynı sabrı senin de göstermen gerek. Allah yardımcın olsun , şifalar versin
Annem bunun için doktora gitmedi. Dr tehşisi yok yani. Ama anneanem ve babaannem bu hastalıkla yaşadılar... oradan belirtileri tanıyoruz. Annem kendisi diyor zaten tek benim fikrim degil
Benzer, biz de dr gitmedik. Ciddi bir durum Şu an yok. Ama gidisat bahsettiklerin gibi opacak gibi duruyor. Buyuk teyzemlerde de bu durum mevcut bizde de.. Isin iyisi ne biliyor musun? Bencillik diyeceksin ama annemizin biz gibi cocuklari var. 33 bekar bir adam olarak ileride bizim basimiza gelse ne yapsriz. Bilmiyorum. Hos belki evli cocuklu kadinsin, kendi adima soyledim
Zaten ileride bendede olmasindan korkuyorum. En cok vicdanimi sizlatan şeyde ben cocukken o her soruma sıkılmadan cevap vermis her defa aynı heyecanla anlatmış. Ben 2. Soruşanda sıkılıyorum. Bunun için kendime çok kızgınım
Var b12 ve başka vitaminleri ama icmiyor bazen unutuyor bazen ben soylesemde aman kalsin diyor. B12 iyidir hem hafizaya hem kas agrilarina. Bende kullaniyorum
En İyi Cevaplar