Engelleri kim koyuyor? Biz koymuyor muyuz? Tamam hepsini biz koymuyoruz elbette. Peki, başka yollardan niye mutlu olmuyoruz?
Neden mutlu değilsin?

Engelleri kim koyuyor? Biz koymuyor muyuz? Tamam hepsini biz koymuyoruz elbette. Peki, başka yollardan niye mutlu olmuyoruz?
Neden mutlu değilsin?
İnsanın en büyük düşmanı kendisidir sözüne geliyor bu konu direkt. İnsan eğer kendini gerçek anlamda sevip mutlu etmek istediği zaman her türlü durumda mutlaka mutlu olacak bir şeyler olur.
Mutlu olmak için büyük şeylere de gerek yok oysa ki. Mutsuz olanların bence en büyük hatalarından bir tanesi de bu. Maldivlerde bir ay süren bi tatil beni mutlu edebilir tarzında düşünmek yerine Gucci tasarımlı bir çay kaşığı hediyesiyle de mutlu olmayı öğrenmeliler
Hayatımızda bir şeylerin eksik olması belki de mutsuzluğumuza sebep. Peki her şeyimiz olsa da mutlu olur muyuz? Orası da muallâk, ama insan işte umut ediyor, hâyâl ediyor.
İnsan biraz da kendi kendisini mutsuz ediyor, düşüncelerimizle ya da yaptıklarımızın sonuçlarının getirdiği olumsuzluklarla.
Mutlu olmaya çok sebep varken, mutsuz olmayı, gülmeyi hayatımızda eksik etmeyi başaran da bizleriz.
Tamamen mutlu bir insan olabilmenin mümkün olacağını düşünmüyorum ama mutluluklarımızın, mutsuzluklarımızın önüne geçmesini diliyorum. 🌸🌸🐞🐞
Harika görüş!
Mutlu olmamı engelleyen bir şey yok aslında. Olumsuz her şeye rağmen mutlu olmama olanak sağlayan bir şeyler elbet oluyor. Şu an sağlıklı bir şekilde nefes alıp veriyor olmam bile mutluluk sebebi benim için. Mutluluğumun önünde bir engel olursa benden, seçimlerimden kaynaklıdır.
Cevap
21Cevap
Bazen mutlu olabileceğimiz şeyler biz görmek istemiyoruz.
Çünkü hep başka bir şeylerin peşinden koşmak için gücümüzü tüketiyoruz.
Hep elimizde olmayanda arıyoruz mutluluğu..
Bizde olanı görmek dahi istemiyoruz..
Mutlu olmama engel hiç bir şey yok, şükür mutluyum.
Hayal gücüm sonsuz ve sonsuz arzuları var
ama ulaşabildiklerim sadece ellerimin uzandığı kadar. Mesela uçmak istiyorum camdan atlasam ve kuşlar gibi süzüle süzüle sıcak memleketlere göç etsem...
Cenneti istiyorum ben orada uçmak da serbest her şey de.
Benim mutluluğumu engelleyen düştüğüm bu dünya. Buraya ait değilim, özgürlük damarlarımda uçuşan kelebekler gibi içimde kıpır kıpır ama burası dünya, burası zindan.
Bu zindandan cennete gitmek için ne yapıyorsun? Burayı sevmek zorunda değilsin ama sana verilen görevi yerine getirerek sonsuz bir mutluluğa gidebilirsin. Sadece 3 gün sabret bu geçici dünya da
Cennetin sahibi ne emrettiyse elimden geldiğince uymaya özen gösteriyorum ve O’nun rahmetine sığınıyorum ki bir gün cennet biletleri dağıtılırken elim boş kalmasın.
Keyif aldığım şeyler beni mutlu etmeye yetiyor. Mutlu olmak içine birine ihtiyaç duymuyorum. Çünkü dediğin gibi, dış etkenler ekilemek ister bunu. Dışarıyı veya kimsenin ne dediğini umursamadığım için keyfim gıcır aga 😎
Bazen mutlu olmamı engelleyen şeyler oluyor tabi mesela çevremdeki insanlar olabilir, gelecek kaygısı olabilir gibi gibi ama her zaman mutlu olmak gibi bir gayem yok zaten, önemli olan mutluluğu tadabilmek benim için, istediğim zaman çok mutlu bir insan olabiliyorum
Görsel biraz boğdu beni...
Klasik olarak para falan diyebiliriz ama birazda manevi olarak bakarsak, denemekten sıkılıyoruz bence, alışkanlıklar var, onlara alışmak kolay ve onları bırakmak zor geliyor. Birisinin dur demesini bekliyoruz ama kimse demiyor, sadece bekliyoruz. Ya da dur diyorlar ama adım yok, yukarıdaki nedenler birnevi oluyor işte...
Engelleyecek tek kişi ben olurum
Takmayarak hayatıma devam edersem
engellemiş olurum
Yoksa illaki sıkıntılar oluyor
Genelde dış etkenler oluyor bunlar.. İstesek de istemesek de bir yerde pürüz çıkıyor ve maalesef bizi doğrudan etkiliyor..
can sıkan konular olabilir.. her zaman mutlu olamayız tabi hayat böyledir..
ne demişler “mutluluk, aramakla bulunacak bir şey değildir. onu inşa etmek gerekir”
Sen sanki malzemeden çalarak inşa ediyorsun gibime geliyor 🧐
çalmam, sevdiğim bir sözdür 😄
Yüzünden belli, malzemeden çalma bakışı yaptın, gördüm ben. 👀
nasıl bir bakışmış o 🧐
Aha şimdi bir daha yaptın bak 👉🏻🧐👈🏻
🤓
Dişlerine törpü yaptırmalısın 😬
inci gibidir 😌
Kayıp inci 😏
hıı 😏
Bakış açısı diyelim. Yetiştiğimiz ve yetiştirildiğimiz ortam karakterimizi belirler. Bu yüzden nelere üzüleceğimiz ve nelere mutlu olacağımız değişir. Maalesef bu dünya kim daha güçlüyse o daha mutlu oluyor..
Ovvv, duygusaldan geldik yine. Bende yok o. Basmıyor kafam.
Bu duygusallık değil, sorgulamak sadece..
'Mutsuzluk.' Kime göree, neye göre? İnsanoğlu nefs girabına düşmüş, 'olanlar'ına şükretmeyip 'daha'sına sahip olmaya çalışan bir varlıktır. Bu sebeple, yaşıyor, nefes alıyorsa mutludur. Mutsuz olan insan yoktur, çünkü nefes alması için intihar etmesine mani, hala onu mutlu eden bir dalı vardır. (Kıt aklım buna yetiyor)
Hayat şartları kesinlikle. Bu devirde genç olmak, evli olmak, çoxuk olmak her anlamda külfetli. Kaç yaşında olursan ol düşüncelerin gelecek kaygısıyla doluyor...
Mutlu olmamı engelleyecek kimse yok, ben istersem üzülürüm veya üzülmem. Eskisi gibi beni kimse üzemez, büyüdüm. 😄
Burcun da başak mı? Büyük insan 😬
Evet
Tanıdık enerjisi verdin. Doğum gününde 3?
Doğrudur bu da
Daha da detaya gerek yok, doğru çünkü. 😂
Niye yabancı gibi davranıyorsun birkaç sorudur
Öyle davranmıyorum aslında sen şimdi dikkat etmiş olabilirsin
Tabi 🧐
Gizleyim kendimi
Hep bu çekemeyen pislik insanlar var ya onlar benim mutluluğuma engel oluyor. Sonra ben de onlardan biri olduğum için başkalarının mutluluğuna engel oluyorum.
Tek bir mutsuzluğum olmadığı için tek bir sebebim de yok. Bir çok sebep üzülmeme sebep. Ama yapım gereği üzülecek vaktim yok. Aynı enerjiyle nefes almaya devam.
Tabularla alakalı çoğu insanın bir hayali mutlu olacağını düşündüğü bir ütopyası var ama çoğu insan da tabularını yıkamıyor, dolayısıyla mutsuzluğun sebebi cesur olmamak
Aşıırı aptal olduğumu düşünüyorum ve bu beni çok mutsuz ediyor ama bunun için gösterebileceğim hiçbir delilim yok sadece hissediyorum
Sanırım tek engel benim. Düşüncelerim , kararsizliklarim falan. İkinci engel olarak ise ailemi koyabilirim.
Ben. Hemen her şeye inanmam bu yaptığım hata mutlu olmamı engelliyor
Bazen değiştiremeyeceğin şeyler vardır, iradenin dışında gelişir…
Türk eğitim sistemi+ organ mafyalarının kapıdan çıkmamı beklediğini sanan ebeveyinler.
ailem mutluluğuma engel ama aynı zmnda mutluluğu getirende onlar karmşık bişiler yine
Bakis acimiz en buyuk engelimiz bana gore. Ben ise her seye ragmen mutluyum.
Yani benim içimdeki engelleri toplumla birlikte koyduk
Sadece benm ürünüm değil
Aslında kendi kendimizi mutsuz ediyoruz. Olaylara ve insanlara bakış açımızda saklı bu
Yoo biz koymuyoruz. TC sınırları içinde olmam bile yeterli.
Ben mutluluğumu kendim engelliyorum galiba sdsds
Farkına varman ne güzel. 😃 Galibayı da ortadan kaldırdık mı tam olur
😅 kaldırayım galibayı o halde sdsdsd
Hep can sıkacak bir şeyler çıkıyor, biri bitmeden diğerine sarıyor kafa.
Hayat şartları maddi olanaklar geçim sıkıntısı bunlar en büyük engel
Mutluluğumu ilk başkaları etkiliyor sandım ama o etkenler benim uydurduğum bahaneler sanırım mutluluğumu engelleyen tek şey benim ben ve aptal seçimlerim
Mutlu olamama nedenim, karamsarlık, olumsuzluk ve başarısızlık bunlar beni mutsuz ediyor asıl mutluluğun nedeni inanmaktır, sabır etmektir, çabalamaktır bende bu yüzden kaybediyorum.
Vallahi ben çok mutluyum 😂 Mutluluktan ölüyorum 😅
Olumsuz şeyler mutluluğu engelliyor. Tabi bu benim için öyle. her şey normal şartlarda olsaydı başka türlü olabilirdi
Insanın en büyük düşmanı kendisidir
Sabir etmek ve başarıya ulaşman lazim
bazi insanlar her yaptigima karisip herseyimi elestiriyolar
İnsanlar ve yaşam koşullarım çevrem
Mutluluğumu derin düşüncelerim engeller.
Çok kontrolcü ve şüpheci bir insanım 😑
Mutluyum allaha sukur 🙏🏼
Öyle bir engel yok mutluyum
Var bir şeyler
İnsanların ta kendisi
Sanırım para daha doğrusu miktarı
Hayatın karşıma çıkardıkları ve çıkarmadıkları...
Mutlu olmamak da bir seçimdir
hiçbir şey mutlu olmamı engelleyemez mk
Bunlarla kafamı yormuyorum.
Aşırı mutluyum
Kendim
İnsanlar
Kafamın içi, asla susmuyor
Kimsenin suçu yok; kendim ettim kendim buldum..
Kendim kendim kendim
Akp.
Aslında yine benim
Hayat
Buradan birisi
ailem..
Mutluyum
Erdoğan
Çok şükür şimdi iyiyim geleceği bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?