Bence değil diploma almış ama insanlıktan nasibini almamış çok insan varda🙂
Sizce yeterli mi arkadaşlar?
iyi akşamlar..
Bence değil diploma almış ama insanlıktan nasibini almamış çok insan varda🙂
Sizce yeterli mi arkadaşlar?
iyi akşamlar..
geçen burada diplomalı biri olarak diplomasız kız tarafından red edildim, başıma çok kez de öylesi geldi. Yani kızlar diplomalı diplomasız aynı. Diplomama, yıllarca verdiğim emeğe saygısı yok çoğu kişinin. Misal üniversite okurken kızın teki balkonda ders çalışırken gördüğü için rutin şeyler yaptığım için bana robotsun dedi, bir robotla olmama deyip terk etti beni, kendi üniversiteyi yata yata okunan bir bölümden mezun oldu, benden önce işe de başladı, şu an ben işsizim, Makine mühendisiyim
Günaydın;
Okuma yazma bilmeyen ama özünde insana, insan olması münasebetiyle hürmeti misyon edinmiş, iyilikten ve doğruluktan ayrılmayan, yaşayacağı kısacık hayatı olabildiğince onurlu hale getirmek için çabalayan cahillerimiz var bizim elleri öpülesi.
Diğer yanda çöpe atsan insan olduğu fark edilmeyecek diploma sahipleri.
Babasını ayağına çağıran kaymakamın hikayesi gibi babası dönup oğluna senki babanı ayığına çağırıyorsun ya Ben sana okuyup Kaymakam olamazsın demedimki adam olamazsın dedim.
@27esmerim Eig için teşekkür ederim. Hanımefendi
Ne diploma ile ne para ile insan olunmaz efendim.. İnsan olmak için karakterin düzgün olması lazımdır.. Neyi sevdiğinle ilgilidir insan olmak..
Cevap
29Cevap
Profesör, vali, bakan, başbakan olup insan olamayan ne insanımsı yaratıklar gördük biz. Diploma önemlidir ama tek kriter olamaz.
yeterli değil tabi ki. insan olmakla kariyerde başarı çok ayrı konular.
Eğer öyle bir şey olsaydı hepsi Allah dostu olurdu
Maalesef kağıt parçası yetmiyor
karakter herkeste bulunur ama kimisinde az kimisinde çoktur hele bide karakter kelimesinin karaktersiz olanları var mesele o mevkide olmak değil yükseldikçe alçalmayı bilmek gerekiyor en azından ben öyle yapmayı düstur ediniyorum :)
Okumak, bilgi sahibi olmak ve mezun olmak güzel bir duygu ama bunu , olduğuyla bırakmayıp ilerletmek, yeni ufuklara yelken açmak her bir konuda bilgi sahibi olmak gerek, bahsettiğiniz sabit fikirli insancıklar.
Yıllar sonra oğlu babasını makamına çağırtmış. Bak Vali oldum gördünmü demiş. Vali olmuşsun da hâlâ adam oylamamışsın demiş babası…
Haklısın vallahi. Adam yok adam. Diplomayı herkes alıyor artık. 😎
Toplum bu ikisini çok karıştırıyor.
İnsan olmakla başarılı olmak farklı şeylerdir.
Fakirinde zengininde okumuşunda okumamışında edepsizi vardır.
Eğitime gelince kimse okula insan olmak için gitmez dünya hayatını refah içinde geçirebilmek için gider. eğer konu insanlıksa bende konuyu Kuranı kerim'e çekerim işin içinden çıkamayız.
Sonuçta önüne gelen benim kalbim temiz diyor dini sorumluluklarından sıyrılmak için.
Diploma alıp yüksek mevkilere gelinmiyor. Teşekkürler.
Ya başında zengin doğmanız ya da tanıdıklarınızın olması gerekiyor.
Ülkede iyi konumda olan bir dünya diplomasız ve tahsilsiz insanı görünce bende biseyleri sorgulamaya başladım.
Yeterli diploma almis ama insan olamamis bi doktor var kenfi ogrencisini tek dersten birakip mezun etmeyen okulu uzattiran
Yeterli degil yazcaktim
Öze inip orada temaşa ettiğin ölçüde özü itibariyle davrandıkça beşerden insana değişebilirsin.
Yeterli değil kişi kendini bireysel konularda da geliştirmeli.
Sadece diploma almak yeterli değil insan olabilmek için.
Birde adamın olacak, O kadar Kolay değil.. (Şimdilik)
Çevremde gördüğüm kadarıyla diplomalı tahsilli kişiler tahsilsiz kişiye göre her zaman iyidir
Hayır üniversite mezunu olmuş, toplum içine çıkmayıp kendini geliştirmeyen bir dünya gereksiz var
Yeterli değil tabi ki.
Alçak insanların yüksek yerlere gelmesi kadar sakıncalı çok az şey vardır.
Değil tabi ki ne insanlar tanıdım sadece konum sahibi olup hiç olan
Bununla ilgili çok fıkralar var. İnsanlık bambaşka
Sadece diploma yetmez kişilik sorunluysa zor mesela. her kravat takana bey diyorlar ama bey değil nokta nokta kişisi anlayan anladı.
yok arkadaşım ne üniv mezunu merkepler var
daha selam vermesini bilmiyor kaldı ki insanlık 😁
İnsanlık diploma ile olmuyor maalesef.
Diploma alıp yüksek mevkilere gelmek insan olmak için tabiki yeterli değildir.
Hayır yetersiz o işe hakim olman da gerekli jir durum
Hayır değil daha geçen haberlerde gördüm bir tıp doktoru, karisini dövmüş
Bence ilk önce insan olmak gerekir diploması olupta bir işe yaramayan o kdr dengesiz var ki
Diplomalı eşek olma efsane ol
Diploma ile olmuyor sadece
Kimisi için yeterli
Diploma tek başına hicbid işe yaramaz
Ne kadar okursanız okuyun eşeklik baki kalır
Okumak cahillik alır eşeklik Baki kalır
Eğitim cehaleti alır e ş e k lik baki kalır 😉
İnsan olmak başka
Asıl olan edep haya ar namus
Kesinlikle değil okuyan bir sürü cahil insan var
Değil ama insanlarin gözünde yeterli
kesinlikle degil