Özlem duymayan insan var mı? Ya geçmişe ya da geleceğe özlem duyar insan bence.
Özlediğin ne var?

Özlem duymayan insan var mı? Ya geçmişe ya da geleceğe özlem duyar insan bence.
Özlediğin ne var?
19 senelik hayatımın en en en güzel zamanları 11 yaşıma kadar ki dönemdi. Bu çocukluk an'larımı anlat anlat bitiremem...
O zamanlarda hayatımın büyük çoğunluğu dışarıda, mahallemde, çıkmaz sokağımda geçiyordu. Yaz kış demeden saatlerce oyun oynardık. Bana yeter li dışarı çıkmak olsun, her şeyi yapardım. O gün dışarı çıkmamw izin vermemişlerse, pencereden başımı çıkarır gök'yüzüne bakar öyle nefes almaya çalışırdım. Hatta o zamanlarda gerçekten evde kalamazdım. İçimdeki o isteği anca pencereden başımı uzatarak hafifletirdim.. Yani anlayacağınız ben dışarıya aşık bi kızdım 😂
Yazın daha kötüydü, beni asla eve götüremezlerdi. Abim zorla götürmeye çalışırdı 😂 sonra alıştılar buna, ve ben başkalarının da aklını çeldim. Saat olmuş gece 10-11 biz mahallede koştururduk.. Ayyy çok güzeldi yaa.
Hep şükrederim, çocukluğumu dolu dolu geçirebildim diye... Bana kalsa aynı şeyleri hâlâ yaparım da.. Toplum buna hazır olmayabilir 😂😂
Yani ben çocukluğuma hasretim:)
Bu şehre taşındıktan sonra ki yaşantıma dair hiçbir şeye özlem duymuyorum. Özlediğim her şey köyde ki hayatımda yaşadıklarım. Hangi birini saysam... Kuzenlerle her fırsatta tren yoluna gitme maceramız sanırım en çok özlemini duyduğum şey. Tabi köpek sesi duyunca arkamıza bakmadan koşarak gelmemizi saymıyorum, o da bir güzellikti.
Kocaman bahçemizde oyun oynayabilmek için gün boyu o bahçeyi temizleyip oyuna vakit kalmaması bile harikaydı...
Sanırım çocukluğuma ve köy hayatıma dair her şeye özlem duyuyorum. En masum zamanlarımız, sorumluluklarımızın olmadığı, kötülüklerden ve teknolojiden uzak yaşadığımız dönemlerdi. O günlere tekrar dönmek ister misin diye sorsalar, ne zaman dönüyoruz derim... Beni 1998 yılına ışınlayım be o yıl hiç bitmesin...
Beni de 1975 göndersinler yoktum ne güzel 😃
Al işte gitti bütün ciddiyet 😂
Olmaz, izin vermiyorum ⛔⛔
😂😂 neden ya ver elini 80 de anlaşalım
Yok senin olmadığın zamanı ne yapalım be 😏
Bir şeyler yap işte 😬
🤨🤨 Canımı sıkma, dişlerini sık 😅
Tamam 😂😬
Anladın sen onu 😂
Cevap
16Cevap
1 liraya simit ayran ve üstüne cips almayı özledim 😃
Sen nerdesin ya 🧐
Ben de koca mı buldu acaba dedim 😬
şu an çok şükür özlediğim yerdeyim ama ben en çok 90lı yıllarımı özledim. Keşke geriye dönebilsem..
bilim kurgu filmleri
Bazen geçmişte yaşanan bazı şeyleri özlüyor gibi oluyorum. O dönemlere dalıp gittiğimde yakın çevremdeki insanlar aklıma gelip onları bir analiz ediyorum şimdiki aklımla ve mutsuz olduklarını gördüğüm gibi şu ana dönüp geçmişe özlem duymayı anında bırakıyorum.
Sanki o dönemleri özleyince onlara ihanet ediyor gibi hissediyorum kafayı yedim iyice tşklr.
404 eror eror
Benimde kafamı yememe sebep oldun.
Oh ne âlâ
Eskiden sen bir gülerdin. Kendine gel!
Hala gülüyorum ahsjss
Heh böyle ol ya 😬
🍍 hep aynı 🍍
Sana sponsor mu oldu bu ananaslar ya 😃
Büyük bir ananas tarlası aldım subliminal mesaj yolluyor şu an. Seneye tüm ülkeye ananas satıp hayırlısıyla siteyi satın alma-ortak olma gibi fikirlerim mevcut
Çok zekice. Güldüm 😂
Ben de bir tez yazacam
NEDEN ANANAS YEMEMELİSİNİZ
•
•
•
•
•
Böyle madde madde yazacam. O kadar emeğini bir yazıda hiç edecem 😂
Kalemin gücü adına 🖋️
Siteyi aldığım gibi ilk seni banlıcam. Yaz tabi tezini unutturma kendini 😝
😬
Geçmişe özlem duymak istesem de beni durduran şeyler var ne yazık ki. Ama yine de çocukken birlikte büyüdüğüm komşularımızı, kandillerde ve bayramlarda ziyaret ettiğimiz yaşlı teyze ve amcaları (hepsi vefat etti), bize hikaye uydurup anlatan Leman teyzeyi ve bana verdiği içi sakız dolu çantayı 😅, lisedeki eğlendiğimiz dönemleri özledim. Bu kişilerin hepsi benim için akrabalarımdan daha değerli ve önemli. Çünkü ben onlarla birlikte büyüdüm.
Fakat o dönemlere yine de geri dönmek istemezdim.
Dedem sağ iken onunla askeri garnizona gidip orada oturup sohbet etmek ve nicelerini özlüyorum. Bunu dayımla yapsam bile dedemin yerini hiç kimse tutamaz. Ruhu şad olsun 😊
Allah rahmet eylesin.
Dostlar sağ olsun
Evet var tek derdim barbie oynamaktı o zamanlar ah çocukluk işte, bu arada hala seviyorum barbieleri ajddsk yaşlı teyze olsam bile sevgim bitmezzz
Z kuşağı da yaşlanacak değil mi 😃
Ben hâlen sana çocuk derim 😃
Geçmiş ile alakalı özlem duyduğum tek şey çocukluğum..
Çocukluğum güzeldi.. Güzelmiş daha doğrusu.. O zamanlar anlayamıyoruz ama şimdi dank ediyor..
Çok fazla özlem duyuyorum ama eskiden kurduğum hayallere özlem duyuyorum son zamanlarda
Hayal edebiliyorsan çaba da harcayabiliyorsun sonuçta
eskiden orta okul arkadaşlarımı çok özlerdim samimidik falan diye sorna buluştuk hiç beklendiği gibi mutluluk vermedi sorna eski Facebook hesabıma giriş yaptım hep gereksiz anlamsız muhabbetler olduğunu fark ettim ve geçmişteki özlenen çoğu şeyin boş ve sıradan anlar olduğunu fark ettim
Evet var, daha küçük olduğum yaşlara mesela, sorunlarımın az olduğu yaşlara, kişilere de özlem duyuyorum belki onlarla görüşmeyeceğim bir daha ama mutlu olduğum zamanları özlüyorum işte...
Çocukluğum...
💔
Geçmişe dair her şeyi özlüyorum.
Arkadaşlıklar dostluklar, kavgaları bile her şey daha samimi insan daha insandı
Lise yıllarımı özlüyorum ilk ask heyecanı gelecek kaygısı büyümek tazecik gençlik🥲
en çok özlediğim sey kesinlikle çocukluğum 🙄
Yaşamadığım şeylere özlem duyuyorum, uçurtma uçurmak mesela
Dedem var onunla gecirdigim zaman onunla yedigim yemekler var
Çocukluğuma özlemim hiç bitmiyor ve ne olursa olsun da bitmeyecek.. 🎈
Özlediğim insanlar var ama hayat çok acımasız çıkmıyorlar bir daha karşıma 🥺
Bazen geçen sene ki ev arkadaşlarımı özlüyorum
Bazen ama
Çocukluğum boyunca geçirdiğim bütün geçmişime özlem duyuyorum 😊
Keşke hep çocuk kalsaydım sorumsuzluklarımı özledim
Eskisi kadar samimi değil akraba ilişkilerimiz ona özlem duyuyorum son zamanlarda.
29 yaşıma kadar olan her günü özledim. Sonrası boka sardı
Yok. Geçmişimde tercihlerimi temellendiriyordum. Şimdilerde ise temelleri oturan tercihlerimin, sefasındayım. Gelecek gelirse de, ekime kadar gelsin.
Çocukluk arkadaşlarımı da okul arkadaşlarımı da özlüyorum ama ne yaparsın ki herkes kendi derdinde kendi geçiminde hayat çok zor
Çarşafları birleştirip ev yapıp oyuncaklarımla evcilik oynamayı özledim işin kötü tarafı şu anda bunları yaparsam o zamanlarki mutluluğu ve zevki asla yakalayacağıma inanmıyorum
Hayata daha umut dolu bakan gözlerimi ve hırslı güçlü ve mücadeleci kendimi özlüyorum. Şimdi ise geçen ilk kamyonun önüne atlayacakmışım gibi geliyor
Hala geçmişte yaşayanlar bile var olmaz mı?
Özlenenin bile haberi yok...
Çok fazla uzak değil bi 6 sene öncesine dönebilsem eski ben olabilirim
15 yil öncesine gidelim bir zahmet :))
Benim için 6 sene
:) niye altı ısrarla 10 bari olsun
Doksanlar pop
Geçmişe özlem duyduğum çok şey var.
Geçmiş özlem duyulası
Liseyi ve çocukluğumu özlüyorum
Geçmişteki güzel anılara özlem duyuyorum
özlem duyduğum bir şey veya biri yok.
Eski sevgilimi özlüyorum yalan yok